måndag, maj 03, 2010

Först köttklisterförbud - nu hotas kebab och fiskpinnar..

Europaparlamentet under ledning av Åsa Westlund (s) kämpar nu för att förbjuda det s.k köttklistret. Jag är mycket tveksam.

Karin Ahlborg har i Aftonbladet påtalat vad som mer borde förbjudas av politiker om köttklister skulle bannlysas:

"Det tar mig inte mer än fem minuter att plocka ihop en full kasse matvaror som samtliga består av klistrade fisk-, kyckling- och köttslamsor.
Smörgåsskinkan är inget helt kött även om alla leverantörer försöker låtsas som det.
Köttbitarna i pytten är ihoplimmade, chicken nuggets består förstås inte av hela bitar, kebabköttet är givetvis ihoppressat, fiskpinnarna limmade."

Expressen resonerar - liberalt - på liknande sätt i en ledare.

Den politiske rabulisten Rune Lanestrand sågar givetvis köttklistret rakt av.

Jag tycker allt att Sverige och jordbruksminister Erlandsson var inne på rätt spår; Ok att "förädla" köttbitar likt andra sammansatta produkter, givet att det inte har negativa hälso- och andra effekter, men det ska tydligt deklareras på förpackningarna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: