lördag, juli 26, 2014

Varudeklaration Staffan Danielsson, för kryssbenägna i riksdagsvalet..!


Jag är en yngre äldre, snart 67 år. Men pigg och engagerad, glad för det. Det finns alldeles för få äldre i riksdagen, 2010 bara 6 st över 65 år. Om äldres andel av befolkningen fått råda skulle det varit runt 70..

Jag stöder helt Lena Ek som etta på vår riksdagslista, och ska själv försöka bidra till så mycket röster till Centerpartiet som möjligt. Lena gör ett fantastiskt jobb som miljöminister!

Efter 10 år i riksdagen känner jag mig varm i kläderna och kämpar för det jag brinner för. Jag stöder helt Centerpartiets fokus på att förbättra miljön, få fler i arbete och få hela landet att utvecklas och leva!

För mig har alltid Centerpartiets arbete för grundtrygghet och solidaritet/omtanke om varandra varit viktig. Alliansens reformer på på t ex sjukförsäkrings-  och arbetsmarknadsområdet har varit nödvändiga, men pendeln slår ibland för långt och då behövs åtgärder. Jag kommer att arbeta för att A-kassan höjs och blir allmän samt att bedömningarna i sjukförsäkringen nyanseras en del.
Naturligtvis kommer jag att engagera mig mer i äldrefrågor, t ex att skatterna likställs och att rätten till serviceboende förstärks.
 
Jag kommer alltid att vara en stark röst för en levande landsbygd med ett livskraftigt jordbruk. Om du tror att den rösten behövs i riksdagen även fortsättningsvis, kryssa mig gärna.  
 
Naturligtvis slåss jag för hela Östergötlands utveckling på alla områden! Jag är glad över att Ostlänken nu ska förverkligas, att flera viktiga vägar som t ex E22 förbättras, att JAS Gripen ska göra fortsatt tjänst i Sveriges och andra demokratiers stridsflygssystem samt att den förnybara energin så starkt tillväxer i Östergötland genom t ex biogas, vindkraft och etanol.
Jag är en varm alliansvän och en självständig politiker som vågar diskutera även känsliga frågor, som migration och tiggeri. Jag är tveksam till om tiggeri ska kunna ske t ex i bostadsområden och på landsbygden eller på allmänna kommunikationer, och jag tycker i grunden att människor i behov av försörjningsstöd i Sverige ska kunna få det genom allmänna medel.

Jag står naturligtvis för en öppen och generös grundsyn i migrationspolitiken  men anser att utifrån denna grund måste det kunna föras en öppnare dialog i sakfrågor där människor ställer frågor.
Jag har mycket stor respekt för den utmaning som Sverige nu står inför när Sverige är det EU-land som i absoluta tal ger flest människor asyl av EUs länder, i ett läge med redan ansträngda mottagningsresurser, dåligt fungerande integration och betydande arbetslöshet. De allra flesta av riksdagens partier och ledamöter deklarera ändå att man i detta läge vill ytterligare underlätta för ökad migration. Naturligtvis ska Sverige ligga i EU-täten för en generös migrationspolitik, men om våra regelverk är så pass mycket bättre än övriga EU-länders att en femtedel och snart kanske ännu fler av asylsökande till EU vill till Sverige, är de då rätt avpassade i varje detalj?  Jag är inte säker på det, och det är trist att redan detta enkla konstaterande av många anses vara en radikal ståndpunkt. Jag tycker att den diskussion som denna SvD-ledare tar upp är relevant, och måste kunna föras. Jag har också diskuterat kring tiggeri i detta senare blogginlägg

Så här skriver ledarskribenten:
"Ställningstaganden av detta slag är svåra, och ska så vara. Personligen är jag för fri invandring. Människor väljer inte var de föds, därför borde de få välja var de ska leva.
Samtidigt inser jag att fri invandring skulle innebära ett samhälle väldigt långt från dagens, ett samhälle där var och en är sin lyckas smed. Ett sådant samhälle är det få av dem som bidrar till att urvattna rasismbegreppet som vill ha. Eller som Anna Dahlberg klokt formulerade det på Expressens ledarsida 11/1: ”i stället låtsas man att man samtidigt kan öppna gränserna, utrota barnfattigdomen, rusta upp välfärden, utjämna klyftorna, häva bostadsbristen och höja lägstalöner och ersättningar.”
Och medan debatten om debatten fortgår, allt medan vi träter om invandringens lönsamhet eller ej, glider vi allt längre ifrån sakfrågan. Ska den svenska modellen göras om i grunden och enbart erbjuda ett stormaskigt skyddsnät, låga löner men med möjlighet för alla som vill pröva lyckan att komma hit, eller ska världens många hjälpbehövande stängas ute i syfte att bevara vår jämlika välfärdsstat?"
Alice Teodorescu är ledarskribent i SvD. alice.teodorescu@svd.se
Regelverken för arbetskraftsinvandring ska vara generösa men bör ses över, det blir fel när arbetsgivare kan frestas ta emot pengar för att prioritera arbetssökande från andra länder i yrken där arbetslösheten i Sverige är betydande.

Ett kryss på mig i september är ett kryss på det ni just läst!

Centerpartiet gjorde ett starkt EU-val och ligger helt rätt i sina valbudskap inför hösten. Jobb, miljö och hela Sveriges utveckling lyfts fram mycket bra. Jag känner tillförsikt inför valet, och tror att alliansen kommer tillbaka och att Centerpartiet överraskar stort!

8 kommentarer:

Max Hanemann sa...

Du kan vara en hur vettig och hederlig politiker som helst, men vilken omdömesgill person vill rösta på ett Centerparti med en historia av partiledare som Ert, nu senast krönt av Maud Olofsson som (bildligt talat) spottar hela svenska folket i ansiktet genom att vägra ställa upp inför konstitutionsutskottet?

Och vi skall väl inte glömma att inom partiet släpper man fram tokar i dagsljuset med förslag som månggifte och annat? (Påpeka att det även gäller för kvinnor så kanske Ni kan få några röster från anhängare till (Fi) ...).

Jag kommer f f g i mitt liv inte att rösta på något alliansparti.

Anonym sa...

Ingen ambition alls att rätta till missförhållanden eller brister i försvarsmakten således?

Unknown sa...

Hade jag bott i Östergötland hade du fått min röst du gör ett bra jobb! Nu får vi se vem som får den eller om det bara blir på partiet. Lycka till i valrörelsen! :)

Anonym sa...

:)

Jag gillar det mesta du skriver, du verkar realistisk till skillnad från många politiker. Dock tillhör du C... C är inte vad de varit (tydligt Fjollträskparti nu) vilket gäller hela sjuklövern och faktiskt SD. SD är dock det enda parti som förändrats till det bättre.

Anonym sa...

Jag kommer kryssa dig.
Lycka till!

Bo Neregård sa...

Om (C) hade lämnat Alliansen i tid, bytt till en partiledare som jag kunnat förlika mig med, om du velat inse avregleringsvågens förödelse på skolan och järnvägen i tid och om du hade verkat för att valsystemet ändrats så att strykning av namn återinförts med stor kraft kunde jag ha övervägt att återvända till mitt gamla parti och stryka alla namn utom Staffan Danielsson.
Om inte om hade varit....,gamle kompis!

Henrik Mahlberg sa...

Jag gillar det du skriver om ekologiskt jordbruk kontra konventionellt jordbruk. Jag förstår dock inte varför ekologiskt jordbruk ska subventioneras, det är möjligen intressant från ett forskningsperspektiv, men som volymproducerande konsumtionsprodukt är det ju vansinne (tänk om alla skulle äta ekologiskt, vilken svält!).

Tyvärr så tillhör du Centern som har en fullständigt vansinnig energipolitik. Hur kan det komma sig att man ska förstöra svenskt landskap med vindkraft (meningslös och miljöförstörande)? Hur kan det komma sig att man vurmar för bioenergi (sist vi använda det konceptet, tidigt 1900-tal så försvann våra skogar)? Vad är det som gör att Centern med sin energipolitik vill förstöra vår miljö?

Jan-Erik Gasslander sa...

Östersjöns räddning -Gröa Liberaler

Östersjön kan räddas som vi skriver från Folkpartiet - Gröna Liberaler och det kan kompletteras med en del sakupplysningar om vilka åtgärder som vi ska genomföra
- mot dioxinet
- mot PCB
- mot övergödningen

Den senare frågan måste tas på allvar med Centerpartiet - Staffan Danielsson är inte med på att lantbruket ställer till det på den svenska sidan. Tyvärr har vi hittills varit alldeles för lama gentemot C som påstår att dom är liberaler o försöker snylta på liberala värden.

C är i grunden ett korporativistiskt parti med böndernas bidrag som främsta målsättning. All övrig retorik är en krusning på ytan + en o annan rejäl groda som legaliserat sexköp, frisläppning av cannabis, helt öppna gränser för invandring - ett transitland till övriga EU, bioenergi som drivkälla för transporterna.
Vi måste ta fighten med C om de liberala värdena - o inte minst de socialliberala - som tar ansvar för samhälle, miljö o mänskliga rättigheter.

Jag började min bana på miljöområdet med den utbildning på KTH som vi sydde ihop med Naturhistoriska Riksmuseet - där vi diskuterade dioxin, PCB, kvicksilver, BOD .., till stor del från våra massabruk som var del i det svenska industriella undret - som fött oss alla som varit med ett tag!
Vi vet ju att bara för att vi slutat släppa ut en stor del av dessa ämnen "räddar" vi inte Östersjön i vår livstid kanske inte heller i våra barnbarns.

Särskilt inte om vi ska fortsätta att låta C styra Näringsdepartementet o Landsbygdsdepartementet.

Miljödepartementet är ju som en kamrer som tittar i backspegeln o "mäter" o konstaterar att det sket sej en här gången med.

Det är bönderna det hänger på nu - industrin har löst en stor del av de problem de den tidigare orsakade.

Tro mej det är de areella näringarna det hänger på nu. Jag jobbade 7 år på SLU - Skog med bl a markskador.
Vad jag kan se har Skogsstyrelsen o Jordbruksverket inte gjort nånting för att få ner läckaget från jord o skog till Östersjön