torsdag, augusti 18, 2011

"Bättre död än röd" byter namn - inte "Alliansfritt Sverige"

Efter min Newsmill-artikel med förslag att den rödgröna bloggen "Alliansfritt Sverige" borde byta namn har det diskuterats en del.

Flera liberala twittrare har hånat mig, och menar att jag resonerar dumt.

"Tokmoderaten" Fredrik Antonsson menar i en Newsmillreplik att jag är "sinnessvag och saknar vett och sans".

Många kommentarer finns till Newsmillinläggen, jag får en del stöd men också mycken kritik, inte minst från vänsterhåll. En huvudlinje i kritiken är att bloggen endast vill ha Sverige fritt från att borgerliga partier samarbetar i en allians...

Jag har replikerat så här:
"Sajten Alliansfritt Sverige" granskar vad de fyra regeringspartierna ägnar sig åt och samlar nyheter från allsköns olika kanaler. Ibland allvar, ibland trams - men alltid fokus på högern"

Bekämpar alltså sajten endast det faktum att 4 borgerliga partier samarbetar, eller bekämpar man de borgerliga partierna med fokus på högern..?

Jag har utgått ifrån att man kampanjar mot borgerligheten och inte vill se någon sådan i Sverige enligt rubriken.

Är det istället så att sajten endast kritiserar att de borgerliga partierna samarbetar, och inte borgerligheten i sig, då har en del inlägg en poäng.

Är det å andra sidan så att sajten faktiskt bekämpar de borgerliga partierna och deras politik. då har min kritik relevans..

Har jag verkligen så missuppfattat sajtens mål och mening, att det endast är samarbetet det är fel på, inte på borgerligheten...?"

Samtidigt publicerar Newsmill nu två debattartiklar (här den ena)där Göteborgs Universitet starkt kritiseras för sitt samarbete med Göteborgs Queerinstitut som bla står bakom Heterohatets dag.

Pelle Billing skriver bl a detta:

"Från hemsidan för Heterohatets Dag kan man utläsa att de är öppet anti-demokratiska och förespråkar politiska mord som verktyg i sitt arbete:

Länge leve transmilitansen
Allt åt alla - död åt alliansen

2010 är ett valår, vilket även påverkar firandet av heterohatet. Parlamentarismen är en fiende vi tyvärr inte blir av med genom att ignorera."

Jag tycker att detta styrker min maning till "Alliansfritt Sverige" att ändra sitt namn.

Norges unga moderater (Unga Höyre) har sedan 2005 haft en slogan "hellre död än röd".

Hade de haft den kvar skulle jag även ha uppmanat dem att byta paroll. Det behövs dock inte för de har efter Utöya-massakern gjort sig av med parollen och kastat allt material om den.

Men det gör inte "Alliansfritt Sverige", de tänker fortsätta att göra Sverige fritt från Alliansen.

Min maning står kvar, byt namn!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
"

5 kommentarer:

Neregård sa...

Men Staffan!
Ni har ju själva myntat begreppet Alliansen vid det beryktade mötet i Högfors. Ni stöds inte av 100 % av Sveriges befolkning och att en websajt ägnar sig åt att puckla på er är väl inget att hetsa upp sig på. Du verkar ha drabbats av en paranoid noja. I stället för att begära att sajten "ett Alliansfritt Sverige" ska byta namn kan du väl föreslå att ni själva byter namn. T ex "Moderater med lydigt följe"

Staffan Danielsson sa...

Som sagt, jag tycker att sajtens namn är lite obehagligt - ett Sverige fritt från borgerliga allianspartier - och har uppmanat sajten att byta namn.

De verkar behålla namnet och tycka att det är lämpligt och har all rätt till det.

Men jag har åtminstone reagerat, föreslagit och försökt, i god demokratisk anda.

Anders sa...

Njae, du har använt de fruktansvärda dåden i Oslo och Utöya till att attackera en meningsmotståndare som har en ordvits som namn... "I god demokratisk anda". Vilken position sa du att du hade?

Trolltott sa...

Hur i hela friden lyckades du kombinera Alliansfritt Sverige med "Heterohatets dag"? Guilt-by-association i all ära, men...

Jag kan inte se något problem med att man vill ha en alliansfri riksdag. Jag vill förövrigt inte ha ett enda borgerligt parti i den, oavsett om de sammarbetar eller inte. Det är för att jag inte gillar deras människofientliga politik. Att du som står bakom denna människofientliga politik med avlyssning och annat tycker det är obehagligt förvånar mig inte.

Jag går dock inte så långt som de borgerliga som ser socialdemokrater som fiender som ska utplånas. Som Fredrik Segerfeldt skrev i Expressen:

"Till sist ska vi inte glömma att huvudfienden knappast är utplånad. Inte bara kan Socialdemokraterna mycket väl inom kort återta makten. Vi har dessutom många decenniers avprogrammering framför oss, innan samhället blivit genuint borgerligt."


http://www.expressen.se/kultur/1.2488625/sossehotet-finns-kvar

Jerker Wågberg sa...

Begreppen invandrare, sosse, centerpartist etc. är alla beteckningar för människor av kött och blod.

En allians är ett abstrakt konstruktion.

En människa kan vara invandrare, men en människa kan inte vara en allians.

Ergo: Att tex hata alliansen och alliansens politik är väsensskilt från att hata medlemmar av alliansen eller alliansväljare.