torsdag, maj 27, 2010

Vänsterpartiet dikterar - Urban Ahlin vilseleder

Jag måste först ge en eloge till SvD och Mikael Holmström som lusläst den rödgröna överenskommelsen om försvars- och utrikespolitiken och hittat det famösa och sanslösa kravet att USA ska lämna alla militärbaser utanför USA...

Socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin måste ha blivit överkörd i frågan, och vrider sig som en mask i intervjuer och debattinlägg. Jag lyssnade till honom i gårdagens Studio (P)1 i diskussion med Carl Bildt, där han faktiskt förnekade att det som står i uppgörelsen verkligen står där.

Det gör han faktiskt också i ett debattinlägg på Newsmill, på vilket jag har replikerat under rubriken Vänsterpartiet dikterar - Urban Ahlin vilseleder.

Där funderar jag också över vem som kan ha kört över Urban Ahlin och öppnat för detta krav på USA som Vänsterpartiet ju drivit ända sedan sin tid som uttalat kommunistparti i nära förbund med det ryska kommunistpartiet.

Kan det ha varit något annan än statsministerkandidaten Mona Sahlin..??

Och jag ställer den retoriska frågan om vad det i så fall säger om hennes omdöme och förmåga att leda landet....

USA är världens största demokrati och det land som under andra världskriget kom till Europas demokratiers hjälp mot nazismen, och under det kalla kriget mot Sovjetkommunismen. Nu vill de f.d kommunisterna - som alltid - kasta ut USA från Europa och även från Korea där Nordkorea nu hotar med krig. Och socialdemokraterna byter politik och ansluter sig. Man tar sig för pannan.

Dessa frågor rör Sveriges, Europas och Världens säkerhet och att ett regeringsalternativ driver frågor som skulle skapa destabilitet i världen och få Sverige att framstå som en allierad till Ryssland, Kina och Cuba är djupt, djupt allvarligt.

Wiseman kommenterar också detta, liksom Albin Ring Broman.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer: