fredag, juli 18, 2014

Putin förser sannolikt rebeller med avancerade vapensystem!

Det är att likna vid massmord, när ett civilt passagerflygplan med nära 300 passagerare besinningslöst skjuts ner med avancerade ryska vapensystem, med stor sannolikt kopplade till upprorsmakare i östra Ukraina som med stor sannolikhet erhållit både vapensystem och utbildning/"frivilliga" från det fredsälskande Rysslands högsta politiska ledning.

Hur kan man annars förklara det faktum att upprorsmakarna har mycket högmoderna avancerade vapensystem som kommer från Ryssland? Hur har de kommit i besittning av dessa, och hur har de kommit över kunskapen att avfyra dem?

Gunnar Hökmark (M) talar klarspråk i detta blogginlägg, som jag i allt väsentligt kan ställa mig bakom.

7 kommentarer:

capivara sa...

En möjlighet är att systemet är av Ukrainskt ursprung(dock tillverkat i Ryssland)
och erövrats/stulits senaste veckan vilket också har rapporterats om(http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:NF6E5FCKFNEJ:https://twitter.com/dnrpress/status/483248037629018112).
Då systemet har använts av Ukraina en längre tid är det väl inte helt otroligt att det finns personer bland rebellerna vilka har utbildning på detta, eller att det är tillresta frivilliga ryssar som bemannat det.
Att dra slutsatsen att ett civilt flygplan medvetet skjutits ned och att kvalificerade lv system sprids medvetet av Ryska statsapparaten utan att presentera bevis för att detta hänt känns inte proffsigt.
Det kan vara så, men är det troligt? Och finns det bevis?

Anonym sa...

Nu kallar både du och andra det Ryska lvsystemet SA-11 Gadfly för avancerat m.m.
Missade ni detta gamla system, utvecklat under 1970-talet, när ni talade om den mycket låga nivån inom ryska försvarsmakten inom försvarsberedningen?
Herr Bildt dristar sig till att omnämna det som bra mycket bättre än de vi har i det här landet:-)

Trovärdighet är något man måste förtjäna!

Teaterdirektören.

Anonym sa...

Teaterdirektören hade en bra replik på ännu så länge spekulationer om förövaren Poroshenko eller Putin eller deras hantlangare...

Anonym sa...

USA förser sannolikt Israel med vapen som använder på Gaza.

Anonym sa...

Är det inte längre kutym bland politiker att först invänta de tekniska experternas utlåtande INNAN ni ägnar er åt era eviga blame game och börjar peka ut skyldiga?
Ni borde skämmas hela bunten hur ni försöker göra politiska poäng av 297 människors för tidiga död.

Sedan undrar ni hur eller varför krig uppstår allt emedan ni dillar om ert eviga 1930-tal, kalla vindar över Europa och ert evinnerliga stöveltramp.

Skärp er och och visa er vuxna nog den uppgift ni anförtrotts från folket att leda vårt land på bästa sätt!
Sedan undrar ni varför politiker har så låg trovärdighet bland vanligt folk.....

Anonym sa...

Undrar bara om du vet om att NATO hade en 10-dagars övning med beteckningen "BREEZE 2014" i Svarta havet vilken slutade samma dag som MH-17 sköts ner? Om inte googla på "BREEZE 2014"/ "SEA BREEZE 2014".
Med tanke på att man under övningen använde sig av mycket sofistikerad "electronic warfare and electronic intelligence aircraft" så tycks det än mer märkligt att man från USAs (och Carl Bildt...) sida inte visar upp vad man vet om vad som orsakade alla dessa oskyldiga människors för tidiga död. Mycket obehagligt propaganda från våra massmedia och politiker anser jag då man spelar så på människors känslor. Riktigt skrämmande och oansvarigt.

Anonym sa...

Dessutom hade NATO en övning, ”Rapid Trident II” i Ukraina…..