lördag, juli 08, 2017

Ström och Leissner mot Sanandaji och Gur - känsla mot fakta

Jag länkade igår till bl a Thomas Gurs varning för att 750.000 människor varken kommer att få arbete eller utbildning. utan finnas i utanförskap fram till pension, typ.

Den kända ekonomen och styrelseproffset mm Pernilla Ström lägger skulden för detta i hög grad på stelbenta myndigheter, invandrare från Syrien har samma utbildningsbakgrund som svenskar menar hon bl a.

Här är hennes facebooksinlägg, som utgår ifrån ett som jag tycker tänkvärt annat facebooksinlägg av förre partisekreteraren och arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin.

I kommentarerna märks bl a nationalekonomen och migrationsdebattören Tino Sanandaji samt flera kvalificerade personer som instämmer med Pernilla ström, bl  a Maria Leissner.

Tino Sanandaji gör också ett eget facebooksinlägg liksom Thomas Gur.

Den här debatten är viktig och belysande för hur fortfarande många lever i tron att orsaken till att det tar 15 år för flyktingar att få arbete på hel- eller deltid inklusive arbeten med lönebidrag är myndigheternas stelbenthet, inte något annat.

Min egen kommentar, inlagd i alla tre debattrådarna bland massor andra kommentarer är denna:

"Pernilla Ström är högt kvalificerad och vill så väl, men är uppenbarligen så förblindad av sitt eget mycket starka engagemang i asylfrågorna att hennes subjektiva bild blir sanning  som framförallt ingen som själv invandrat ska ha mage att ifrågasätta medan den faktiska verkligheten blir en myndigheternas komplott. Att det finns exempel på att Sveriges ofta fyrkantiga integrationsprocess är stelbent och kan förbättras är en sak, de överväldigande fakta om flyktingarnas (från t ex Syrien, Afghanistan eller Somalia) generellt sett betydligt lägre utbildningsnivå, kortare utbildningstid och bristande kunskaper i svenska är tyvärr verkligheten, trots att Sveriges statsminister otaliga gånger ljugit (ja, vilket ord ska annars användas) och påstått att de bara är "några stycken". Debatten mellan Ström och Sanandaji är belysande och viktig och det är anmärkningsvärt att många andra högt kvalicerade och godhjärtade personer reservationslöst ger Pernilla Ström sitt stöd, t ex Maria Leissner."

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Det är så uppenbart att ifall man är hjärntvättad till "godhet" så består denna i hela livstiden. Det går inte att backa från denna "godhet", som påminner om mina släktingars inställning i början av 1900-talet. Hela Afrika var då utsatt för denna kristeliga godhet genom olika organisationer, precis som nu. Afrikaner och folk från Mellanöstern är absolut kapabla att ta hand om sig själva, men det får de inte. De ska upptas i den stora famnen hos de goda i Sverige. Och i denna utopi är det FN som bestämmer över världen. När SCB också har fel i sin statistik har det gått en smula långt, men som sagt är man hjärntvättad så är man. Förmodligen föds man till detta. Jag har ingen annan förklaring. För själv är jag uppfostrad i ett absolut socialdemokratiskt samhälle, men chockades över att bli fråntagen det mesta av en sådan regering. De "goda" nu har väl aldrig råkat ut för detsamma utan istället skott sig på sin "godhet".

Gabrielle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.