måndag, maj 03, 2010

Ska du rösta på Kommunal..,förlåt (S)?

En artikel i Östgöta Corren i lördags - tyvärr inte utlagd på nätet - redogör för att fackförbundets Kommunals representanter är med vid socialdemokraternas gruppmöten i Motala.

Kommunal vill organisera alla de som inom givna yrkesgrupper arbetar i t ex sjukvård och äldreomsorg i Motala. De vill även organisera alla de som röstar på alliansen. "Alla ska vara med i Kommunal".

Samtidigt agerar Kommunal ständigt partipolitiskt genom att ekonomiskt och politiskt samarbeta med och vävas ihop med socialdemokraterna.

Detta är i längden ohållbart och måste upphöra, tycker jag. Antingen vill man organisera vänstersympatisörer i Kommunal, och då kan man fortsätta som nu, eller också vill man ha ett partipolitiskt oberoende fack som organiserar alla, och då måste man ändra och bredda sitt arbetssätt.

Likaså är det utomordentligt anmärkningsvärt att Kommunals politiska ledning i Motala, som förhandlar med kommunen om löner och villkor för sina medlemmar och därigenom för även alla andra, samtidigt diskuterar dessa och andra frågor med socialdemokraterna på dessas gruppmöten.

Tala om dubbla roller och att blanda ihop korten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: