lördag, november 06, 2010

JanGuillou (f.d KGB): Sverige amerikansk lydstat...

Jag kan inte underlåta att länka till Expressenkrönikören Jan Guillous (f.d KBG) kommentar till att USA spanat kring sina ambassader-.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Robsten sa...

Ja och Guillou är ju verkligen rätt person att snacka om att folk skall dömas som spioner.

Lars sa...

Staffan, den artikel du refererar till publicerades visserligen i Expressen, men det är inte där Guillou är krönikör. Det är givetvis Aftonbladet som är hans husorgan.

Kanske borde du också framhålla att Guillou inte bara varit agent åt KGB, utan även under minst ett år (1981-82) arbetat för UB (Utredningsbyrån) på Valhallavägen 66. Där sysslade man som bekant med kartläggning av olika vänsterelement, en slags "IB light" på 1980-talet. Det borde väl falla dig i smaken?

Sen vore det intressant om du bemötte Guillou i själva sakfrågan. Du har ju viss kännedom om omfattningen av övervakningen av muslimer idag. Inte minst fick du insyn i FRA-avlyssningen under tiden i Signalspaningsnämnden.

Men låt mig gissa: Du har största förtroende för våra säkerhets- och underrättelseorgan, eller hur?

Lars sa...

Här är för övrigt ytterligare en artikel på temat, skriven av Nils Funcke, sekreterare i yttrandefrihetskommittén.

Staffan Danielsson sa...

Ok att Guillou är krönikör i Aftonbladet, jag var för snabb och hade fel.

Sveriges signalspaning under sträng kontroll riktas mot dem som utifrån sysslar med allvarliga hot mot landets säkerhet, oavsett ras eller religion eller längd eller vad du vill.