fredag, augusti 14, 2015

Rasistbeskylld; Lämna partiet...

Mitt återinträde i riksdagen har börjar med 2 heta strider, därav rubriken. Båda mycket trista, tyvärr. Möjligen enda poängen att jag får chansen att försvara mig mot de kvädna eller okvädna visor som ofrånkomligen drabbar den som är dumdristig nog att stå upp för att någon migrationsregel kan behöva skärpas, och inte bara öppnas än längre före övriga EU-länder.

Jag tänker bara länka till några tidigare blogginlägg och till några uppslagna artiklar och en ledare i främst Östgöta- och Hallandspress samt Dagens samhälle

Jag skrev en debattartikel i Dagens Samhälle om behovet, som jag anser, om en bättre ålderskontroll av ensamkommande under uppgivna 18 år. Flera repliker som jag besvarat samt ett mycket intressant inlägg från Jonas Andersson som arbetar i Skellefteå på ett boende för ensamkommande och som anser att kontrollen bör bli bättre för barnens skull.

Detta föranledde min riksdagskollega på östgötabänken Linda Snecker (V), som jag inte haft något otalt med, att angripa mig med det grövsta förtal på Twitter genom ordet "rasistpartiet", syftande på mig och Östgötacentern (som med bred majoritet i april stödde min motion om att anpassa några svenska asylregler i EU-riktning.

Aftonbladet skrev en artikel. Folkbladet skrev några artiklar. Corren skrev också en artikel. Jag avser att ställa frågor till Vänsterpartiets gruppledare Hans Linde och partiledare Jonas Sjöstedt om deras syn på Sneckers grova förtal. Corren skrev också en ledare med kritik mot Sneckers utfall, men där man också i vanlig ordning kritiserade min påstått alltför restriktiva syn på asylreglerna.

Samtidigt, i Hallands Nyheter, publicerades en mycket anmärkningsvärd ledare om att står man inte helt bakom Centerpartiets nuvarande asyl- och migrationspolitik, beslutad på parti stämman 2013, bör man överväga att lämna partiet. Corren har också skrivit om detta.

Ja, vad ska man säga? Jag, och östgötacentern, har en varm och humanistisk människosyn, vi står naturligtvis upp för alla människors lika rätt och värde och vi vill ha en asylpolitik i EU-tät och mer. Ändå denna rabiata, skulle jag vilja säga, kritik för att vi i några sakfrågor tillåter oss det oerhörda, i Sneckers, Correns och Hallands Nyheters ögon, att vilja anpassa några svenska asylregler i EU-riktning. Ur led är tiden...

Tillagt den 19 aug: Min debattartikel i Norrköpings Tidningar med frågor till Jonas Sjöstedt och Hans Linde om de tar avstånd från Linda Sneckers grova förtal.

Tillagt 20 augusti: Roland Larsson skriver till mitt försvar i Corren, vilket jag naturligtvis starkt uppskattar. Mycket tyst, ännu, från andra ledande centerpartister, dock.

Tillagt den 27 augusti: Slutreplik (?) till Linda Snecker i Norrköpings tidningar.

Tillagt den 4 september: Lars Stjernqvist (S) rycker ut till mitt försvar, vilket jag tackar för, i en debattartikel i Skånska Dagbladet och Folkbladet. Folkbladet följer upp med en nyhetsartikel. jag hoppas att NT och Corren, som gav stort utrymme åt Sneckers utfall, också gör det. 

24 kommentarer:

Anonym sa...

Alla som överhuvudtaget ifrågasätter något som har med Sveriges migrationspolitik att göra blir kallade rasister, så du är inte ensam. Jag kan tänka mig att det är jobbigt att få sådana anklagelser kastade på sig, men du ska veta att du har folket bakom dig. Heder åt dig som vågar ta upp dessa obekväma, men ack så viktiga frågor.

Martin sa...

Vänligen, börja nu inte att kräla i händelse av att du är tilltänkt att kölhalas en vända i medierna. Att harmonisera med övriga EU-medlemmar är ej dödsnazism.

Tack.

Anonym sa...

Vad f-n spelar det för roll vad en donna i Vänsterpartiet tycker? Och om hon nu också representerar Östergötland, så betyder det ju att ni slåss om samma väljare! Alltså så kan du inte räkna med att hon är opartisk!
Men skulle nu trycket bli för hårt, och teflonkavajen alltför obekväm så hoppas jag i alla fall att du INTE SVIKER DINA VÄLJARE, utan i så fall sitter kvar som politisk vilde.
(Försök åtminstone härda ut till nästa val.... tror det kommer mycket tidigare än 2018)

Anonym sa...

Kämpa! Håll ut1 Du har väl inget att förlora om Du står fast vid Dina värdringar!?
Historien kommer att döma dem hårt som svek Sverige och det svenska folket.
En omvärdering är på gång i hela Europa. Jag följer utvecklingen i Tyskland och England och där händer stora saker.
Civilingenjör Bo Adolfsson

väljare sa...

