fredag, december 28, 2012

Ett modigt och öppet Centerparti - idag kl 17 i P1.

Socialdemokraterna lär också arbeta med ett nytt partiprogram, även om jag inte hört mycket om det.

Centerpartiet har en frisk och öppen dialog kring ett djärvt idéprogramförslag från en arbetsgrupp. Jag är en del av den dialogen på möten, i sociala medier och i media liksom även t ex gruppens ordförande Per Ankersjö. Jag vill vara en öppen och transparent politiker och har i flera blogginlägg lugnt och sakligt (min uppfattning) redovisat min kritik på några punkter, bl a här.

Studio Ett i P1 kommer idag kl 17 att diskutera förslaget till idéprogram med bla mig och Per Ankersjö. Vi är självfallet överens om mycket, men det kommer ju inte att dominera diskussionen utan istället de punkter där vi skiljer oss åt, och som jag utförligt redovisat i mina tidigare blogginlägg. Jag har full respekt för Per och hans arbetsgrupp och deras visioner, men kommer alltså att sätta upp några som jag menar viktiga frågetecken.

Syftet med min tydliga position i denna viktiga programfråga är givetvis att jag vill påverka partistyrelsen till att förändra programmet en del i socialliberal riktning så att det kan vinna en bred majoritet på partistämman. Jag utnyttjar alltså min möjlighet som medlem i Centerpartiet till att delta i denna viktiga dialog och hoppas att många medlemmar, kretsar och distrikt gör sammalunda!

Här kommer jag att länka till Studio ett-debatten (öppna fil 2, tror jag!)

2 kommentarer:

Axel Saggenstråhle sa...

Vill bara säga att du framstod som en stammande fjant i inslaget i Studio Ett. Att du sade "nja" (!) till månggifte när varje anständig vettig och anständig människa inser att detta är vämjeligt och helt oacceptabelt var rent patetiskt.

Lars B sa...

Så oväntat att Centerns egen mörkerman motsätter sig partikollegernas visioner. Vid det här laget vet vi att herr Danielssons ideal, som alltid, är att söka ett antal år tillbaka i tiden. Vad mer kan man förvänta sig av någon som så kraftigt påminner om salig Sven Olle Persson i sin nattståndna retorik? Någon mindre visionär företrädare inom c-riksdagsgruppen än Staffan Danielsson finns inte. Tro mig, jag vet.