måndag, november 02, 2009

S: IPRED NEJ-UPPHOVSRÄTT JA....

Jag har inte följt s-kongressen så noga, men kan inte underlåta att citera Östgöta-Correns ledare idag om hur socialdemokraterna älskar både fildelare och upphovsmän (och säkert kvinnor) samtidigt:

"Det är dags att socialdemokraterna byter ut rosen mot Tulipanaros. Jobbkongressen 2009 har avslöjat ett parti som hellre kompromissar bortom det genomförbara än väljer riktning.
Ipred-lagen är ett exempel. SSU vill riva upp lagen med hänvisning till fildelares integritet. Leif Pagrotsky, som har lovat att pop och datspel ska bli nya framtidsbranscher vid S-seger 2010, värnar upphovsrätten.

Kongressbeslut: Ipred-lagen ska ändras så att integriteten stärks samtidigt som upphovsmännens ersättning garanteras. Tulipanaros!"

Ledaren är tänkvärd även i övrigt och slutar i i en principfråga där s aldrig vacklar, mer makt åt politiken och mindre till människorna (Föräldrakvotering t ex).

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Staffan, vi har väsentligt mycket större problem än Ipred för närvarande. Den del som behandlar Internet i ACTA - avtalet har nu läckt ut. Det ser riktigt, riktigt illa ut. Man vill bland annat:

1. Stänga av användare från Internet utan domstolsprövning.
2. kräva att Internetleverantörer ska ta bort material som är anklagad (utan bevis eller rättegång) kränka upphovsrätten.
3. införa obligatoriska förbud mot att bryta mot DRM - skydd även för lagliga ändamål som att exempelvis se till att handikappade kan få tillgång till exempelvis texter.

Detta rapporterar man om bland annat på följande sida:
http://www.boingboing.net/2009/11/03/secret-copyright-tre.html

Nu krävs det omedelbar aktion på alla fronter som jag ser det för att stoppa ACTA-avtalet snabbast möjligt. Det här kommer undanröja grundläggande fri och rättigheter som rättssäkerhet för nätanvändare, förbudet mot censur i Sveriges grundlag kommer inte finnas längre och handikappade bland annat kommer förvägras deras rätt till information. Nu står demokratins viktigaste hörnpelare och det fria Internet på spel!