fredag, december 23, 2016

Intervjuad av Patrik Engellau i DGS-TV, med Finn Bengtsson

Patrik Engellau är nyfiken och engagerad och inte helt ung, liksom jag. Han har ett brinnande intresse för samhälle och politik och har startat och drivit tankesmedjor, ofta nära näringslivet.

Han driver nu Det Goda Samhället som enligt dem själva är en opinionsbildande sajt som består av olika röster som undersöker, avslöjar och borrar i de brännande samhällsfrågorna. Här skapas samtidens självförståelse, säger man. Man är en del av de röster som kritiserar Sveriges tidigare migrationspolitik.

Sajten testar nu 10 3/4-timmes intervjuprogram i DGS-TV för att kolla intresset för ev fortsättning. Jag har tittat på flera och tycker att det varit mycket intressant, t ex om islam med Mohamed Omar och Nima Dervish, med Johan Westerholm och Thomas Gur med mera.

Har ni tid under helgerna så kolla gärna.

Även jag blev tillfrågad om att vara med och intervjuas här med min bänkgranne i riksdagen Finn Bengtsson.

Det är inte var dag man får tala lite längre om sin syn på migration och hur Sverige kan styras efter valet med mera. Jag fick sagt det jag ville, har ni frågor så ställ dem gärna i kommentarer eller på FB-forumet Politisk Centerdebatt.

Redaktionen, se nedan, består av personer Redaktionen består av Annika Borg och Patrik Engellau Skribenter: Thomas Gür, Widar Andersson, Kristina Jonäng, Nils Lundgren, Johanna Andersson, Lorentz Lyttkens, Bert Stålhammar, Mohamed Omar, Ulf Öfverberg, Hanna Gadban, Naomi Abramowicz m.fl 

1 kommentar:

Anonym sa...

Följderna av åtta år med en vrickad politik.Var inte du med då?
"
Nordstan i Göteborg tvingas stänga efter rakethot från "ensamkommande och marockanska ungdomar"
Publicerad 31 december 2016 kl 14.55
Av Mattias Albinsson ✉
INRIKES. Det populära köpcentrumet Nordstan i Göteborg kommer ikväll hållas stängt sedan invandrar­ungdomar hotat med våldsamheter och att gå till attack mot polis och ordningsvakter.
– Det är en fritidsgård för kriminella element, säger polisen Peppe Larsson till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Dela/skriv ut
0
Igår kväll rapporterade Göteborgs-Posten om att Nordstan kommer tvingas hålla stängt från klockan tio ikväll. I vanliga fall stänger det vid midnatt. Anledningen är ett hot mot köpcentrumet där invandrar­ungdomar planerat "en större ordningsstörning".

Planen var att polis och ordnings­vakter som arbetar vid köpcentrumet skulle attackeras med raketer. Genom att stänga Nordstan två timmar innan midnatt hoppas polisen och fastighets­ägaren undvika sådana våldsamheter.

Peppe Larsson är polis i Göteborg, känd Twitterprofil och arbetar ofta i bland annat Nordstan. Han beskriver hotet som en hämndattack.

– Det finns indikationer på att de här ensam­kommande och marockanska ungdomarna och ungdomar från förorten skulle göra en samlad attack mot ordningsvakter och polis som jobbar i Nordstan, säger han till Fria Tider.

– Det tyder på att ordningsvakterna och vi har gjort ett bra jobb. För det är kriminella element som stryker runt där. De kontrolleras, lagförs, omhändertas och så vidare. De börjar tröttna av fullt naturliga skäl.

Peppe Larsson berättar att uppemot ett hundratal ungdomar brukar uppehålla sig i Nordstan när det är som värst. De ägnar sig åt bland annat personrån, misshandel och narkotikabrott och ger hela centrumet dåligt rykte. Han understryker flera gånger att ordnings­vakterna gör ett riktigt bra jobb, men vill ändå gå ett steg längre och alltid stänga Nordstan när butikerna stänger.

– Jag skulle gärna se en stängning av hela Nordstan när butikerna stänger. Som det ser ut nu är det en fritidsgård för kriminella element. Det är olyckligt, säger han.

– Nordstan är ett shopping­center, men på grund av de här individerna får det dåligt rykte. Det skapar en otrygghet i Nordstan.


I sociala medier höjs en del kritiska röster mot beslutet att stänga Nordstan tidigare ikväll. En av kritikerna är den västsvenska M-politikern Catharina Örtendahl Rylid som frågar sig om det här är "ett nytt normalläge vi nu blir tvungna att acceptera".

Många ser det som att polisen och samhället ger efter för kriminella krafter. Men att det skulle vara polisen som ger efter för kriminella är en bild som Peppe Larsson inte delar.

– Vi griper dem dagligen. Men samhället i övrigt hänger inte med, lagstiftningen hänger inte med. Allmänheten säger att vi inte gör vårt jobb, men det är precis det vi gör och här ser vi resultatet. Vi kan inte göra mer än omhänderta, säger han.

– Nordstan är en samlings­plats för kriminella ungdomar. Det finns många ungdomar som bara åker in för att träffa sina landsmän, men en stor del begår brott.

– Jag köper inte att vi viker oss och att allmänheten får det så mycket sämre. Det tar någon minut extra att gå runt centrumet och om man vet hur mycket kriminalitet det är i Nordstan kvällstid så går man nog gärna både fem och tio minuter längre bort"