torsdag, september 23, 2010

Tack för förtroendet - dialog om framtiden!

Valet 2006 fick jag förtroendet av östgötarna att fortsätta på centermandatet i riksdagen. Jag fick då ca 1510 personkryss, motsvarande 7,6 procent av c-rösterna.

Inför årets val har jag drivit en aktiv kampanj för mitt parti (och för alliansen) samt för mig själv, med möten, samtal, annonser, artiklar och mina röda kampanjpennor..! Centerpartiet i Östergötland har följt rikstrenden och backat med 1,3 procent eller 2.300 röster till 15.700 röster. Givetvis trist. Glädjande ändå med fortsatt alliansregering och att C ligger över sitt genomsnittsresultat från de senaste 4 valen...(6,4 procent..).

För egen del har jag i årets val fått 1.660 personkryss, 9,45 procent av alla c-röster. Jag tackar för det ökade förtroendet, och ska ge järnet i riksdagen för de frågor som jag och Centerpartiet brinner för. Endast Jimmie Åkesson..har i Östergötland av riksdagspartierna fått fler procentuella kryss än jag, vilket jag tolkar som ett riksgenomslag.

Vår vice distriktsordförande Karin Jonsson, oppositionsråd i Norrköping, får också i vanlig ordning ett starkt stöd med nära 5 procent, synd att C inte kunde ökat tillräckligt för två mandat. Målet 2014 är ändå givet!

Jag tänker att fortsätta med en regelbunden dialog med mina väljare, och alla andra intresserade, på denna blogg och återkommer strax med ett inlägg om hur jag överväger att tackla kontakterna med det nya riksdagspartiet SD, och med deras väljare. Jag är tacksam för alla synpunkter och kommentarer, på bloggen eller till min e-adress staffan.danielsson@riksdagen.se.

Sverige är ett fint land med goda framtidsmöjligheter. Centerpartiet och Alliansen har reformerat Sverige i rätt riktning den gångna mandatperioden, och det är glädjande med det starkt ökade stödet jämfört med det rödgröna alternativet. Nu kan satsningen på fler företag och fler jobb fortsätta, och den nödvändiga reformeringen av sjukförsäkringen kan ligga fast i sina huvuddrag medan vi analyserar om pendeln i några avseenden slagit för långt och behöver föras tillbaka. De nya hushållsnära jobben är räddade och kan tillväxa ytterligare, Sverige kan fortsatt vara världsledande med en offensiv och realistiskt klimat- och miljöpolitik, satsningen på tillväxt i hela landet kan fortsätta osv osv!!

Östergötland är min och vår mittpunkt på jordklotet, och jag ska fortsätta att i riksdagen hävda länets intressen så starkt jag kan och förmår, inom ramen för det nationella arbetet på att utveckla hela landet framåt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror och hoppas att en stor debatt kring SD's huvudfrågor hos de "gamla" partierna skulle göra SD till ett mindre gångbart alternativ...

//Daniel

Staffan Danielsson sa...

Det ligger något i vad du skriver, och jag ska diskutera detta vidare.

Anonym sa...

Grattis till riksdagsplatsen. Sådana som du behövs i riksdagen. Folk som vågar sticka ut och ta debatterna