torsdag, januari 24, 2019

Migration. C, L och MP vid Styråran.

S/MP-regeringen sitter kvar efter "januari-avtalet". En viktig orsak till att C och L valde S och MP var att man fick igenom en återgång till en mer generös asylpolitik.
Åter ligger Sverige betydligt före övriga EU-länder.

Trots att en bred folkopinion, i samstämmiga opinionsundersökningar, vill liksom jag att Sverige ska anpassa sina regelverk i EU-riktning.

Jag trodde att så skulle bli fallet, eftersom S och M vill detta, vilket naturligtvis SD också stöder.

Men icke. C, L och MP krävde generösare anhöriginvandring mm, och S gav naturligtvis med sig, eftersom de ville fortsätta att regera. Så trots folkopinionen sker alltså en delvis återgång till en mer generös svensk migrationspolitik än vad som gäller i övriga EU-länder.

Om EU fortsätter att med alla medel söka förhindra asylsökande och ekonomiska migranter att ta sig till EU kanske migrationsfrågan inte blir så fortsatt stor i Sverige. De 4 partierna som stöder Löfven står alla bakom EUs politik att söka hejda migranter att ta sig till EU över medelhavet och via Turkiet och andra vägar. Det tycker jag rimmar dåligt med det höga tonläget att ha mer generösa svenska regelverk.

Men Sverige har tagit emot långt över miljonen nya medborgare de senaste decennierna, och de närmaste åren kommer flera hundratusen ytterligare, trots att Sveriges resurser redan är hårt belastade vad gäller bostäder, sjukvård, skola osv.

Så migrationsfrågan torde ända vara högt på den politiska agendan, och kanske M och KD, och SD,  kan komma att öka sitt stöd p g av denna. Vi får se.

Men hur mycket ökar 73-punktsöverenskommelsen hur många fler som kommer att anhöriginvandra och hur många av asylsökande till EU kommer nu att rådas av av sina flyktingssmugglare att ta sig till Sverige? (Många s.k "pullfaktorer" gör redan att många asylsökande och ekonomiska migranter väljer och råds av sina smugglare att ta sig till Sverige; välstånd, ett bra socialt trygghetssystem, många har redan släkt och vänner i Sverige mm).

Johanna Jönsson, migrationspolitik talesperson för Centerpartiet, hänvisar till migrationsverket och att det inte handlar om så många. Expressen skriver om frågan, Sverige blir åter ett av de mest generösa länderna i Europa och EU.

Alice Teodorescu, GöteborgsPosten,  kritiserar,  liksom jag,  den välvilliga men alltför generösa,  och på sikt riskabla,  migrationspolitik som främst de enligt egen utsago "medmänskliga" partierna C, L,  MP, och V vill se, och vilket också nu blir åter blir svensk  politik.

Josefin Utas skriver tänkvärt på sin blogg, ungefär som jag själv tänker.

Även förre statsministern Göran Persson är starkt oroad över läget.

Susanne Birgersson skriver i Expressen om faktorer som kan ligga bakom det växande missnöjet i opinionen i typ västvärlden.  Hon ifrågasätter hur framgångsrik mittenpartiernas och vänsterns linje för isolering är. 

1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med förhållandet, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskramen som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förbanna en förälskad älskare.
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}