tisdag, september 06, 2016

Plötslig enighet om att många asylbarn är vuxna!

Tillagt sen 6 september: Jag skriver i Dagens Samhälle.


Jag är tjatig om åldersbedömning nu, ursäkta.

Men frågan är i ett avgörande läge.

I flera år har ju Aftonbladet och Rädda Barnen och Migrationsverket och politiker förnekat att tusentals vuxna män av Migrationsverket givits asyl som barn, över hela landet. Jag och andra som pekat på myndigheters (Migrationsverkets) ansvar för att kontrollera ålder som i andra länder har stämplats som främlingsfientliga, obegripligt nog.

Nu släpper istället fördämningarna och "alla" börjar bli överens om att vuxna män över hela landet har problem, liksom skolor och HVB-hem osv, att passa in i barnsammanhang. Hur detta påverkar för de riktiga barnen kan man ju tänka sig.

I en artikel i Aftonbladet vidgår nu Svenska Kommunförbundets företrädare att det är ett utbrett bekymmer över hela landet att många av de som av Migrationsverket givit asyl som barn under 18 faktiskt är vuxna och att de därför borde undervisas med andra vuxna och inte med barn....

Och Migrationsverket säger plötsligt att de aldrig bedömt om asylsökande är under 18 år, de bedömer bara om de inte "uppenbart" är vuxna långt över 18 år, vilket i praktiken förefaller vara typ över 30-40 år...

Sverige har varit landet Absurdien ifråga om att vuxna män som sagt sig vara barn regelmässigt fått personnummer som barn av Migrationsverket.

Nu vet vi att så är och har varit fallet i mycket stor skala, vilket jag bloggade om igår.

Alltid något.5 kommentarer:

Lotta sa...

Ja, Staffan och det har du ju sagt länge. Vissa sanningar gör mer ont än andra.

Fler konsekvenser är att dessa vuxna män också går i högstadieskolor tillsammans med tjejer 13-15? Det känns inte okey att vi accepterar detta.

Känn dig stärkt.

Anonym sa...

Kan du Staffan, också få din partiledare att begripa hur tokigt detta är.
Hon tycks ju vara fullkomligt omedveten om hur verkligheten ser ut.

Anonym sa...

Men att ställa ansvariga till svars kan väl aldrig komma på fråga?

Anonym sa...

Hej!

Du har gjort ett fantastiskt bra arbete i ett flertal frågor rörande invandringspolitiken.
Jag anser dock att ditt parti är villiga i nyliberalismens anda driva denna välfärdsstat över stupet:) Jag upplever Centern som ett extremt nylibralt, helt fokuserad på ideologin... med total avsaknad av pragmatism och förmåga till konsekvensanalys...men kanske är det så att ledningen är villig att göra om det här landet till ett klasssamhälle.Där de rika bor bakom gated communities, övre medlklassn flyr landet, medelklassen minskar och fattigdomen ökar. Jag tror faktiskt inte den stora majoriteten som röstar för C, förstår konsekvensen av den förda politiken. Skull definitivt rösta för partiet om du var partiledare... Vi får se hur JO agerar denna gång... verkar som om myndigheter...och domstolar arbetar för alla andra än medborgarna. De verkar inte ens bry sig om riskdagsmäns uppfattning om de inte är nyliberala eller socialister:)

Anonym sa...

"Tjata" på så mycket som du bara orkar! Du gör ett riktigt bra jobb och ju fler som går på desto större borde chansen vara att de viker sig totalt, erkänner att de ljugit för svenska folket i många år samt upphäver alla felaktiga asylbeslut och börjar behandla dem som de vuxna de är. Det måste bara bli ett slut på dumheterna.