söndag, oktober 03, 2010

Orimligt uttalande av Thoralf Alfsson, riksdagsledamot SD

Jag har snabbt hälsat på min första SD-riksdagsledamot. Vid träffen i veckan med landshövding Elisabeth Nilsson och riksdagens östgötabänk på slottet i Linköping.

Thoralf Alfsson är en äldre herre (ska jag säga..)med rötterna i Södra Vi och boende i Kalmar.

Jag har nu kollat lite på hans blogg och raskt hittat ett fullständigt orimligt uttalande;

"På 30-talet fick nazismen frodas utan att någon stoppade dessa tokstollar. Jag upplever islam som det största hotet mot världsfreden och islam kan utan tvivel jämställas med nazismen och inte bara jämställas den är betydligt mycket värre."

Detta är ett sanslöst uttalande, som min kollega måste ta tillbaka. Står han fast vid det är det mycket allvarligt.

Nazismen mördade över 7 miljoner judar och andra genom att fängsla, internera och avrätta dem under bestialiska lidanden och former. Nazismen startade andra världskriget med dess ofattbara lidanden för soldater och civilbefolkning i massor av länder världen över.

Islam är en av de stora världsreligionerna med rötterna i Mellersta Östern, och har gemensamma rötter med både judendomen och kristendomen. Många hundra miljoner människor är muslimer.

Islam är i grunden en mycket fredlig religion.

Tyvärr finns några uttalanden om Jihad, heligt krig, i Koranen vilket extrema fundamentalister använder som förevändning för att sprida sin terror i vedervärdiga former genom att mörda besinningslöst i bombdåd och halshuggningar mot oskyldiga barn, kvinnor och män i olika länder.

Denna terror och denna retorik måste kraftigt bekämpas av oss alla och världssamfundet oavsett vilken religion eller inte som vi bekänner oss till. Inte minst har företrädarna för islam ett viktigt ansvar.

Men att överhuvudtaget nämna världsreligionen Islam och göra någon form av jämförelse med nazismen och dess oerhörda illgärningar är fullständigt sanslöst. Och att en ledamot av Sveriges riksdag nu gör detta är alarmerande.

Ta tillbaka ditt uttalande, Thoralf Alfsson.

Och jag anser att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson omedelbart måste ta avstånd från det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

33 kommentarer:

Anonym sa...

Bara en liten petighet nazismen kan knappast beskyllas för att starta världskrig då de var en aktör på en begränsad arena, snarare bör usa och japan få äran av att göra det kriget till ett världskrig.

Staffan Danielsson sa...

OK.
En liten petighet tillbaka, bara. Nazismen startade det europeiska storkrig som sedan eskalerade till andra världskriget.

Mackan sa...

Varför vågade du inte låta min kommentar stå kvar?

Staffan Danielsson sa...

Mackan, jag har inte raderat någon kommentar, du fick väl inte fram den?

Mackan sa...

Jodå, den visades sist i raden av kommentarer, precis som den du nu svarade på, men sen försvann den. Trist att du sällar dig till de odemokratiska krafter som inte förstår att "gilla olika", åsikter då förstås.

Staffan Danielsson sa...

Ja du Mackan, du borde lita på vad jag säger, jag har inte suddat någon kommentar. Och jag noterar att den inte finns här.
Jag har dock fått den till min epost, jag tror två gånger så jag lägger in den här.

Men den är alltså från Mackan:

"
Poängen är ju att islam inte bara är en religion utan ett sätt att styra hela samhället med sociala regler och Sharialagar. Även om dödsoffren som islam skördat inte är lika lätträknade och därmed inte lika spektakulära som koncentrationslägren i Tyskland så är det alltjämt åtskilliga tusen som dött genom t.ex. stening eller hängning, i modern tid. Likaså konflikter som de i Irak, Tjetjenien, Afghanistan, Somalia etc är religöst betingade med islam och muslimer på en eller bägge sidor. Icke heller att förglömma de terrordåd som genomförts de senaste åren i islams namn.

