onsdag, november 09, 2016

Omskakad och chockad. Men folket bestämmer i en demokrati.

Omskakad och chockad. Jobbigt med demokrati när folk röstar fel...Så trist att hat- och förnedringsbudskap bär...Ändå, fritt val med yttrande-och åsiktsfrihet bättre än alternativen.
Trump stark bland vita amerikaner, kristna och på landsbygden. Det gör det inte lättare.

Lärdomar för Sverige? Politiker och partier ska slåss för sina idéer och program, javisst.

Samtidigt viktigt för partier som ska styra ett land att politiken har en förankring hos flertalet medborgare. Man kan i en demokrati inte gå snabbare fram än att flertalet av medborgarna är med på tåget. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det trodde jag inte om dig Staffan: "när folk röstar fel".

Du är en av de sundare politikerna vi har, men verkar ändå ha en bit kvar till att fatta hur dyngless folk kan vara på vad de ser som det tondöva etablissemanget.

Unknown sa...

"Man kan i en demokrati inte gå snabbare fram än att flertalet av medborgarna är med på tåget." Är det inte medborgarnas flertal som skall bestämma tågets färdriktning i en demokrati?

Anonym sa...

Jag hoppas att du är ironisk när du påstår att folk röstat fel.I vilken värld lever du i? Ut i verkligheten bland vanligt hederligt folk.Folk med stolthet och som inget annat vill än att kunna försörja sig på hederligt arbete.Den tysta massan,den tålmodiga massan har fått nog.Föraktet från er politiker mot oss hederliga människor kan inte bli tydligare.Det tuffar på mot val 2018.Hur känns det då att helt tappat kontakt med verklighetens folk?

Staffan Danielsson sa...

jag menade "röstar fel" inom citationstecken..

Och jag menar ju att politikerna inte kan genomföra reformer eller beslut i viktiga frågor om man inte har ett folkflertal med sig.