fredag, januari 29, 2010

Min blogg-kärnkraft-pensioner

Här ett "uppsamlingsblogginlägg"!

Jag gillar att blogga och diskutera med respekt för andra och andras uppfattningar. Roligt att Ni tittar in och kollar ibland och bidrar med någon kommentar eller länk, fortsätt med det och bli gärna "följeslagare" (jag har tre stycken redan...,).

Internet och bloggvärlden är en stor rikedom, rätt använd, och jag länkar till några läsvärda bloggar utifrån olika infallsvinklar; På Centerbloggar dyker allt fler bloggar upp och jag länkar till de som ligger högre än mig på olika topplistor; Fredrick Federley, Magnus Andersson, Per Ankersjö, Annie Johansson och Johan Hedin.

Förresten, jag tar med några fler bra centerbloggar; Anders W Jonsson, Johan Linander, Helén Törnqvist, Muharrem Demirok. Men följ gärna centerbloggar, det finns många fler!

Om jag sedan breddar blicken till andra utmärkta människor utanför centersfären som också finns på topplistorna så nämner jag i hast den opassande Marie Andersson (med PP-böjelser), den sympatiske s-toppbloggaren Peter Andersson, Mary X Jensen (m), den läsvärde Mark Klamberg (fp), Jinge (v), Birger Schlaug (mp?), Charlie Weimers (kd).

Puh!

Några riksdagskollegor (C) pratar nu om att gå ifrån den energiuppgörelse som riksdagen beslutade om i fjol, och som centerpartiets riksdagsgrupp och partistämma ställt sig bakom. Jag hoppas att de inte gör det, och min bild av verkligheten ligger nära den som Johan Linander redovisar.

Vad gäller Sveriges pensionärer så har regeringen sänkt skatten för dem några gånger (s har väl aldrig gjort det?), och jag anser att skatten bör sänkas ytterligare i flera steg under nästa mandatperiod. Jag hoppas att Centerpartiets högsta ledning snarast och tydligt slår fast detta!

Anders W Jonsson - barnläkare och på statsrådsberedningen i social frågor - har gjort en bra redovisning på sin blogg om pensionärernas verklighet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

frekar06 sa...

Staffan,

Jag tror det är viktigt att man har förståelse för att de här ledamöterna röstar nej till energiuppgörelsen. Kärnkraften är inte vilken fråga som helst. Dessutom så tycker jag det är bra att enskilda ledamöter i riksdagen säger ifrån om de inte tycker att ett förslag är bra och även röstar mot om de inte är övertygade om att förslaget är bra. De borde få cred för att de vågar stå upp för sina åsikter och inte bli tvingade att rösta mot sin övertygelse.

yolanda sa...

Jag tycker det är bra om expanderingen utav kärnkraften stoppas. Svergie har i dag de största uranfyndigheterna i världen men ingen brytning sker här. Varför tror du det är så? Jo för det sker en omfattande miljöförstöring som vi idag lägger på Uzbeckistan. Kärnkraft är inte miljövänligt och dessutom har inget av världens radioaktiva avfall slutförvarats än. Jag tycker det är modigt av dessa ledarmöter att gå emot sitt parti och hoppas att förslaget ej går igenom.
- Yolanda