tisdag, juli 04, 2006

besök i Skaraborg

Besökte Skaraborg under måndagen, pressinfo i Skara på Swedish Meats och en fantastiskt kväll i Timmersdala norr om Billingen i Skövde på kvällen.

Skaraborgscentern har en stark och spännande riksdagslista med Ulrika Carlsson som etta och Leif Johansson som tvåa och Lena från Skara som trea. Ulrika är dotter till nuvarande riksdagsledamoten från Skaraborg Birgitta Carlsson som nu slutar, och som bl a gjort ett stort arbete i flykting och - barnfrågor det senaste året.
Leif känner jag väl efter flera år tillsammans i LRF-styrelsen, där han var LRF-ungdomens ordförande, en mycket engagerad och kunnig förtroendevald och politiker.

Leif och jag presenterade en rapport om det allvarliga läger för den svenska livsmedelsproduktionen, och krävde omedelbara åtgärder från regeringen för att sänka näringens kostnader, att en konkurrenskraftskommission tillsätts, att stat, kommuner och landsting bör kräva en god djuromsorg vid upphandling av livsmedel m.m.

Nu blir det några dagars semester på öland med familjen, och vi verkar ha tur med vädret, tillsammans med Er alla andra!