Beträffande judar, vad tror du muslimerna i mellanöstern har för syn på dagens judar i Israel? Hur ser det ut i arabisk TV, på nyheter och i barnprogram? Se här t.ex.;

http://www.youtube.com/watch?v=M529qurtDY0&feature=related

Sök runt lite på Youtube så hittar du otroligt grov antisemitism och ren terroristpropaganda som sänds i statlig television i dessa länder. Vem vet hur många invandrare i Sverige som tittar på detta genom sina paraboler.

Detta är otroligt skrämmande och det är ju precis det som Thoralf vänder sig emot, att inget eller väldigt lite görs för att uppmärksamma, fördöma och stoppa detta. Jämförelsen med Nazismen är alltså högst relevant. 7 miljoner judar är en bråkdel av hur många som skulle få sätta livet till i en helt islamistisk värld.

Istället för att anklaga Thoralf borde du se till att sopa rent i din egen Allians, där den första islamisten nu kommit in i riksdagen, för moderaterna.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™ sa...

Pislam har mördat offatbara 270 miljoner människor under sin 1400 år långa existens. Hur du kan få detta till en i grund och botten fredlig religion är helt obegripligt. Förmodligen är du inte särskilt påläst om pislam om du kastar ur dig dylika huvudlösa påståenden. Pedofeten halshögg personligen minst 600 krigsfångar och deltog i otaliga slag och överfall på oskyldiga stammar och karavaner. Han gifte sig med Aisha när hon var bara sex år gammal och våldtog henne när hon var nio. Detta är obestridliga fakta som kan sökas upp på internet med lätthet för den som vill. Thoralf bör naturligtvis inte ta tillbaka nånting då det han skriver inte är felaktigt. Antingen är du okunning eller så har du mohammedaner i din närhet som fyller dig till bredden med taqyyia och kitman. Jag föreslår att du googlar dom uttrycken om du aldrig har hört talas om dem förut.

Staffan Danielsson sa...

Och jag kan kommentera här.

Att länder styrs diktatoriskt och med medeltida sharialagar är något som jag hoppas växer bort genom hårt tryck från FN och världens demokratier. Yttrandefrihet, tryckfrihet och religionsfrihet är demokratins grundpelare.

De hemska medeltida straffsätten med piskning och stympning och stening är självfallet totalt orimliga och måste bringas att upphöra där de förekommer.

Antisemitismen som den predikas och förs ut av t ex hamas och andra är också helt oacceptabel.

Mördande och terrordåd har jag redan kommenterat, fruktansvärt och måste stoppas och bekämpas.

Men islam som världsreligion är fredlig och stillsam, det är de extrema avarterna enligt ovan som måste fås att upphöra.

Och att överhuvudtaget jämföra med nazismen och dess illdåd och utrotningsläger - som även du gör -är fullständigt sanslöst och orimligt.

Crille sa...

Här är en svensk journalist som tar bladet från munnen, och det med besked. Hon avhandlar även islam. Leta i följande länkskafferi och läs en kritisk granskning som du aldrig tidigare läst i svensk press:

www.korta.nu/jc

LN sa...

Du är uppenbart korkad, Danielsson!

http://tinyurl.com/staffandanielsson

Mackan sa...

På samma sätt kan jag försvara nazismen. Det finns vissa avarter som judeutrotning mm vilka måste bekämpas men i övrigt är nazismen jättebra mot arbetslösheten t.ex. Den skapar också en mycket bra sammanhållning inom nationen där alla upplever att man kämpar tillsammans mot ett gemensamt mål, istället för dagens alltmer utbredda segregation och splittring av samhället där individualismen frodas.

Du verkar tro att extrema muslimer är något väldigt sällsynt som nästan bara återfinns inom små kretsar i t.ex. Saudiarabien eller Pakistan. Ja, om du menar grupper som faktiskt utför t.ex. självmordsbombningar så har du rätt, men extremism är enligt mig mycket mer än så. Att hindra sina döttrar att gå ut annat än till skolan och i andra övervakade sammanhang, självklart iklädda minst slöja, är enligt mig extremism, och är vanligt i Sverige. Att vägra äta kött som ej Halalslaktats är extremt då det strider mot svensk lagstiftning och all etik och moral beträffande hur vi bör behandla djuren, detta är vanligt i Sverige. Synen på Muhammed och hans avbilder samt kritik mot islam tar sig extrema uttryck, inte minst i Sverige, se bara på hur Lars Vilks behandlas av svenska muslimer med dödshot och mordbränning. Vilka tror du det är som ligger bakom hot och trakasserier mot judar i Malmö, SD? Nej, självklart är det en bred massa av muslimer i Malmö som står för detta, något annat är otänkbart då endast en liten del "extremister" inte skulle kunna få en sådan effekt på judarna i Malmö att många väljer att flytta därifrån.

