lördag, oktober 08, 2011

Olika måttstock? Juholt- och Sahlingate

Jag har samarbetat med och gillar Håkan Juholt. Tyvärr ligger det ändå mycket i DNs (Hanne Kjöllers?)briljanta analys av vilken bostadsersättning riksdagsledamöter har rätt till, och hur Socialdemokraternas ordförande har resonerat.

K-G Bergström i Expressen gör också en analys som jag instämmer i, att kvinnor ofta granskas (och döms) hårdare än män i politiken.

Även Mary X Jensen i Mina Moderata Karameller är inne på detta.

DN visar också i en nyhetsartikel på hur Annie Lööf helt korrekt hanterat samma situation som Juholt.

Sedan hoppar S och V av partiledardebatten i SvT söndag kväll. Kommer de alltså inte heller att delta i partiledardebetten nära nästa valdag, om de inte får diktera villkoren?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

själv tror jag att juholt är så slipad att han på frågor om hans partner svarat "kulbo" för att det inte ska bli allmänt känt att de bott tillsammans och att han därmed inte haft rätt till mer än halva hyran

Anonym sa...

Ursäkta? I KG-artikeln står det "Av och till hävdas det att vi politiska journalister är mer skoningslösa mot kvinnliga politiker än mot manliga. Jag anser att det i huvudsak är trams.
Om Lars Ohly hade hanterat reseersättningar på samma sätt som Gudrun Schyman hade också han varit rökt."

Hur kan du tolka det som att kvinnor granskas och döms hårdare än män?

Anonym sa...

Wanja Lundby-Wedin sitter ju kvar efter AMF-skandalen så att påstå att kvinnor döms hårdare tror jag precis som KG är trams.

Dessutom började det här tramset i princip samtidigt som skandalen rullades upp vilket visar på en viss intellektuell ohederlighet. Hur kan man hävda att reaktionerna är hårdare mot kvinnor när man inte ens inväntat reaktionerna?

Erling Johansson sa...

Staffan, jag har lyssnat på dig vid många seminarier och du ger intryck av att vara en klok man. Jag önskar, att du lämnar in en motion som kort och enkelt säger "Sveriges lagar gäller även för Riksdagens ledamöter". Att Juholts bidragsfusk inte kan lagföras pga att Riksdagen undantagit sig själv är ofattbart. Här har du ett slående exempel på olika måttstockar att ta tag i.