söndag, september 24, 2017

Bortgifta, slöjtvång, hedersförtryck -Fiasko!

17 elever saknas i Linköpings grundskolor efter sommarlovet. Borta. Man misstänker att många av den kan vara bortgifta som mycket unga, föräldrarna bestämmer. 
1600 barn och unga i Linköping lever i en hedersstruktur med hot om förtryck och/eller våld. Små flickor, en del i femårsåldern, skicka till förskolan täckta av slöja. 
Förr kunde tjejer ta av slöjan under skoltid men idag behåller alltfler flickor slöjan på eftersom de omges av syskon, kusiner, eller andra som bevakar hur de beter sig utanför hemmet.
Sverige och Linköping 2017. Fullständigt oacceptabelt. Jag håller med Daniel Andersson, (L), att religiösa symboler ska inte finnas i skolan, framförallt inte om de också begränsar rörelsefriheten och framhäver flickors underordning av män och "farliga"sexualitet.
Det måste också vara nolltolerans mot "hedersförtryck" i alla former, att det som nu kan pågå över hela Sverige utan att stoppas är är ett fiasko för oss alla och främst för oss politiker. 
Håller du inte med? Tala i så fall gärna om varför. 1 kommentar:

K_R sa...

Instämmer helt, man måste förbjuda slöja i den obligatoriska skolan och även i gymnasiet. Sen måste samhället ta itu med "självutnämnda moralpoliser" och arrangerade äktenskap, vi måste stödja våra invandrade ungdomar i deras kamp för att få bestämma över sina egna liv.
Våra politiker måste ta sitt ansvar och sluta svika våra invandrade kvinnor och deras barn och ungdomar. De lever nu i Sverige och inte i sina forna hemländer och i Sverige ska det gälla svenska lagar och levnadsregler som t.ex att pojkar och flickor har gemensam idrott i skolan och att alla badar tillsammans på badhuset och att ungdomar av båda könen kan umgås med varandra utan några moralvakter.