Osv, osv..

Nej Staffan, det är nog dags att du öppnar ögonen nu och slutar med din naiva inställning till islam.

Anders sa...

Från BBC:

Radical Islam is world’s greatest threat – Tony Blair

Former UK Prime Minister Tony Blair has described radical Islam as the greatest threat facing the world today.

He made the remark in a BBC interview marking the publication of his memoirs.

Mr Blair said radical Islamists believed that whatever was done in the name of their cause was justified – including the use of chemical, biological or nuclear weapons.”

”Mr Blair told the BBC his view of foreign policy had changed as a result of the 9/11 attacks: ”After 11 September, rightly or wrongly, I felt the calculus of risk had changed.

”There is the most enormous threat from the combination of this radical extreme movement and the fact that, if they could, they would use nuclear, chemical or biological weapons.

”You can’t take a risk with that happening.”

—–

Tony Blairs uttalande var en återkommande första nyhet på BBC World 4 september 2010. Vad jag kunde märka, så rapporterades hans uttalande inte av svenska (mainstream) media..

Kommer Staffan Danielsson också att kräva att Tony Blair tar tillbaka sitt uttalande?

Tony Blair nämner ju onekligen "världsreligionen islam", när han talar om radikal islam ("Radical Islam").

Staffan Danielsson sa...

Ja du Mackan, en slutreplik då.

det finns ingen parallell mellan islam och nazismen.

extremister och terror ska bekämpas, självfallet.

Halalslakt är en urgammal tradition, ska den förekomma i Sverige ska djuren bedövas i enlighet med svensk djurskyddslag. Och Sverige ska driva på i EU och internationellt att djurskyddsaspekten måste gå före religiös tradition.

Jag har argumenterat mot att dölja ansiktet i tex skola och äldreomsorg mm. Slöja som täcker håret må den ha som vill det, detta är ej någon extremism.

Hot och trakasserier är fullständigt oacceptabelt och ska bekämpas.

Anders. Tony Blair talar om faran med extrema fundamentalister och terrorister. Jag är överens med honom om det. Han talar alltså inte om den fredliga världsregionen islam.

Lars sa...

Staffan, varför debatterade du inte detta med Thoralf och andra SD-islamofober i valrörelsen? Det vore önskvärt om du redovisade dina egna initiativ före den 19 september på den här punkten. Du kanske har bjudit in SD till debatter som vi missat.

Du är ju annars välkänd för ditt förespråkande av burkaförbud på allmän plats. Likaså är du vän av FRA:s massövervakning av muslimer såväl i Sverige som utomlands. Som tidigare ledamot i Signalspaningsnämnden har du sett att detta är ett högt prioriterat yttre hot mot landet. Och att det inte handlar om spaning mot några enstaka militanta individer. Underrättelsesamhällets övervakning av muslimer är ju betydligt bredare än så. Det har du också nu kunnat konstatera med egna ögon. Och du har inte haft några invändningar mot den ordningen.

Vidare har du predikat svensk nationalism i försvarsfrågor. Du har också klart deklarerat att du i likhet med många fåfänga krigsherrar i historien är svag för militära utmärkelser. Tårögd mottog du din förtjänstmedalj ur militärernas hand. Utan att reflektera över symbolvärdet.

Sammanfattningsvis ser det ut som om fosterlandsvännen Danielsson har en del beröringspunkter med SD. När det gäller Afghanistan kan du nog få över dem till din sida ganska lätt. Det gäller ju bara att trycka på bekämpandet av den muslimska extremismen. Och det brukar du ju inte ha några problem med.

Martin sa...

Staffan, det räcker egentligen att bemöta en enda mening i ditt sista inlägg;

"det finns ingen parallell mellan islam och nazismen."

