söndag, december 30, 2012

På Newsmill i debatt med Federley och Heimersson.

Det förs en djärv och öppen diskussion i Centerpartiet med anledning av ideprogramgruppens förslag. Jag har gjort flera blogginlägg kring detta, bl a en löpande uppföljning av press- och andra röster som speglar diskussionen och som jag rekommenderar till läsning för den intresserade.

Med anledning av debattartiklar av Fredrick Federley på Newsmill och Staffan Heimersson i Atfonbladet, som försvarar vikten av att Sverige i närtid öppnar sina gränser för fri invandring, replikerar jag idag på Newsmill, där jag också ger min bild av Centerpartiet och vår position i politiken.

 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har nu läst igenom ett antal artiklar angående fri invandring och kommentarer på detta men blir inte klok på hur det ska genomföras i praktiken. Hur ska samhällsservicen, skolor, sjukhus, polis etc... kunna planera och dimensionera sina verksamheter om fri invandring genomförs? Hur många kommer hit enligt era beräkningar? Eller är det underförstått att samhället ska upplösas och var och en får klara sig själv?

Anonym sa...

@Anonym

Det enda sättet det kan fungera på är att de sociala skyddsnäten återgår till Emil i Lönnebergatiden, dvs fattighusen införs igen.

Sverige vill locka kompetent arbetskraft och det svåra med det är bl.a löneläget i Sverige, som faktiskt är lågt internationellt sett. DESSUTOM så har vi höga skatter för att betala för just de sociala skyddsnäten.

Vem f-n lockas som högutbildad av att komma till ett idiotiskt land som Sverige om fri invandring råder och en märkbar del av skatten går till andra invandrare som garanterat tar flera år på sig att ens komma i jobb men åtnjuter från start samma välfärd som de som kommer direkt till jobb.

Skatterna måste sänkas -> välfärden därefter. Vi lär få färre riktigt lågutbildade hit, för de har inte en chans att klara sig, men brottsligheten lär få en skjuts som heter duga. Bara se hur lätt kriminell invandring är idag och den kommer att bli än lättare den med.

/Annan anonym

Anonym sa...

Ah, jag såg nyss förklaringen till hur fri invandring skulle fungera.

Försörjningskrav ... DET tror jag absolut på, grejen är att det där med försörjningskrav finns det ju ett visst annat parti (som är mycket större än C) som har gråtarmedia i ledband som vant sig vid att det är synd om de flesta som kommer, så ite kan man skicka tillbaka dem bara för att de inte kan försörja sig ....

Det krävs en djupgående attitydförändring i stora och drivande opinionsdrev för att försörjningskrav ska kunna gå igenom.