söndag, april 29, 2012

Ohly: Att jämföras med Breivik, det får man tåla.

Lars Ohly är ju inte vem som helst, och hans korta twitterbudskap kring min debattartikel i DN om ensamkommande och vikten av någorlunda korrekt ålder belyser väl "härskartekniken" mot var och en som lugnt och sakligt vill resonera kring någon del i invandrings- och flyktingpolitiken som kan behöva förändras i någon riktning.

Kom först ihåg att SvDs ledarskribent Sanna Rayman anser artikeln som "alltigenom seriös och försiktig". Och att Expressen i en huvudledare anser att "Danielsson pekar på en debatt vi behöver" och för fram nya aspekter på vikten av att barn under 18 är just det. Även Widar Andersson i Folkbladet resonerar i samma riktning

Hur reagerar då en f.d partiledare för Vänsterpartiet?

Här är hans första tweet om min artikel:

"Lars Ohly@OhlyLars
”Jag är inte rasist, men..." Centerpartist bekräftar rasisternas verklighetsbeskrivning. Fy fan."

Sedan skriver jag min Newsmillartikel om att P3-programmet Tankesmedjan kallar mig psykiskt sjuk och borde undersökas som Breivik.

Lars Ohlys kommentar blir denna:
Centerpartisten Staffan Danielsson fiskar i grumliga vatten och blir överraskad av att få kritik.

Underförstått att lite kritik som den i P3 får man ju tåla om man gått över alla gränser. Inte en antydan om att kritiken gått för långt när man jämför mig med Breivik och att min psykiska hälsa borde kontrolleras innan jag får yttra mig.

Jag tycker att Lars Ohlys båda tweets är utomordentligt anmärkningsvärda.

Det är alltså enligt Ohly-dogmen fullkomligt ointressant om en del ensamkommande under 18 år istället är betydligt över 18 år för detta får inte diskuteras om Sverigedemokraterna redan har gjort det.  Och väljer man ändå att göra det så får man tåla "lite kritik".

I det ganla Sovjet fanns det ju alltid bara en sanning i alla frågor och den som ifrågasatte den fick tåla lite kritik. Men så ska vi inte - menar jag - ha det i Sverige.I ett öppet och demokratiskt samhälle är det en kungsregel att fritt få ha en dialog kring viktiga frågor.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du seriöst att det som var dåligt i Sovjet var att människor fick sina åsikter emotsagda, medan det som är bra med demokrati är att ingen får säga emot om man inte håller med? Kommunistkortet börjar bli lite utnött...

Anonym sa...

Oj då, är du kränkt?

Fri sa...

Så du nu har blivit bemött, så har du, ditt parti och andra maktens hantlangare bemött sådana som mig sedan åtminstone åttio-talet.

SKYLL DIG SJÄLV!!!

Anonym sa...

Jag tycker inte ens att Tankesmedjans program ska ses som "kritik" som du skriver, utan snarare som ren humor. Det är knappast så att du är den första som de är orättvist hårda mot eller bombarderarmed kanske inte alltid helt logiska jämförelser eller resonemang. Man får ta det för vad det är, humor.

Så länge tankesmedjan är konskeventa i sin humoristiska men kanske inte alltid helt korrekta verklighetsbeskrivning mot alla politiska håll så är det inget att oja sig över rent politiskt. Däremot förstår jag om det känns som ett hårt slag på det personliga planet. ibland kan ju komiker gå lite för långt. Det får man väl avgöra från fall till fall.

David sa...

Ni har tjatat om Sovjet i 20 år. Det är väl snarare så att ni, med ert övervakningssamhälle, vill ha det som i Sovjet?

Anonym sa...

Staffan,

Känn dig stolt över vad du gör, och fortsätt med det och gör vad du gör.

Jag ser framemot att få läsa fler intressanta debattinläg ifrån dig och ifrån andra kloka och förnuftiga Centerpatistiska riksdagsledamöter. Kul också att du följer med upp flera kompletterande artiklar i så rask takt som du gör, och att läsa att du skriver har fått reaktioner ifrån Anders W Jonsson och Frederick Federlay. Anders är ju barnläkare så han har medicinsk kunskap att dela med sig av.

Angående reaktioner ifrån Vänsterpartistiska sympatisörer så är det inte så mycket att förvåna sig över. En del av dessa känner sig tydligen bekväma med att formulera sig på så sätt som görs i Tankesmedjan.

