fredag, augusti 17, 2012

Jag tror att Annie Lööf går stärkt ur "krisen"!

Det är bra att media granskar i samhället, inte minst myndigheter och politiker. Misstag, missförhållanden och missbruk ska granskas och lyftas fram i ljuset.

Ibland utvecklas sådana granskningar till mediadrev, där man ibland kan tappa proportionerna och fler och fler dras med.

Jag tycker att detta nu sker i granskningen av några fakturor på Näringsdepartementet, samt av att nu försöka få hela Tillväxtverket att framstå som utan funktion och nedläggningsbart.

Cecilia Stegö Chilo som fick avgå som färsk minister efter att det kom fram att hon inte betalade TV-avgiften skriver lite raljant, men inte utan poänger, om drevet mot Annie Lööf.

Östgöta Correspondenten, vanligtvis en balanserad tidning med god kvalitet, tappar idag fotfästet och hakar på drevet just när det kanske börjar avta.

Man ägnar frågan en huvudledare som hade platsat även i våra kvällstidningar, som ju tar ut svängarna lite extra ibland.

Ett citat:

"Bilden växer fram av Tillväxtverkets projekt som en cynisk, medial prestigesatsning av förra näringslivsministern Maud Olofsson, bekostad av medborgarnas egna pengar under skönmålade förväntningar med kortsiktiga opinionsvinster för ögonen".

Correns ledare väljer också att citera vad någon annan har sagt om "teflonbroilern" och "praktikanten". Ynkligt, Corren, säg det själv i så fall om ni har den uppfattningen.

Visst ska myndigheters verksamhet granskas och diskuteras men lite sans och måtta behövs också. Det Corren nu sågar är en en satsning på att stärka och lyfta fram kvinnligt företagande som Tillväxtverket, med rötter i glesbygdsverket och några andra verk, gjort.

Jag tycker att detta angeläget, att stärka kvinnors företagande, sedan kan säkert detta göras på olika sätt.

Vad Corren gör nu är att bunta ihop hur  Stiftelsen för strategisk forskning har representerat med Tillväxtverkets satsning på kvinnligt företagande som läggs Maud Olofsson till last, samt sedan lägga till några anonyma citat som förminskar och förnedrar en ung kvinnlig partiledare med, anser jag, lysande kvaliteter.

Slutsatsen av denna Corren-brygd är att tidningen utfärdar stormvarning. Kring stiftelsen? Kring Tillväxtsverkets kvinnoprojekt?

Nejdå. Kring Annie Lööf, som efter en genomlysning på departementet endast har några frågetecken kring några fakturor, vilket hon öppet och transparent tagit tag i och klarat ut, samt ser till att detta inte ska inträffa igen.

En rätt ynklig ledare, Corren, tycker jag.










5 kommentarer:

Pontus G sa...

Den här soppan handlar också om Annie Lööfs och Näringslivsdepartementets förhållningssätt till grundlagen. Likaså om det skrattretande försöket till skademinimering. En myndighet som i förväg läcker uppgifter till Ekot för att ta udden av Aftonbladets avslöjande förtjänar noll trovärdighet. Läs gärna vidare hos grundlagsexperten Nils Funcke.

STAGECOACH sa...

Annies mediahantering visar att hon inte är mogen uppgiften. Risken är stor att C åker ut i nästa val. Annie får gå under alla omständigheter.

Anonym sa...

..att Anna grävde egen grav(?) när hon skulle visa handlingskraft är tragikomiskt. För visst kommer även Lugnet komma tillbaka stärkt av detta, Staffan?

Anonym sa...

Annies stora miss kom tidigare (nybyggarvisionen) och har visat sig i opinionsundersökningar. Ett försök att fiska i mp:s(lattevänster/stenkastarvänsterns) väljarbas och bara fått bottennapp och beröm på aftonbladets ledarsidor.

Nu är hon en Juholt/Sahlin för centern, går inte att ta henne på allvar. Vissa försvarade Sahlin och vissa försvarade Juholt, man tänkte på sina egna karriärer, men alla visste innerst inne vad som behövdes göras.

Frågan var bara om man orkar göra det före valet eller efter valet. I ert fall så kan ni ha åkt ut (under 4%).

Lars sa...

Nej, du anonyme vän. Vad gäller den generösa invandringspolitiken tänker Annie helt rätt. Det finns sedan gammalt en brun falang i centerrörelsen, som det gäller att motarbeta till varje pris. Någon som ständigt gör bort sig inför sina egna i dessa frågor är en viss Staffan. Han förefaller t.o.m. ha skaffat sig en hel del beundrare bland stollarna som sympatiserar med SD.