söndag, maj 09, 2010

EU-nämnden idag: Vänsterpartiet vill att Sverige ska svika EU i finanskrisen

Min nyckelmening i detta inlägg är denna:

"Samma Vänsterparti som vill följa Grekland i spåren genom sanslösa utgiftsexplosioner, vill samtidigt nu svika EUs arbete för att stödja drabbade länder att komma ur finanskrisen",

Mycket ska man höra innan öronen ramlar av...

Jag skrev i mitt förra inlägg om vad ett av benen i den trebenta oppositionen - Vänsterpartiet - nu kräver i svenska utgiftsexplosioner, med uppenbarligen Grekland som något av ett föredöme.

Vid EU-nämndens möte idag med finansminister Anders Borg ställde sig nästan alla partier bakom den svenska ståndpunkten att vid ministerrådsmötet i eftermiddag godkänna kommisionens förslag om att inrätta en europeisk stabiliseringsmekanism för att upprätthålla den finansiella stabiliteten i Europa.

Mekanismen kommer att rymmas inom ramen för nuvarande EU-budget och respektera det finansiella perspektivet.

Vid Statsministrarnas möte i går lördag rådde full enighet om vikten av att inrätta denna mekanism. Utan stabiliserande åtgärder kommer krisen att fördjupas vilket drabbar alla EUs länder.

Ett parti ansåg dock att Sverige ensamt av alla EUs länder i detta sköra läge skulle ställa sig utanför de föreslagna åtgärderna. Vänsterpartiet anmälde alltså avvikande mening, och menade väl ungefär att det här fick de just nu krisdrabbade länderna reda upp själva...I alla fall Skulle Sverige inte visa någon solidaritet med dem, EU och oss själva genom att vara med och ta ansvar.

Så agerar alltså det parti som vill följa Grekland i spåren med egna utgiftsexplosionsförslag, och som är en stöttepelare i det rödgröna regeringsalternativet.

Jag är förfärad och bestört över Vänsterpartiets ohämmade populism i dessa frågor, i Sverige och inom EU. Och lika illa är det att Vänsterpartiet är en del av det rödgröna regeringsalternativet i höstens val. Bäva månde Sverige.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

4 kommentarer:

Wiseman sa...

Solidaritet...

Sumatra sa...

Stödja DRABBADE länder...

Micke vK sa...

Haha :) Centerpartister... Nja till EMU, men ett oreserverat ja till att pumpa in lån till projektet när det havererar?

Staffan Danielsson sa...

Micke:

Absolut inget oreserverat ja.

Men inte heller utesluta att eventuellt kunna ta ett ansvar, för att stabilisera EU och därmed även våra egna marknader.

Men det kanske du gör, i alla lägen?