måndag, oktober 08, 2007

betryckt...

Alla fruktansvärda sanslösa medvetna massmord på vanliga människor -civila - i Irak och Afghanistan, med död och lemlästning och omätbart lidande, till trots, så tar man väl så illa av sig av hemskheter på närmare håll, i Sverige.

* Två skjutna tonåringar i Rödeby, en död, en svårt skadad. Dessförinnan en mardrömstillvaro för familjen där mannen nu är anhållen för mord, med månader av attacker och allt mer stegrad mobbning av den lätt handikappade sonen och av hela familjen. När man läser listan på händelser, internet- och telefonhot, inte kan ha brevlåda osv begriper man inte varför inte samhället - Polis, social myndigheter, grannar - gripit in.

* En tonåring mördad i Stockholm av 5-6 st likåldriga tonåringar som i ett bråk under någon halvminut slagit ner mordoffret och sparkat honom till döds.

* En fredlig älgjägare i Jämtland och hans hund döda efter sannolikt överfall av en björn. En tragedi lika stor för den dödade och dennes närstående, men inte präglad av människans aggressioner och gruppmobbning. Utan av den biologiska mångfalden i Jämtland i form av en björn.