onsdag, januari 13, 2010

Dagens Eko måste ha fel

Dagens eko rapporterar att Lena Ek kunde ha blivit ny svensk EU-kommissionär, men att detta avböjdes av centerpartiets högsta ledning.

Detta måste vara fel.

Centerpartiet har en stark och drivande partiledare som klart vann över sin motkandidat, Lena Ek, för mycket länge sedan. Båda är utmärkta politiker, som verkligen betyder mycket för sitt parti.

Lena Ek är sedan 5 år centerpartiets enda ledamot i EU-parlamentet, och gör där ett fantastiskt jobb, omvittnat av alla.

Vi är många som har förespråkat Lena Ek som EU-kommissionär, och självfallet måste hennes kandidatur ha drivits av centerpartiets högsta ledning. Något annat är faktiskt inte tänkbart.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag anser att Ekot har hög trovärdighet i vanliga fall, och denna nyhet får mig inte att börja tvivla.

Däremot har min trovärdighet för Centerpartiets ledning ständigt minskat sedan FRA-striden.

Det har å andra sidan bara varit ett nyttigt uppvaknande för en tidigare super-lojal Centerpartist. Jag är fortfarande medlem, men rösten går till ett parti som åtminstone försöker hålla vad de lovar i centrala demokratiska frågor - Piratpartiet.

Staffan Danielsson sa...

Din innovation att vara medlem i ett parti men rösta på ett annat innebär ju en viss mångfald, det medges.

Jag väljer att se positivt på att du är kvar i centerpartiet. Vi måste ta ansvar för både ett starkt integritetsskydd och för landets säkerhet vilket begränsar möjligheten att ta ut svängarna som t ex Piratpartiet gör.

Markus "LAKE" Berglund sa...

Jag har inte blivit utesluten än.

Och så länge Centerpartiet är "innovativa" och kallar sig ett "liberalt parti", men röstar för repressiva, demokratifientliga lagar så är vi väl lika goda kålsupare?

Shit också, nu fick Sophia rätt. Du tolkar mitt medlemskap som ett stöd för "partilinjen" i FRA-frågan. Jag måste omedlebart omrpäva mitt beslut att vara kvar i Centerpartiet. :-)

Staffan Danielsson sa...

Nej, Markus, du tolkar mig fel, det var bara ett konstaternade som står för mig.
Var du står är jag mycket fullt medveten om!