torsdag, augusti 21, 2014

Förhindra terrorträning och lagför folkrättsbrott.

Inspirerad av Edward Nordén (C)  i Svalöf skrev jag en motion september 2013 om det växande antalet svenska medborgare som rekryteras till terrororganisationer utomlands, t ex islamiska staten (IS) som med fasansfulla brott mot mäskliga rättigheter mördar, våldtar, torterar och förslavar med mycket mera. Medeltiden i sina sämsta stunder har kommit tillbaka.

Motionen avslogs av ett enigt justitieutskott i februari 2014, med mycket tunna motiveringar, tycker jag (se punkt 19).

Efter IS pågående övergepp och fasor, och efter det att det blir allt tydligare vilken betydande roll som rekryterade fanatiker från länder i Europa spelar, och där ett betydande antal är svenska medborgare, är det motionen diskuterar och förslår nu högaktuellt.
Ledarsidor och nyhetsartiklar lyfter nu motionens förslag.

Edward Nordén och jag skrev denna debattartikel på SvD Brännpunkt. Må bollen nu rulla och regelverken snarast skärpas.

5 kommentarer:

Sumatra sa...

Ditt arbete i detta ärende är viktigt och länder dig till heder, i tider när antalet svenska medborgare i IS snart överstiger antalet anställda svenska medborgare i Försvarsmakten.

Bo Neregård sa...

I denna sakfråga får du mitt fulla moraliska stöd men eftersom mina besök på olika valkompasser visar att (C) och Annie Lööf hamnar på jumboplats får du nöja dig med det.

A. Nilsson sa...

För att var helt stringent i frågan måste man även söka roten till var ISIS (eller vad de nu kallar sig denna veckan) får sina medel från.

Där ligger ett lika stort ansvar som hos de som strider.

Anonym sa...

Frågan är hur sympatierna för IS är i våra hoods? Jag vet hur det är på ett ställe, vilket gör att jag ställer frågan.

Magnus sa...

Såg att Du skall vara med i en försvarsdebatt i Lkpg.
Att Du inte skäms. Östgötsk försvarspolitiker som varit delaktig i slaktande av FM. Vari bedömer Du att Din trovärdighet finns idag?