lördag, februari 13, 2010

Ständigt denne FEDERLEY..!

Vi är 28 hårt arbetande riksdagsledamöter i centerpartiets riksdagsgrupp. Män och kvinnor, heterosexuella (tror jag), rotade i våra valkretsar på landsbygd och i stad, omdömesgilla och så vidare.

Och så har vi Fredrick Federley...

Vi tar ansvar och driver fram centerpolitik i alliansen så det står härliga till. Vi debatterar i kammaren och skriver debattartiklar. Någon gång belönas vi för vårt slit med en liten notis i någon tidning.

Tänk om ändå Fredrick Federley kunde nöja sig med det!

Men se det duger inte för Stockholmscenterns Stolthet. Helsidesuppslag i morgontidningar ska det vara. Huvudledare i både Aftonbladet och Expressen, det får vi stå ut med. (Och han, givetvis.)

Vi åker på någon solresa ibland. Bryr sig någon mediarepresentant om det? Inte alls. Inte en spaltmillimeter.

Men om Fredrik hostar på Mallorca går ryktet snabbt in i tabloidpressen. Och om han eller hans syster Ursula - jag är lite oklar med relationen - klär ut sig på Gran Canaria så stoppas pressarna.

Obegripligt. Usel nyhetsvärdering som vanligt. Inget intresse för att spegla vårt envetna politiska manglande i utskott och korridorer, hur mycket vi än läcker om spännande interiörer.

Men om Federley halkar i någon vinterspelsbacke (TV 5-serie) så är fotograferna genast framme.

Ständigt denne Federley.

Tänk så lugnt och skönt det skulle vara om han tog lärdom av oss. Mera Grey än Gay. Mera Fredrick än Ursula. Mera kammardebatt än stureplansdisco.

Som ni märker, så här skulle jag kunna hålla på länge. Ni märker den sedan länge uppdämda bitterheten. Nu måste den ut! (Kanske det kan ge någon liten rubrik, också.., men det blir väl fokus på Fredrick ändå, i vanlig ordning).

Vem sa bitterhet? JAG ÄR INTE BITTER! Jag vill bara ha rättvisa. Varför är medier aldrig rättvisa??

Kan Fredrick ha mutat dem? Sponsrar han dem kanske? Eller sponsrar de honom?Ingenting skulle förvåna mig. Förmodligen kommer han att bli KU-anmäld också av någon upprörd socialdemokrat. Lyckans ost!

När Fredrick stred för integriteten i FRA-debatten hade han ju viktiga poänger. Och fick gehör för mycket. Vi lyssnade och tog vara på många inspel från honom och andra kritiker. Men det räckte ju inte. Mer skulle det vara.

Vi satt en halv natt på miljödepartementet och förhandlade om detta med honom och Annie Johansson. Men frågade media oss om hur det var att ägna natten åt detta?? Nej då, men se Fredrick frågade man utan och innan.

Sån`t sätter sina spår. Men blir inte bitter men desillusionerad. Var finns den gammaldags hederliga kvalitetsinriktade journalistiken som ägnar sig åt oss hårt arbetande politiker i riksdagen? Dog den med Barbro Alving (BANG), kanske?

Jag har minsann också stuckit ut någon gång, och tagit i rejält. Inga burkor i skolan, till exempel. Och det intresserade väl lite, faktiskt. Men skulle Fredrick och Ursula komma så till en premiär skulle det säkert ta priset, i vanlig ordning.

.............................................

Jag slutar ironierna här, börjar gå på tomgång. Lite allvar, då:

Fredrick är en hårt arbetande och skicklig politiker, och en mycket god kamrat i riksdagsgruppen. Han har ansvar för de mycket grannlaga migrationsfrågorna vilket han sköter alldeles utmärkt, med stort engagemang. Han politiska bredd är stor och han driver på och tar plats även i många andra viktiga frågor, inte minst öppenhets- och integritetsfrågorna.

Vi samarbetar i EU-nämnden på ett alldeles utmärkt sätt, och Fredrick kan ju ta och vinna en debatt med vem som helst utan att anstränga sig. Han har som gammal CUF-ordförande synpunkter över hela det politiska fältet, ofta helt riktiga men ibland kan de vara fel (Facit = mig själv).

Fredrick tillför centerpartiets riksdagsgrupp viktiga kvalitéer bl a genom att vara lite annorlunda än många av oss andra. Det är i grunden väldigt bra, jag tycker att riksdagen ska vara representativ för svenska folket och att så många som möjligt ska kunna identifiera sig med olika riksdagsledamöter.

Jagb hoppas att Stockholmscenterns mycket spännande riksdagslista med Maud Olofsson, Andreas Carlgren och Fredrick Federley i topp kommer att gå fram kraftigt, och att Fredrick återfinns i riksdagen även efter kommande val.

Allra sist, Fredricks privatliv, då? Tja, det har vi väl alla ett. Inte lika ovanligt och spännande som Fredricks kanske är (?), men ändå. Och ingen kan ju beskylla Fredrick för att smyga med sitt, tvärtom! Han är en transparent person, eller heter det transperson...(Jag vet, jag är inte så hemma på området).

Våra låtanden och göranden vid sidan av riksdagsuppdraget ska självfallet kunna granskas, vare sig vi jobbar dubbla eller tredubbla heltider som advokat eller författare eller något veckoslut på Kanarieöarna. Det får Fredrik tåla, även om jag kan tycka att intresset är överdrivet.

Vi får se vad granskningen resulterar i, skulle något vara diskutabelt får lärdom i så fall dras. Av Fredrick, av advokaten och av oss alla andra!

Visst är Fredrik lite yvig, mer yvig än de allra flesta av oss, och visst kommer han nog att bli mindre yvig med tiden. Det kan säkert förädla honom en del, men risken är att han blir lite tråkigare också...Vi får se, det ska bli spännande att följa hans utveckling!!

Fredrik skriver på sin blogg om "ursulagate", här. Där finns också länkar till andra sansade kommentarer.
AB, SvD,Exp,NewsmillLäs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,