Men alla som har en åsikt som inte passar godhets-knarkarna skall stigmatiseras, det vet du väl?
Sluta "pudla" och var en man som står för dina åsikter!

Anonym sa...

Du behöver inte bry dig det minsta om vad de tycker och säger! Stå på dig för du har rätt!,

Anonym sa...

sluta vara en tönt och stå på dej skit i vad de tycker det här fungerar inte längre om du kanske vill ha våld och mord på alla våra gator det blir så bra!!!!!

Anonym sa...

"Öppenhetsskeptiker" Haha åh nej va hemskt, stå på dig , delar verkligen inte centerns politik men din rätt att få säga vad du vill utan att behöva pudla inför PK altaret och dessutom något som är angeläget, i Danmark var väl mer än hälten över 18 när man väl testade, självklart likadant i ankdammen Sverige.

Anonym sa...

Men snälla nån,allas lika rätt och värde,är bara en variant av Reinfeldts det är inte de tidigare generationer och deras efterkommande som äger Sverige,det är de som kommer nu och gör landet till vad det är,som äger Sverige.Påhittade gränser surrade han också om,på ren svenska vilken jubelidiot!

Pensionisten Christer sa...

Staffan.
Det är lätt att få ett rasistkort kastat i ansiktet.
Jag var förut FB vän med Anders W Jonsson C. Jag uppskattade hans vänskap, för jag anser Anders var/är en hederlig man.
Men jag är pensionär sedan fem år och är rosenrasande på den förnedrande pensionärsskatten.
Följande hände för några år sedan. Ett meningsutbyte med anledning av att jag framförde mina synpunkter att pensionärsskatten skulle tas bort. Och Anders frågade mig. Var tycker du att vi skall ta pengarna? Från åldringsvården? Från skolan? typ så.
Då hade riksdagen just beslutat att även sådana mäniskor som befinner sig olagligt i Sverige skulle ha rätt till Sjukvård, Tandvård, Skola. Och detta var helt obudgeterat. Vilket jag påpekade för Anders.
Då kom det kort ock gott att han ville inte lyssna på mina "rasistiska kommentarer", så därför tog han bort mig som vän.
Av detta kände jag mig djupt förolämpad.
Man kan kalla mig för mycket. Men rasist är jag förbanne mig inte.
Detta är ett par år sedan.

Daniel Lindgren sa...

Du har rätt. Synd att en sån här fråga ska angripa och överskugga andra viktiga politiska frågor och du har ju rätt. Det behövs politiker som kan tänka och som vågar säga ifrån.
Vänsterblocket står just nu bakom omänsklig behandling av oskyldiga människor vad gäller körkortskraven, eftersom de regerar. Jag har ju till exempel tvingats klara ovetenskapliga tester för att få behålla körkortet och tvingats lämna in 30 läkarintyg sedan 1989 på egen bekostnad för att få behålla körkortet. Massmedia döljer också detta och förutsätter att läkaren vet bäst och att trafiksäkerhet är viktigt. De struntar i att jag inte tillåts bevisa att jag är trafiksäker innan mitt körkort återkallas i framtiden.
Transportstyrelsens konsultläkare vill inte tillåta vetenskapliga metoder som bilsimulatorer eller uppkörningar, eftersom de tjänar pengar på att bedöma synfältsintygen och de flesta politiker är alltför fega och förutsätter att läkaren vet bäst. Men inte du. Du har lagt motioner och vågar säga ifrån när något är fel i vårt samhälle.
"rättvisa körkortskrav" på facebook är en stor kunskapsbank kring detta. All heder till dig, Staffan Danielsson!

Anonym sa...

Skvätta ordet rasist görs överallt hela tiden. Det är numer ett totalt utvattnat begrepp, ingen bryr sig. Minns Christian Dahlgrens ”grumliga vatten”, det tillhör också agendaord, ett av många, för att stigmatisera de som tar upp vissa frågor/fakta.

Men det slår alltid bara tillbaka med tiodubbel kraft mot den som ingår i epitets-inkvisationen. Corren har blivit utskällda längs med fotknölarna i många år, snart tröttnar prenumeranterna, de skulle verkligen behöva göra en GP.

Anonym sa...

Du är en fjantig gubbe som inte står för vad du säger...Blåser lite kuling så vänder du kappan direkt

Anonym sa...

Kommentarer i stil med den ovan, att Staffan Danielsson skulle vara en kappvändare, vittnar om att vissa människor är otroligt modiga och andra plågsamt fega. Det är Danielsson som är den modiga, så den som skrivit kommentaren får lista ut vilket epitet jag tillskriver honom/henne.

//R. Holmberg, Norrköping

Olof sa...

Rasist är numera synonymt med "inte vänsterpartist". Och faktisk rasism i dess klassiska bemärskelse förekommer vitt och brett inom vänsterrörelsen, synligt till exempel i dess villighet att offra utsatta grupper i t.ex förorterna med ursäkten att försök att prata om problemet leder till att vänsterns fiender får stöd.