Jo, det gör det.

Hatet mot judar är den främsta parallellen. Synen på oliktänkande en annan. Det räcker för att bevisa att du har fel.

Martin sa...

Och vad tycker du förresten om din muslimske riksdagskollega och alliansbroders syn på kvinnor och jämställdhet?

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.256844-jamstalldhet-inget-for-m

Varför skriver du inga blogginlägg och fördömer hans uttalanden?

Anonym sa...

Ja efter att ha läst mr Danielssons motargument kan jag bara konstatera att de inte räcker speciellt långt. & att Waberi nu finns i riksdagen är ingenting annat än ett stort hån mot Sverige som nation. Det är skrämmande & än mer skrämmande att Danielsson inte fördömmer hans uttalanden. vad tycker Sveriges kvinnor om det?? Mvh Niklas

Anonym sa...

En annan viktig fråga gäller FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Kairodeklarationen om de mänskliga rättigheterna i islam är en deklaration som medlemsstaterna i Islamiska konferensorganisationen antog i Kairo 1990 och som förmedlar en muslimsk syn på mänskliga rättigheter och slår fast sharia som deras enda grund. Flera muslimska länder ansåg att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna inte tog hänsyn till kulturella och religiösa förhållanden.
Konflikter mellan islam och de mänskliga rättigheterna finns när det gäller kvinnans ställning, religionsfriheten och yttrandefrihet, områden där Kairodeklarationen skiljer sig från den av FN antagna motsvarigheten.

Jag förmodar att du även har kunskaper hur icke-muslimer ses enligt sharia - om vi nu skall tala om allas likhet etc.

Staffan Danielsson sa...

Lars; Jag hade före valet ingen kännedom om Thoralf Alfsson och än mindre hans förkastliga bloggjämförelse.
Underrättelseinhämtning genom signalspaning ska förebygga allvarliga hot mot Sverige, t ex terrordåd. Den sker under sträng kontroll och har självfallet inga sädana kopplingar du gör.
Ja, jag har fått ett förtjänsttecken av Hemvärnet, vad är förkastligt med det??

I övrigt, FNs deklaration om de mänskliga rättigheterna är oerhört viktig.
Jag kan självfallet inte acceptera att yttrande- och religionsfrihet förtrycks, eller att människor tvingas in i religiösa diktat i länder som styrs som Sverige på 1700-talet (alla måste vara lutheraner, kyrkotvång mm). Här måste världens demokratier av all kraft trycka på dessa länder - flera muslimska - så att de rör sig mot demokrati och respekt för de grundläggande mänskliga rättigheterna.

Lars sa...

Fosterlandsvännen Danielsson borde veta vilka värderingar som idag grasserar inom Försvarsmakten. Jag har själv på mycket nära håll fått erfara dessa. Den propgandabild som ges av svenska soldaters syn på civilbefolkningen i t.ex. Kosovo och Afghanistan skiljer sig markant från verkligheten. Du kan inte heller vara omedveten om saken. Just därför borde du vara försiktig med att frottera dig i dessa kretsar. Än mindre motta förtjänsttecken med stolthet.

Tack och lov finns det också personer som satt sig över sekretessavtal och berättat ganska frikostigt om avlyssningen av muslimer. Men i dina ögon sviker väl dessa whistleblowers sitt land.

Du lär nog få uppleva många trevliga möten med SD-folk i riksdagen. Ni har ju mer gemensamt än du själv tycks inse.

Anonym sa...

Du säger "Här måste världens demokratier av all kraft trycka på dessa länder - flera muslimska - så att de rör sig mot demokrati och respekt för de grundläggande mänskliga rättigheterna."
Finns det inte ett problem med att tvinga på andra länder våra värderingar? Det låter imperialistiskt utöver att det ger ett nedlåtande intryck och som att du dessutom anser att vi är bättre än dom.
Lever som vi gjorde på 1700-talet - mig veterligen hade vi inte som tradition att stena kvinnor eller ha ihjäl döttrar eller söner om de drog skam över släkten heder mm ens tidigare i historien - fast då fanns förstås inga svenskar.....

Anders sa...

