onsdag, maj 24, 2017

"Vi får vänja oss vid att ha misär runt stugknuten"

Jag har bloggat om Tiggerifrågan flera gånger, 2015 och 2016 och igen dec 2016,


Jag anser att kommunerna bör få ökade möjligheter att reglera hur man får
 tigga, eller ej.

Anna Dahlberg i Expressen, liksom regeringens utredare av frågan Martin Valfridsson, anser att utnyttjandet av människor, och andra följder,
 i samband med tiggeri är så allvarligt att  ett förbud bör införas. Dahlberg
 vill att frågan utreds om hur det i så fall skulle utformas. 

Jag tycker förslaget är intressant och lyssnar gärna på era synpunkter.
Den liberale frontfiguren Fredrik Segerfeldt tror på fortsatt tiggeri i Sverige under decennier framöver, och lanserar slagordet: "vi får vänja oss vid att ha misär ring husknuten". 

Vilket parti nappar först på denna valslogan..?

Fredrik Segerfeldt
Den nuvarande situationen när det gäller tiggeriet är förmodligen den minst dåliga. Det tycker jag det vore bra om fler hade ryggrad nog att säga och stå för.
1. Nej, vi har ingen möjlighet att i grunden förändra samhällena i östra Balkan, att få bort sekel av antiziganism och få till väl fungerande offentliga institutioner där.
2. Nej, förbud mot tiggeri gör det inte bättre för tiggarna. Det finns skäl till att de år efter år åker hundratals mil för att sätta sig utanför Ica med en plastmugg. Tiggarnas inkomster gör att de tillhör den rikaste tredjedelen i världen.
Vi får helt enkelt vänja oss vid att ha misär runt husknuten.

Martin Valfridsson, som på regeringens uppdrag utredde tiggerifrågan, har efter en larmrapport om utnyttjande av människor, och brottslighet, i Bergen i Norge, tagit ställning för att tiggeri bör förbjudas


1 kommentar:

gruelse sa...

Jag har sett i Stockholms tunnelbana vilket vidrigt predatorbeteende zige... f'låt "de transylvanska tiggarmunkarna” har, när de väljer offer bland de svagaste.

T.ex. såg jag hur en svensk äldre, uppenbarligen fattig kvinna med rullator satte sig på ett tunnelbanesäte. Kort därefter kom en ”transylvansk tiggarmunk” och satte sig mittemot kvinnan och sträckte hotfullt fram en myntskramlande näve i riktning mot kvinnans ansikte för att få pengar. Men kvinna röt till och sa att hon var så himla trött på alla dessa tiggare som antastade henne och att hon hade mindre pengar att röra sig med än dessa tiggare. Predatorn blev skrämd då kvinnan fortsatte att skälla, och flydde så småningom ut ur tunnelbanevagnen vid nästa tunnelbanestopp. Predatorn hade val fel offer!

Är det ett sådant här predatorbeteende vi ska utsätta våra svenska fattigpensionärer för inom ramen för den "humanitära stormakten"?