torsdag, oktober 10, 2013

Alliansfritt Sverige och Corren

Jag skrev nyligen en debattartikel på SvD Brännpunkt. Den fick reaktioner. Östgöta Corren var kritisk. Och fortsatte att vara det.

Den röda alliansätarsidan "Alliansfritt Sverige" återkommer nu och försöker i en ny totalsågning visa att jag är suspekt och att det visst är högt i tak i svensk migrationsdebatt eftersom jag debatterat en del. Correns ledarskribent berömmer på twitter Alliansfritt Sveriges inlägg som "dråpligt" träffande i ett lite ovanligt samarbete mellan en ledande borgerlig tidning och en röd alliansätarsajt.

Båda är helt överens om att det visst är högt i tak i svensk migrationsdebatt, se bara att Staffan Danielsson har skrivit en del sedan 2011.

Jovisst har jag gjort det. Jag var en av få som var lite kritisk till budskapet från Centerpartiets "Nybyggarlandsstämma" 2011, då en rapport lades fram som bl a menade att hade Sverige haft Canadas migrationspolitik det senaste seklet, så hade Sverige haft 40 miljoner invånare. Jag var också kritisk när Centerpartiets idéprogramgrupp fokuserade sitt budskap starkt på fri invandring, och har summerat det i flera blogginlägg.

Reaktionerna på mina modesta debattinlägg, t ex från Corren-Dahlgren och Alliansfritt, visar ju hur svårt det är att diskutera migrationspolitik om man utifrån en generös grundsyn ändå vill resonera om att kanske närma sig EUs övriga länder på några punkter. När de vill visa på hur högt i tak i svensk migrationsdebatt det är genom att hänvisa till att jag diskuterar frågan, så visar de genom sina reaktioner samtidigt hur lågt i tak det faktiskt är. De fullständigt ogrundade beskyllningar och antydningar som riktas mot mig gör det lätt att förstå att knappast någon seriös politiker utsätter sig för detta utan istället ligger lågt.

Jag menat alltjämt att detta gagnar SD, och min debattartikel på Brännpunkt ville visa på vikten av en öppnare debatt utifrån en generös grundsyn. Corren är kritisk till artikeln, medan t ex Dagens Industri är positiv. Mina frågor till Corren står kvar, vad i min sansade och balanserade debattartikel är det som är förgripligt? 

6 kommentarer:

Fnordspotter sa...

Bakom "Alliansfritt Sverige" står ungefär samma människor som bakom bland annat "Vita kränkta män".

Med andra ord personer långt ut på vänsterkanten som tycker härskartekniker och regelrätt vuxenmobbing är legitima metoder för att uppfostra folket i att tänka rätt, och för vilka en saklig debatt är någonting oönskat. Personer som Kawa Zolfagary som såväl öppet tagit ställning för att mörka fakta inför allmänheten som förespråkat Per Gudmundsons avrättning.

Att Corren ger sig i lag med dem säger betydligt mer om Corren än om dig.

Anonym sa...

Hej Staffan. Såg att du var intervjuad av kkrva:
http://kkrva.se/staffan-danielsson-c-ser-motiv-att-diskutera-en-hojning-av-anslaget/

Allvarligt talat. Förstår du hur farlig centerns förvarspolitik är för det svenska folket. Ryssland är en aggressiv kvasidemokrati som upprustar massivt och Centern berömmer sig, på sin egen hemsida, över att ha avskaffat invasionsförsvaret. Vill det sig riktigt illa kommer svenska folket få betala ett mycket dyrt pris för bl.a. Centerns gränslösa naivitet.

Jag misstänker att du stöder Centern i strid mot bättre vetande även i den här frågan och är inte det nästan värre än att vara en historielös naiv politisk karriärist? Jag är ledsen om jag är hård i min kritik mot dig, men det blir liksom du som får klä skott för Centerns ansvarslösa politik eftersom det känns som övriga centerledamöter inte har förmåga att ta till sig sakargument.

MVH karlsson82


Från Centerns hemsida:

http://www.centerpartiet.se/Centerpolitik/Politikomraden/Forsvars--och-sakerhetspolitik/Politik-A---O/Forsvarspolitik/

"Den säkerhetspolitiska situationen förändras över tid och vårt försvar utvecklas. Vi har inte längre ett mycket omfattande invasionsförsvar, utan ett aktivt insatsförsvar. Det ger oss möjligheter att ta större ansvar i internationella insatser. Genom att främja fred och säkerhet i andra länder bidrar vi också till att öka vår egen säkerhet."

Anonym sa...

Du kan ju fundera över varför den enda som rycker ut till ditt försvar att få stå oemotsagd är fnordspotter-sverigedemokraten. Är du med i rätt parti?

Anonym sa...

Man kan inte skriva en debattartikel och förvänta sig att alla ska hålla med. Det är fel forum. På samma sätt som du får säga vad du tycker får andra säga emot dig. Det är en debatt. Man kan inte gnälla om lågt till tak bara för att man möter på mothugg, det är ju just det som är högt till tak - att man får säga vad man tycker vare sig man håller med eller inte. Går åt båda håll. Var beredd på att andra har andra åsikter än dina eller byt bransch.

Anonym sa...

"Man kan inte skriva en debattartikel och förvänta sig att alla ska hålla med."
Typisk kommentar från åsiktsmaffian. Det är ingen debatt om en håller upp flaggan och de övriga försöker slå ned på dig. Det är övertydligt att media och prominenta personer som uttalar sig håller gemensam linje mot de som höjer rösten i denna fråga. Smutskastning och oseriösa bemötanden är det enda som hörs. Det saknas totalt en argumentation från den ena sidan, den sida som står för det som är normen i svensk politik. Man brukar säga att socialdemokratin inte argumenterade då de dels inte kunde pga av sin arbetarbakgrunds bristande erfarenhet av publikt resonerande, dels för att de med sin politiska majoritet inte behövde. Det är kanske samma kombination vi har idag, en blandning av intellektuell svaghet och maktmissbruk.

Anonym sa...

Vet inte om det var Ernst Kline eller Gunilla Bejbro på Corren som tog in Torbjörn Gustavsson från Folkbladet. Många borgerliga läsare blev galna på hans krönikor. Åsikterna stämde inte överens med tidningen ”värdegrund” men man var smart att hålla debatten levande och även tilltala socialdemokratiska väljare.

Det Corren borde göra om man inte vill gå andra tidningars öden till mötes att släppa lös debatten på riktigt, bla ta in andra krönikörer som har en annan syn på tillvaron än den rådande journalistiska.

Debatt är inte farligt. Släpp lös debatten även i svåra ämnen. Sedan kan Christian ägna hela dagarna åt att försöka rätta till folks åsikter och ge folket den där rätta läran i sina ledare. Skulle ge läsare.

Se vad som händer med DN. Samma symptom som för Centern. Man är på tvärs med större delen av befolkningen vilket leder till att man avskedar en massa journalister. Och så satsar DN på fyra nya super-journalister som skriver sånt dravel så ytterligare journalister kommer få gå. Inte konstigt att bloggar växer så det knakar snart ifatt de stora tidningarna.