Staffan Danielsson - vad avser du egentligen med "den fredliga världsregionen islam"? På vilket sätt är islam påfallande fredlig??

Jag blir lika förundrad över den beskrivningen, som jag blir, när någon påstår att buddhismen är den mest krigiska av alla världsreligioner. (Du kanske har den inställningen till buddhismen?)

Det finns en (1) religion - islam - som i långt större utsträckning än andra religioner inspirerar sina trosbekännare till, att på eget initiativ försöka döda civilbefolkning.

Det måste rimligen bero på, att just den religionen har (och saknar) ett visst idéinnehåll (samt saknar några formella, institutionella bromsklossar).

Eller hur vill du förklara, att muslimer, i långt större utsträckning än andra religioners trosbekännare, på eget initiativ dödar civilbefolkning i olika länder?

Läs gärna (och kommentera) Paul Mareks betraktelse: Why the Peaceful Majority is Irrelevant

http://cjunk.blogspot.com/2006/02/why-peaceful-majority-is-irrelevant.html

Läs också (och kommentera) Mareks "Further thoughts", där han konstaterar, att "Muslims wherever they form a majority choose Islamic norms over the broader more tolerant standards of the West".

http://cjunk.blogspot.com/2009/11/why-peaceful-majority-may-be-dangerous.html

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Du är så naiv, de fridfulla muslimerna vågar inte säga pip när imamerna mässar hat mot de otrogna. Har det helt gått dig förbi att islamisterna har tagit över i Turkiet, EU kallar det demokratiska framsteg.
Det är inte alls ovanligt att ett folk försöker byta ut sina ledare, men vad ska man säga om Sveriges ledare som försöker byta ut sitt folk. Ni har tagit hit hundratusentals människor från Afrika och Mellanöstern de sista åren. Om inte detta är landsförräderi så vet jag inte vad ordet betyder. De parasiterar på oss, de för ett lågintensivt krig mot svenskarna. Hade det inte varit för att trauma-sjukvården gjort sådana framsteg så hade det krävts ytterligare hundratals dödsoffer varje år. Varje dag kan man läsa om våldsbrott från Mena-folk mot svenskar. Om inte du förstår vad som händer så kan det bero på att du bara läser tillrättalagd media. Det är din skyldighet som politiker att känna till vad som händer i vårt land.
SD är de enda politikerna som har civilkurage och står för vårt land, vårt folk och kvinnofrid.
/Disehall

Blazej Lukasik sa...

Staffan,

Innan du börjar diskutera religioner borde du ta reda på hur ordet RELIGION kan definieras. Jag antar att du utgår ifrån den förståelsen av begreppet som förknippas med kristendomen efter "upplysningen" där religionen är separerat från staten.
Det du och andra riksdagsmän måste förstå är att Islam har aldrig upplevt en upplysning och därför erbjuder denna "religion" inte bara en andlig upplevelse, men dessutom en fullständig recept för hur våra liv skall se ut. Vad Islam förespråkar är en teknokrati som styrs av/med hjälp av sharia-lagar. Hur en sådan stat skall se ut kan du se i Iran, eller i Talibanernas Afganistan, där sharia lagstiftningen tillämpas.

Problemet som du och många andra blundar för är att Islams företrädare vill på sikt (i enlighet med Koranen)införa sharia i hela världen och i västvärlden i synnerhet. Utifrån detta synsätt är det svårt att betrakta Islam som en religion, Islam måste ses som en ideologi.

Islam är en sharia-diktatur och är ett stort hot mot våra demokratiska samhällen. Om du studerar sharia, kan du säkert hitta många parareller till nazismen. Ett bra exempel är segregationen av människor p g a deras religiösa tro, där muslimerna har en särställning och andra monoteistiska religioner har en viss skyddsstatus mot ersättning. Ateister och månggudadyrkare i ett islamistisk teknokrati har ingen plats och skall förslavas eller slaktas.

Så länge Islam inte gör upp med denna barbariska lag är den oacceptabel för oss och för alla andra liberala frihetsälskande nationer.

När skall ni inse detta???

Viktor sa...

Stå på dig Staffan. Trist att det ska behöva finnas människor som på fullaste allvar jämställer islam vid en "sharia-diktatur".