Det är också lite tråkigt att se att Lars Ohly tillåter sig att skriva så korta och otrevligt formulerade meddelanden genom Twitter som han tydligen gör.

Om du såg på Agenda ikväll så togs just det upp med den stora Vänsterpartistiska sympatin inom journalistkåren. Det stämmer ganska bra in på Ekots reportrar.

Anonym sa...

Är det verkligen på ålderstest vi ska lägga resurserna när det kommer folk på flykt? Bör vi kanske inte lägga resurserna på att snabbt och med bra stöd ge dom en chans att komma in i ett nytt samhälle? För vi bör väl vara ense om att de som flyr sina länder behöver hjälp, då är det rätt ointressant hur gamla de är. Om det bluffas med sånt så är det bara ett bevis på att världen blivit kall och folk är desperata efter hjälp.

Staffan Danielsson sa...

Anonym, om vi inte gör ålderstest och ger alla ensamkommande oavsett ålder samma förutsättningar som ensamkommande under 18 år skulle asylmottagningskostnaderna stiga mycket kraftigt, sannolikt flera miljarder.
Vore det inte bättre att förbehålla de resurserna till de som faktiskt är minderåriga och låta de vuxna nöja sig med nuvarande resurser? Därtill frigörs i sådana fall resurser till andra flyktingar, I Sverige eller i flyktingläger.

Anonym sa...

Jag gissar att du påstår att stödet till flyktingar i Sverige skulle stiga med flera miljarder SEK ifall inte ditt förslag går igenom? - Enkelt att se ifall du får rätt.

Vill också hälla lite smolk i din glädjebägare och påvisa att Sverige inte är ett drömsamhälle som alla flyktingar vill ta sig till. Tvärtom så ligger det ganska långt ner på flyktingars listor. I synnerhet i dagens lätt efterblivna och nyliberala omdaningar av samhället gör att inte ens svenskar vill bo här och gärna söker sig till välfärdsländer som Norge.

Så oroa dig inte. Barn är inte farliga för dig. =)

Johan Grå sa...

Med risk för att vara något så fult som moralist så måste jag säga att jag hellre ger vårt stöd till människor som kommer hit och är ärliga med sin nöd än till sådana som kommer hit och låtsas vara barn. En människa måste bedömas på sina handlingar och frågan är om vi vill prioritera de med minst skrupler?

Egentligen hade jag tyckt det var mer hedervärt om Sverige åkte ner till flyktingläger och räddade föräldralösa barn, istället för gynna flyktingsmugglare som tar betalt för att hjälpa 16-17-åriga pojkar till Sverige. Pojkar som uppenbarligen har mer resurser än de flesta i trångmål i världen.

Vad som kommit bli en ryggradsreflex i svensk debatt, att synas god, gör mer skada än nytta. Att vara god handlar om att kunna ta obekväma beslut, likväl som bekväma, för ett gott resultat.

I Sverige tycks vi skita i resultatet så länge det ser bra ut. Det är inget vi kan vara stolta över.

Per A. sa...

Staffan, var det inte du som, o det första eftersvallet av Breiviks attentat, tyckte att 'Alliansfritt Sverige' skulle byta namn eftersom du "fick obehagliga associationer" av det?Du skall med andra ord kanske inte prata så mycket om att försöka kladda ner andra med Breivik?

Anonym sa...

Jag håller med Staffan Danielsson. Man ska ju inte behandla vuxna människor som barn. Dessutom har han ju rätt i det han säger att det kostar väldigt mycket.

Anonym sa...

Hi there to all, it's really a nice for me to go to see this website, it consists of useful Information.

Feel free to surf to my weblog - goji actives (www.hsmusic.kr)

Anonym sa...

The volume of the debt you're straining to talk terms with your creditors would be unsecured credit card debt, as it allows a bigger amount of leverage when negotiating, and the close result will likely be a satisfactory settlement to both the debtor (consumer) and creditor. Department store charge cards, financing, contracts, medical cards and miscellaneous debts are also negotiable, even though it's been my experience that the effects are not quite as predictable as standard credit cards. Unfortunately, government sponsored student loans cannot be negotiated or discharged.
Massachusetts debt settlement loan

Unknown sa...

A fantastic range of Wall & Floor Tiles in the Newcastle, Hunter & Port Stephens areas. A wide range of wall & floor tiles suitable for complicated renovations. Newcastle Tiles