söndag, februari 22, 2015

Ska Sverige inte bidra militärt utan bara få?

Jag vet att många hyllar alliansfriheten och att Sverige inte heller ska vara så frekventa i att skicka fredsbevarande trupp till oroshärdar. Det ska andra göra, kanske desamma som vi hoppas och räknar med ska komma till vår undsättning om det skulle behövas.
Jag tycker att Jasenko Selimovic, med erfarenheter från Bosnien, har något att säga. Till oss här i Sverige men också till USA, EU och Nato.
Just nu är det Ukraina som behöver vapen, och kurder som behöver det och fältsjukhus. Men EU, Nato och Sverige ska kanske inte lägga sig i. Ja, eller kanske då de andra men inte Sverige. Eller?
 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske du skulle ha tänkt på innan du lade ner de sista resterna av vårt försvar.

Anonym sa...

En undran från mig som är skeptisk till att införa Natodemokrati genom militär intervention.Irak Libyen försök i Syrien Afganistan,på vilket sätt har det givit stabilitet och demokrati?

Anonym sa...

Stor humor.

Anonym sa...

"Ska Sverige inte bidra militärt utan bara få?"

Fortfarande har ingen allianspolitiker kunnat svara på vem det är som lovat att komma till undsättning.

Anonym sa...

Bidra med vad?

/R Tunholm

Anonym sa...

Se där - då är vi inte ensamma i vårt predikament. Sverige skulle också behöva vapen. Och fältsjukhus. Och i stort sett allt som hör ett totalförsvar till.

Det enda vi kan "bidra" med nu är väl goda råd. Och någon hjälp lär vi inte se röken av när det väl blir vår tur att föras till slaktbänken.

Anonym sa...

"Just nu är det Ukraina som behöver vapen, och kurder som behöver det och fältsjukhus."

Jag tar starkt avstånd från ditt påstående. Ukraina och dess befolkning behöver fred, inte ytterligare krig.

Sedan ska inte ett eventuellt svenskt Natomedlemskap utredas av någon utredningsgrupp. Natofrågan ska i så fall upp i en svensk folkomröstning. Frågan om ett svenskt Natomedlemskap är alltför viktig och komplex för att svenska riksdagspolitiker ska få avgöra frågan.

Att riksdagspolitiker inte är representativa för svenska folket uppdagades i den mycket kunskapshöjande, svenska folkomröstningen 2003 om EMU.

Riksdagspolitiker i gemen tycks inte besitta tillräckligt hög analytisk förmåga, jämfört med folk i gemen.

Unknown sa...

Vittnesmål om hur jag erbjöds ett lån utan säkerhet för bara 2%.
Jag är Farida Agus Setiawati och jag är ett levande vittnesbörd om de goda nyheterna om Amanda Loan Firm.
Lyssna, ingen långivare här är villiga att hjälpa dig, utan de är bara här för att slita dig dina surt förvärvade pengar. Min man och jag sökte för lån från olika långivare på nätet men i slutet var vi lurade och lurade av våra pengar genom olika lån företag på nätet.
Vi lånade även pengar för att betala dessa online långivare men i slutet fick vi ingenting.
Jag och min man var i skuld och vi hade ingen att köra till för att få hjälp, vårt familjeföretag rasat och vi kunde inte få pengar för att möta våra dagliga utgifter tills vi infördes till Mrs Amanda som hjälpte oss genom att erbjuda oss ett oskyddat lån.
Kontakta Mrs. Amanda idag för ditt lån och glömma någon här lovar du lån på grund vid den senare slut kommer du inte få något lån från dem.
För mer information om hur du når Mrs Amanda eller följa hennes låneförfaranden, Skriv mig genom någon av min e-post, faridaaguss@gmail.com och kunfarida@outlook.com.
Eller så kan du skicka ett mail till Mrs Amanda på amandaloan@qualityservice.com, amandarichardssonloanfirm@gmail.com och amandaloanfirm@cash4u.com