onsdag, augusti 09, 2006

Stockholm - och Sverige - halkar efter...

Intressant och avslöjande undersökning som presenterats idag, priser, löneläge och köpkraft i 71 storstäder i världen.'

Med tanke på sossarnas världsbild borde ju Stockholmarna ligga i topp i löneläge och köpkraft. Efter alla år med s-regering, ja ni vet skrytvalsen.

Men våra världshögsta skatter och alltmer devalverade priser (17 devalveringar sedan 1970-talet, som alla urholkar vår köpkraft) gör att Stockholm och Stockholmarna kommer först på plats nr 28 av de 71 städerna i köpkraft. Till yttermera vissa, Stockholm ligger efter alla övriga nordiska läner i köpkraft.

Fullständigt obegripligt, eftersom dessa länder ju styrts och styrs av borgerliga regeringar i mycket större utsträckning än vad som varit fallet i Sverige....

I all sin enkelhet och nakenhet förefaller det mig som om det här undersökningen slår hål på sossarnas världsbild som de ju är så skickliga på att dupera svenskarna med; Sverige är störst, bäst och vackrast, basta. Och allt tack vare oss...

jojo, plats 28 i köpkraft....att jämföra med på t ex 1960-talet, då vi nog låg i topp tre i alla fall.

Och tillväxten nu grundlades mycket under borgerliga regeringar och påtryckningar på 1980-och 1990-talet - under sossarnas passivitet och agerande först under galgen. Den dryga miljonen utanför arbetsmarknaden nu visar att en ny politik är ett måste, och alliansen har redan utformat hur den ska se ut.