onsdag, januari 11, 2012

TV-inslag med vanvårdade kor i Skåne

Jag har ju gjort några blogginlägg om den lantbrukare vars nötkreatur är vanvårdade och far illa, och som länsstyrelsen i Skåne beslutat att omhänderta.

Länsstyrelsens experter anser djuren lida svårt. Två experter som lantbrukare anlitat anser att djuren har det bra.

Lantbrukaren står för sin uppfattning att djuren har det bra, och träder fram i media i detta inslag i SVT Sydnytt.

Min uppfattning bestyrks, det här bör granskas. SvD. ATL.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Staffan,

Idag var det ett inslag på Rapport om det kraftigt underfinansierade försvaret.
Officerförbundet har gjort en utredning.

Som medlem av försvarsutskottet skulle det vara klädsamt om du istället gjorde ett blogginlägg om det och hur du ser på uppgifterna.

Kossor finns det säkert andra som kan blogga om.

//Jonas75

Sumatra sa...

Jonas, du hann före ;-)

Staffan Danielsson sa...

För att försvara ett land krävs vapen och mat..;)

Newsmill börjar debattera inför FolkochFörsvar, läs snart mitt inlägg där!

Anonym sa...

Jonas och Sumatra;
Det ena utesluter väl inte det andra?! Nog kan ni karlar fokusera på mer än en sak i taget, väl..?
Dessutom är det faktiskt så att Staffan är väldigt ensam bland dom som är i hans position som vågat/velat uppmärksamma "bondeslakten" vi har drabbats av genom bristfälligt formulerade lagar, undermåliga kunskaper hos myndigheterna och urusel kontroll/interngranskning.
Det hör är faktiskt något som snart kan komma att leda till krig - ett nytt och allvarligt bondeuppror, ett krig på hemmaplan... Hujedamej för inbördeskrig...

Anonym sa...

Bra Staffan. Rakryggat gjort.
Något bondeuppror är det dock inte risk för. Bönderna kan nämligen inte samarbeta, utan gör allt för att bli så få som möjligt. Och LRF hejar på.
Har ni inte läst på webben om den bon.... vid Nordmaling som hotat sin granne med pistol. Enligt webben var det en marktvist som låg bakom. Hur skulle sådana deltaga tillsammans i en protest?

Värmlänning sa...

Sverige är ibland helt sanslöst vad gäller stelbent byråkrati,stora resurser läggs på att försöka omhänderta en mycket välskött djurbesättning, till stora kostnader för samhället, detta kommer även sannolikt, att fördärva,framtiden för en ung kreativ människa, samtidigt bedrivs vanvård med våra gamla på Caremas vårdhem (och även på en del kommunala) om samhället utövade samma kontroll över denna verksamhet som man gör över djurägande bönder, skulle iallafall Carema idag vara på väg att förbjudas bedriva vårdverksamhet.