söndag, december 08, 2013

Samarbetet Djurrättsalliansen - Public service, slutreplik i SvD

Jag kritiserade i en debattartikel på SvD Brännpunkt det förtroendefulla samarbeten mellan Public service och djurrättsalliansen vad gäller djurskyddet i svensk grisproduktion.

Djurrättsalliansen (Malin Gustafsson) har svarat, liksom ansvariga på SVT.

Och här är min slutreplik till dessa. Här några citat:

"Djurrättsalliansens svar visar vilken radikal rörelse man är. Målet är att vi alla ska sluta äta kött och ”välja vego”.  Därför gör man olaga intrång i djurstallar och söker få massmedia att förmedla sin verklighetsuppfattning. Public service nappade 2009 och nappar nu igen, skillnaden är att denna gång är man (kanske) inte med när de olaga intrången begås. Förtroendet för djurrättsalliansen är dock uppenbart fortfarande stort, trots att det väl är att sätta ”bocken till trädgårdsmästare” när man låter ideologiska veganer/vegetarianer granska djurskötsel."

"Naturligtvis finns alltid enstaka gårdar som har brister, vilket ska fångas upp genom kontrollerna. Anmälningar kan också göras, men jag noterar att djurrättsalliansen och SVT denna gång inte väljer att göra detta. Det allvarligaste i dagens utveckling är dock att den svenska världsledande grisproduktionen minskar och importen från grisar som inte har samma djurskydd ökar kraftigt. Detta speglar dock public service sällan eller inte alls.
Min kritik mot public service kvarstår, trots att SVTs ansvariga (Anne Lagercrantz och Ulf Johansson) tar lätt på den. SVT väljer upprepade gånger att samarbeta och lita på en radikal rörelse med en tydlig agenda ibland i utkanten av rättsstaten och som begår olaga intrång. Jag ifrågasätter om det är opartiskt och sakligt när public service okritiskt förmedlar material från olaga intrång som en mycket partisk organisation gjort i syfte att svartmåla svensk grisuppfödning."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Staffan för ditt enträgna arbete! SVT och SR har nu tappat allt förtroende. Dessutom tror jag inte att dessa filmer var tagna i Sverige, här har alla grisar öronmärkning. Djurrättsterroristerna och deras "kompisar" i media gör allt för att sänka det Svenska jordbruket, av vilken anledning vet dom förmodligen inte ens själva. Landet Sverige är på väg till total kattastrof.

Unknown sa...

Svenska grisar är vanligen tatuerade, inte öronmärkta. Men Djurrättsalliansen har ju släppt GPS-koordinater till alla svinstior de besökt, så det är ju lätt att kontrollera, och ingen har ifrågasätt det.

Anonym sa...

Att dokumentera djurplågeri är viktigt. Det är självfallet helt ointressant om metoden är olaglig. Sanningen är viktigare än lagen. När vi hör en länsveterinär bagatellisera uppenbart djurplågeri litar vi inte ett dyft på samhällets förmåga att värna om djuren.
Pinsamt att en politiker försöker tysta sanningen med löjliga svepskäl som olaglighet.
Han kanske t o m tycker att Snowden ska straffas. Han lär ju ha gjort nåt olagligt.