tisdag, februari 09, 2010

En tisdag i riksdagen

* Eu-nämnden kl 09-10, utfrågning av statsministern inför toppmöte. Jag frågade om risken för att FNs klimatspanels felaktigheter (Himalayas smältning, jordens medeltemperatur höjd senaste decenniet) kan påverkan arbetet för lägre växthusgasutsläpp. Svar, jo, argumentet används i länder som inte vill minska..

* Försvarsutskott (tillsammans med utrikesutskottet i början), fullsatt, ÖB och Armeinspektören redovisade läget kring de stupade soldaterna i Afghanistan. Jag ställde en fråga om uppföljning och kontakt med den Afghanska polisen, eftersom överfallet ju skedde vid en förtrolig kontakt med dem.

* Lunch - strömming - med goda kamrater. Diskuterade bl a snus, som jag tycker ska få säljas inom EU liksom cigaretter. Kamp för mindre tobak, ja, men inte för cigaretter och mot snus..!

* Lyssnade sedan i kammaren på en interpellatuionsdebatt där tandemparet Björk/Hultkvist med stöd av Bosse Ringhom attackerade Maud Olofsson för att Vattenfall har expanderat i Tyskland med kärnkraft och kolkraft (jag hårddrar lite). Och om Statsministern har förtroende för Näringsministern.
Bristande respekt för riksdagen att inte statsministern svarar, menade Ringholm. Jag gjorde två inlägg på temat att det snarare var interpellanterna som i så fall visade detta genom att fråga statsministern om han har förtroende för den regering han själv tillsatt..!

* Kort avlyssning på Stefan Tornberg och Inger Fredriksson som redogjorde för läget om tryckfrihet och yttrandefrihet.

* Och nu riksdagsgrupp...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

Joakim Lindmarker sa...

Pinsamt med Vattenfall, pinsamt att vi fortfarande har kärnkraft. Förhoppningsvis kan ni i centern råda bot på det, värna om er historia och framtiden samtidigt...