Jag tror att dessa människor skulle må bra av att besöka ett muslimskt land och lära känna några troende muslimer. Då är jag övertygad om att de skulle få en annan bild av islam och inse att det inte alls går att dra ett likhetstecken mellan islam och våld och förtryck.

Resan måste inte nödvändigtvis gå till krigsdrabbade länder som Irak, Somalia och Afghanistan utan kan lika gärna gå till Indonesien - det land i världen med flest muslimer.

Peter sa...

Nazisterna, kommunisterna och våra kära muslimer jagar, förföljer och förtrycker judar, kristna, oliktänkande och homosexuella.

Muslimerna var större slavjägare än européerna och utnyttjade slavar för sex. Sök på Wikipedia om du inte tror mig.

Nazism, kommunism och Islam är ideologier likt Livets Ord.
Det är hjärntvätt, kräver underkastelse, har socialt tryck och innebär stora uppoffringar att lämna ideologin.

Islam lever medan nazismen är utdöd.

Islam vill expandera sin ideologi till väst, Staffan! Jag har stött på troende muslimer som själva säger att det är enkel matematik - om ett tiotal år, är vi fler muslimer i Sverige och då kommer de muslimska kraven bli större.

Jag tycker du är naiv och enkelspårig Staffan. Det skrämmer mig.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
PP sa...

Kritik är ett allvarligt hot mot islam som ser sin huvuduppgift att expandera ...

"Trots västvärldens silkesvantar, religionsfrihet och höga bidrag till invandrade muslimer upplever det muslimska världssamfundet ett allvarligt hot mot islam och muslimer.

Förra veckan sammanträdde företrädare för 57 muslimska länder efter FN-toppmötet när Organisation of the Islamic Conference samlades för att diskutera detta hot. Hotet var inte att muslimska fundamentalister spränger sig själva och andra till döds, att utbildningsnivån i muslimska länder är låg, att den muslimska världen nästan helt saknar tillverkningsindustri, att kusingiften är vanliga eller att i stort sett alla muslimska länder är förtryckande diktaturer.

Nej, istället är det stora hotet det närmast mytologiska begreppet islamofobi. På mötet liknades islamofobins accelererande utbredning i världen vid en pandemi, enligt Jordan Times. Till islamofober räknas till exempel de människor som är av åsikten att lagar och regler från det medeltida Mellanöstern inte är bra för Europa och USA."
http://www.friatider.se/oic-kritik-allvarligt-hot-fortsatt-expandering-av-islam

Anonym sa...

Glöm inte att stormuftin av Jerusalem var generallöjtnant i tyska SS och lät organisera fyra muslimska Waffen-SS divisioner (från Kroatien, Albanien) samt fristående muslimska SS-förband från Turkestan.

Dessa sysslade med "ordningshållning" i bakre områden bl a genom att brutalt slå ner upproret i Warszawa. De muslimska SS-förbanden hade särskilda SS-koranskolor, där de lärde sig likheten mellan koranen och naziideologi.

De muslimska SS-divisionerna "Handschar", "Skanderbeg", "Kama", legion "Neu Turkistan" e t c var sina herrar mycket pålitliga vad gällde att "slutligt lösa judefrågan".

Stellan Bojerud

Anonym sa...

Exempel på förtryckta kristna minoriteter är assyrier, syrianer, kaldéer och armenier. Mellan 1914 och 1927 minskade det kristna antalet med ca 3 000 000 människor, alltså med ca 94 %. Under dessa år dödades mellan 1 och 2 miljoner armenier, ca 1,5 miljoner greker tvångsdeporterades till Grekland och resterande dödade var övriga kristna grupper som exempelvis assyrier, syrianer och kaldéer. Efter folkmordet fanns det en spillra av assyrier, syrianer och kaldéer kvar i Turkiet, medan armenierna i princip utrotades, endast 50 000 lever idag i Istanbul.

Det finns även en beräkning som menar att det finns ca 2 miljoner människor med armeniskt påbrå som idag döljer sin armeniska identitet eller som förlorat den då de konverterat till islam. En armenisk journalist i Turkiet uppmanade nyligen dessa att ”komma ut som armenier”, vilket han för övrigt riskerar fängelse för. I Turkiet hyllas även de som deltog i folkmordet, i Istanbul finns bl.a. en staty på Topal Osman med inskriptionen: ”förintade pontusarerna, armenierna och kastade i Sakarja-slaget grekerna i havet.”

