tisdag, mars 29, 2011

Bra Ög-centerstämma i lördags! Och Juholt

Östgötacentern hade sin distriksstämma i lördags, en bra stämma. I Birgittaskolan i Linköping.

Annie Johansson redovisade valanalysgruppens analys på sedvanligt medryckande sätt. Hon fick mycket varma applåder, vad månde bliva..!

Trotjänare avtackades, fullständigt obegripligt att verkara vara lika unga som jag...

Mångårige Landstingsrådet Sven-Eric Nilsson från Östra Ryd i Söderköping, som slutade med flaggan i topp som landstingsstyrelsens ordförande (vik) och vice ordförande. Den kloke Veine Edman, i nära dialog med Sven-Eric i landstingsfrågor, i kommunen och som chefredaktör för Länstidningen Ög i många år. Och så Lars Lindkvist från Norrköping, med lång kommunal karriär där och därtill tunga poster på Länstidningen och utgivare av lantbruksgrupptidningar.

Ett antal intressanta motioner behandlades på eftermiddagen, några från mig. Den mest laddade - och intressanta - rörde frågan om dödshjälp i livets slutskede vid svåra plågor och uttalade egen vilja under sträng kontroll. Jag talade för en utredning, en enig landstingsgrupp emot..., jag förlorade en ändå rätt jämn votering.

Jag må erkänna att jag lyssnade på Juholts linjetal på s-kongressen (har hört Annie tidigare). han slog an alla gränade s-strängar med mästerskap, gav klart vänsterintryck. Idag har just Tommy Waidelich som ny ekpol talesman slagit an alla högersträngar som går; Ok med Rut-avdrag, nej till förmägenhetsskatt, jobbskatteavdrag OK, mångfald i offentlig sektor OK, visst behövs försäljningar av statliga bolag..

Min prognos var att Juholt skulle tala vänster och gå åt höger, nog lutar det åt det! En seger för alliansen i så fall, liknande när m gick åt vänster och köpte en hel del s-ståndpunkter. 1-1, alltså.

Men kampen om mittfältet hårdar i så fall. Vi får se, kanske förlorar Waidelich (h) mot Juholt (V)...:)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,