torsdag, februari 11, 2016

Åsiktskorridor och ålderskontroll -i SvD
Flash; 17.11. 11 feb; Den 15-åring från Somalia ( enligt Daily Mail) som mördade en kvinna på ett asylboende i Mölndal var en vuxen man, enligt GP. Detta är mycket allvarligt. Om Migrationsverket godtroget har accepterat åldersuppgifter utan tillräcklig kontroll, samtidigt som man anställt personal för att arbeta med barn men som istället arbetade med minst en vuxen man, bär man sannolikt ett delansvar för att den fruktansvärda och tragiska händelsen kunde ske. 
Migrationsverket borde anmälas till JO, man torde tyvärr ha ett betydande ansvar för att en person som var anställd för att arbeta med barn under 18 istället arbetade med minst en vuxen man med kanske svåra trauman bakom sig.

....................................
Jag skrev redan 2012 på DN debatt om myndigheters/Migrationsverkets ansvar för att i tveksamma fall ta ansvar för att bedöma ålder på asylsökande. Och jag har fortsatt att diskutera detta, på min blogg och annorstädes. 

Denne läkare tror jag på, till skillnad från t ex ship to Gaza-aktivisten och KPMLr:aren (ja, jag vet att det ät ovidkommande..) Henry Ascher; http://www.dagensmedicin.se/blogg/mats-reimer/2015/11/29/aldersbedomning---fifa-klokare-an-barnlakarforeningen/

Jag skriver idag på SvD Debatt, igen, som enskild riksdagsledamot.  Centerpartiet står bakom migrationsverkets bedömningar och beslutade på partistämman i höstas att åldersbedömning ska ske enligt forskning och beprövad vetenskap, typ. Frågorna är fortsatt aktuella sedan ca 35.000 ensamkommande under 18 år kom till Sverige under 2015, socialstyrelsen kommer snart med en rapport om dagsläget vad gäller åldersbedömningsmetoder, migrationsöverenskommelsen sa att analys ska göras varför så stor andel av de ensamkommande söker sig till Sverige och regeringen och moderaterna vill att migrationsverket ska förbättra sina åldersbedömningar och använda känd teknik.

Det är möjligt att felmarginalen behöver vara 1-2 år men det är faktiskt inte rimligt att den ska vara 4-6 år eller mer, vilket en del barnläkare hävdar. 

Jag skriver också om Åsiktskorridoren, vilken så länge har försvårat en sansad och saklig debatt om olika frågor kopplade till migration.

Istället för diskutera i sak har ofta beskyllningar om rasism och främlingsfientlighet slungats ut, vilket har förgiftat debatten som tynat bort innan den ens hunnit börja, ungefär. Detta har bidragit till de stora förändringarna i väljaropinionen de senaste åren.

Jag lyfter några exempel på angrepp som har drabbat mig, från Sörmlands Nyheter, från Hallands Nyheter som manade mig att byta parti, från riksdagsledamot Linda Snecker, från Östgöta Corren t o m när man delvis försvarar mig, från en Corren-journalist som kopplar mig till 1930-talets antisemitiska strömningar, Ledarskribenten Christian Dahlgren i Corren har flera gånger skrivit negativt och även använt "brun"-ordet. Med mera.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo, och du är ändå etablerad Riksdagsman i ett etablerat parti, som framfört sansade och balanserande argument i sak, och så hugger kreaturen bestialiskt, naturligtvis inte i saken, eller ens försöker sätta sig in i ett annat perspektiv, (2a gradens intentionalitet, som är det stadium femårings lär sig bemästra, i motsats till fyraåringens egensinniga instängda perspektiv, att all bara utgår från det egna jagets perspekiv. en tredjegradare, att fundera hur motparten fundera på ens eget perspektiv förefaller vara otänkbart, och allt typ av grundläggande kritisk diskussion, vetenskapligt perspektiv, tex det mest klassiska, hypotetiskt deduktiv metod kommer inte på fråga, och värdeteori, ala rätt och morla, känner ingen längre till. Det är då man inser hur smalt perspektivet är, och hur det kunde gå åt helvete i tyskland på 30-talet. Att anklaga en människa för att vara brun, ligger inte långt från att anklaga någon för att vara jude eller bara oönskad, detta att vägra föra dialog, utan bara stämpla paria. Människan är är ett läskigt djur, och mobben finns alltid där, eller mobbarna, för öven om det finns lynchmobbar av ett slag, så betyder inte det att det inte finns samma sorts f rånstötande beteende i mer närliggande perspektiv, hos makten själv. Det är när den centrala makten beter sig diktatoriskt, dömande, utan att ens förstå vad som ligger bakom vår rätt till vårt fria ord, börjar döma/fördöma vårt demokratiska samtal, som man undrar om det inte gått alldeles galet, kanske intogs fler än ett parti att detta sekttänkande. Det är väl bara att gratulera till upprättelse, de är tysta nu, kreaturen, kanske har de sällat sig till ynklighetens talande tystnad, nere vid Nybroviken, ständigt är på väg, krypande krälande, innan den omgrupperar till attack mot nästa fackla. Det är ingen bra framtid som väntar, när kreaturet använder omvänd argumentation, i fråga om att inte först vad varför vi har yttrandefrihet, det är ju för att kunna föra ett förnuftigt samtal, vad har du för nytta av din rätt, om du inte tillåts argumentera i sak.

Tänk att upplysning ska vara så svart att förklara, vad facklan, symbolen för vetenskapen, faktiskt egentligen symboliserar på riktigt, här det hänt något sedan Voltaire? S.W