Kristna minoriteter förtrycks systematiskt idag i Turkiet. Ett problem är att det militära ”Nationella säkerhetsrådet” måste erkänna varje enskild språkkurs och man har inte rätt att läsa ”främmande språk” i den statliga skolan. Minoriteterna kan således inte bedriva undervisning på sitt eget språk.

Sedan 5 juni 1935 har minoriteter varit förbjudna att äga fastigheter, vilket försvårar renovering m.m. Turkiet har gjort en modifiering av lagen där man måste styrka rätten att äga inför ministerrådet, vilket bara är ett spel för gallerierna.

En annan förtryckt minoritet i Turkiet är assyrier, syrianer och kaldéer, vilka är arvtagare till civilisationens vagga Mesopotamien och har bott i Turkiet långt före Ottomanska riket. Trots att Turkiet i Lausannefredsfördraget från 1924 garanterar icke-muslimska minoriteters rättigheter har assyrier, syrianer och kaldéer officiellt inte fått något av den turkiska staten.

Tvärtom, p.g.a. förföljelserna har assyrier, syrianer och kaldéer lämnat Turkiet och flytt till olika europeiska länder, USA och Australien. Idag finns det fler assyrier, syrianer och kaldéer utomlands än i hemlandet. Om detta fortsätter så kommer hela nationen och den kristna kulturen till stora delar att försvinna från Mellanösterns karta. Likaså är arabländerna och Iran lika barbarisk mot kristna.

Detta måste få ett stop. Judisk-muslimska USA har stött barbariska Turkiet under lång tid, EU har inte gjort något att förhindra barbariska Turkiet utan gått med på USAs barbariska stöd. En vettig våg mot islam har börjat i Europa, kommer den att få dom etablerade partierna att erkänna sitt stora misstag att vara judisk-muslimska USA och Turkiet till lags, eller kommer dom att fortsätta med samma idioti-politik till folk tar saken i egna händer mot barbariska turkar och resten av muslimerna?

Anonym sa...

Fundera över Stormuftin av Jerusalems - då islamvärldens högste ledare - allians med Adolf Hitler och de muslimska SS-divisionernas framfart på Balkan och i Warszawa. Vidare den muslimska SS-koranskolan i Tyskland.

Det finns journalfilmer på You tube.

Stellan Bojerud (SD)

Anonym sa...

Till min förvåning upptäcker jag att min dubbelgångare, mitt självutnämnda alter ego, redan har uttalat sig å mina vägnar. Det är fult och fegt av honom/henne att inte själv våga stå för sina uttalanden utan istället göra det iklädd min skepnad.

- Min bäste dubbelgångare, vad är syftet med ditt taskspeleri? Bottnar det enbart i usel fantasilöshet och jagsvag feghet eller inbillar du dig att du skall lyckas kompromettera mig? Jag ser fram emot ditt svar.

Jag måste emellertid motvilligt tillstå att den här gången har du lyckats ge uttryck för min odelade uppfattning; jag kunde knappast ha uttryckt det mera koncist själv; du erhåller 'cum laude med frågetecken' (Vad är det?)

Min dubbelgångare - den usle identitetstjuven - skrev således:

//////////////////////////////////////////////

LN sa...
Du är uppenbart korkad, Danielsson!

http://tinyurl.com/staffandanielsson

måndag, oktober 04, 2010

/////////////////////////////////////////////

I egenskap av SD-röstande tillåter jag mig att i överensstämmelse med allmän åsikt om sådana avslutningsvis uttrycka mig som en sådan genom att uppmana dig Staffan, "din trosvisse, felnavigerade, enfaldige j***l" - utträd snarast ur de folkvaldas (Ha!) skara - din enfald och okunnighet diskvalificerar dig. Du är dessutom dum nog att tala mot bättre vetande. Se fakta som ovan framlagts av tidigare kommentatorer. Lär dig skilja på fakta och åsikter!
LN