söndag, oktober 03, 2010

Orimligt uttalande av Thoralf Alfsson, riksdagsledamot SD

Jag har snabbt hälsat på min första SD-riksdagsledamot. Vid träffen i veckan med landshövding Elisabeth Nilsson och riksdagens östgötabänk på slottet i Linköping.

Thoralf Alfsson är en äldre herre (ska jag säga..)med rötterna i Södra Vi och boende i Kalmar.

Jag har nu kollat lite på hans blogg och raskt hittat ett fullständigt orimligt uttalande;

"På 30-talet fick nazismen frodas utan att någon stoppade dessa tokstollar. Jag upplever islam som det största hotet mot världsfreden och islam kan utan tvivel jämställas med nazismen och inte bara jämställas den är betydligt mycket värre."

Detta är ett sanslöst uttalande, som min kollega måste ta tillbaka. Står han fast vid det är det mycket allvarligt.

Nazismen mördade över 7 miljoner judar och andra genom att fängsla, internera och avrätta dem under bestialiska lidanden och former. Nazismen startade andra världskriget med dess ofattbara lidanden för soldater och civilbefolkning i massor av länder världen över.

Islam är en av de stora världsreligionerna med rötterna i Mellersta Östern, och har gemensamma rötter med både judendomen och kristendomen. Många hundra miljoner människor är muslimer.

Islam är i grunden en mycket fredlig religion.

Tyvärr finns några uttalanden om Jihad, heligt krig, i Koranen vilket extrema fundamentalister använder som förevändning för att sprida sin terror i vedervärdiga former genom att mörda besinningslöst i bombdåd och halshuggningar mot oskyldiga barn, kvinnor och män i olika länder.

Denna terror och denna retorik måste kraftigt bekämpas av oss alla och världssamfundet oavsett vilken religion eller inte som vi bekänner oss till. Inte minst har företrädarna för islam ett viktigt ansvar.

Men att överhuvudtaget nämna världsreligionen Islam och göra någon form av jämförelse med nazismen och dess oerhörda illgärningar är fullständigt sanslöst. Och att en ledamot av Sveriges riksdag nu gör detta är alarmerande.

Ta tillbaka ditt uttalande, Thoralf Alfsson.

Och jag anser att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson omedelbart måste ta avstånd från det.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,
Skicka en kommentar