Så ärligt talat, eftersom du som centerpartist förhoppningsvis inte är vänsterpartist så är Sneckers luft inte mycket att bry sig om. Man kan ju anta att hon behövde motivera sitt taktiska utnyttjande av riksdagslönen över sommaren för att dryga ut föräldraledigheten utan att arbeta blev lite väl pinsamt så hon greppade halmstrån för att se ut som hon 'jobbade'.

Unknown sa...

Skräckväldet går mot sitt slut. Stå på dig mot dessa absurda människor. Avgå inte låt de isåfall försöka utesluta dig. Tag tillbaka ditt parti.
Marcus Sehlstedt

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ann Helena Rudberg sa...

Vågar jag ens kommentera detta? Rasiststämpeln kanske smittar? Usch, tvi. För sjukdomar. Och för människor som inte vågar diskutera hur det ser ut i Sverige i dag i nutid. Kanske typiskt att det första jag såg i morse när jag satte på TV:n var Ingvar Carlsson som beklagade att socialdemokratin inte kunde se att de feta åren inte skulle fortsätta. Som inte begrep att andra världskriget gjorde att vi blev rikare än förut. För vi var ju inte med. Så nu måste vi betala till hela världen för detta? I all evighet. Amen.

Unknown sa...

Många ensamkommande asylsökande ungdomar (ja, det heter så och inte "flyktingbarn" som bland andra massmedia och politiker missvisande sprider till allmänheten) ljuger om sin ålder. De säger att de är yngre än vad de är. Tidningen "Riksdag & Departement" har på sin hemsida en artikel med rubriken: "Billström vill ha enade regler för flyktingbarn", publicerad den 3 oktober 2011. Där står att i Norge tillämpas åldersundersökning av unga asylsökande sedan juli 2007, då bestämmelsen skrevs in i utlänningslagen. År 2010 genomgick 600 personer åldersundersökning i Norge. 289 av dessa personer, eller 48 procent, bedömdes då vara 18 år eller äldre. År 2009 genomfördes 83 åldersundersökningar i Finland. I 50 av dessa fall visade det sig att personen var över 18 år. Samma år genomförde Danmark 120 åldersundersökningar. I 73 procent av fallen slogs fast att personen ifråga var 18 år eller äldre. I artikeln säger Nevine Mawati, enhetschef vid Migrationsverkets asylprövningsenhet i Malmö, om situationen i Sverige att: "Definitivt är en stor del över 18 år".

I en annan artikel från Sveriges Radios hemsida den 7 mars 2010 (rubrik: "Ensamkommande barn kan vara vuxna") säger ungdomscoachen Sara Darabi: "Jag måste vara uppriktig och säga att det är ett stort antal personer, klienter jag möter, som varit över 18 år. Det kan skilja på tio år". Längre ner i artikeln säger Rickard Appelgren på Migrationsverket om ålderskontroll att: "Det är en okulär kontroll, egentligen, vi träffar barnet under några timmar och i vanliga fall går vi ofta på den ålder som barnet uppger".

En färskare åldersundersökning från Danmark i år visar att av 282 ensamkommande asylsökande ungdomar, som sade att de är under 18 år, ljög 72 procent om sin ålder. De var över 18 år. Artikeln kan läsas på:
http://www.mx.dk/nyheder/danmark/story/10542201

Här följer en länk till en artikel från det tidigare asylombudet Merit Wagers blogg (en blogg som jag vill rekommendera samt hennes bok "Inte svart eller vitt utan svart och vitt").
https://meritwager.wordpress.com/2015/08/13/en-migga-jag-har-ofta-sett-man-som-haft-skrovlig-hy-rynkor-och-aven-manga-graa-harstran-dar-alla-har-uppgett-sig-vara-barn/

Anonym sa...

Hej.
Stå på dig Staffan! Oavsett parti eller ideologi skall du bemötas med saklighet och respekt, inte ovett och förtäckta hot. Om en liten skämtsamhet tillåts såhär i drevjaktens tider: i värsta fall får du väl kalla dig extremcenterpartist, och stå mest i mitten. (Extremcenter kommer från en gammal sketch med Gösta Ekman, finns på Youtube.)

Allvarligt talat, glöm inte att sådana som Snecker och diverse apparatchniks inom pressen saknar allt folkligt stöd.

Kamratliga hälsningar,
Rikard, gymnasielärare

Anonym sa...

Staffan,
Bry dig inte om oförskämdheterna som riktas mot dig. Det är mest synd om dem som håller på med detta.
Du är väldigt respekterad. Utmärkt att du nu återvänder till riksdagen.

Anonym sa...

Godwins lag gäller...
Den som först sätter nazist, rasist, hatare, brun, islamofob på motståndaren förlorar debatten.

Sedan finns det folk som verkligen är nazister eller kommunister. Exempelvis svt-folk som vägrar ta avstånd från kommunism (granskning sverige). Sådana personer får stå ut med att bli kallade kommunist/nazist.

Anonym sa...

Alla, lyssna på detta.
https://www.youtube.com/watch?v=Za-fM8AOoVM

Alla politiker borde ta 40 min och lyssna på detta. Många pusselbitar faller på plats varför vi är där vi är idag.