lördag, juni 02, 2018

Vilken liberal seger för Annie Lööf!

Sydsvenskan är en av Sveriges stora liberala tidningar, och Heidi Avellan är en stark liberal röst i den.

Heidi Avellange rescenserar nu Annie Lööfs "memoarbok" och politiska ställning i mycket positiva termer:

"I tuffa tider suktar somliga efter en auktoritär ledare. Men modernt ledarskap bygger på lyhördhet, tydlighet och förmåga att kommunicera. Här levererar Lööf.
I allianssamarbetet kan ett starkt C stärka det liberala i M – åt andra hållet kunde C ta fram det bästa hos S. Och Stureplansgliringar till trots bär C med sig det viktiga perspektivet att Sverige är så mycket mer än Stockholm, så mycket mer än storstaden. Extra viktigt nu när hopplösheten sprider sig i glesbygd och rostbälten – och banar väg för ett otäckt skifte: Mot liberalism, demokrati, mångfald och öppenhet står den aggressiva nationalistiska populismen, misstron mot eliten, motviljan mot det pluralistiska samhället.
”Det är upp till mig och till andra politiska ledare att berätta varför den väg vi väljer är bättre än populisternas”, säger Lööf i sin bok.
Ett kvitto på framgång där är att hon lyckas få SD att se rött."
Detta är en rätt exempellös framgång för en partiledare för centerpartiet, att så hyllas i en ledande svensk tidning (L).
Heidi Avellange ställer sig också bakom Centerpartiets bild av sin politik som att det goda står emot det onda, en storseger även det!
Jag Gratulerar en stark och karismatisk partiledare till detta! Sydsvenskans bild förstärks ytterligare av Annie Lööfs starka förtroendesiffror bland partiledarna samt av att Centerpartiet uthålligt håller sina höga opinionssiffror på över 9 %.

9 kommentarer:

gruelse sa...

"Ett kvitto på framgång där är att hon lyckas få SD att se rött."

Därmed var det bekräftat att Annie Lööf befinner sig på sandlådestadiet och bedriver tvärtompolitik gentemot SD. Så om SD har en bra politik i en fråga så måste Lööf kontra med en diametralt motsatt hållning i denna fråga, dvs. med en dålig politik.

Tvärtompolitiken, som är Annie Lööfs ledstjärna, var också Alliansens när denna var i regeringsställning. Då åsamkade Alliansen med sin tvärtompolitik konungariket Sverige stor skada i många frågor. Tvärtompolitiken hos Alliansen i regeringsställning lyste klarast i minerallagstiftningen, jordbrukspolitiken, EU:s överstatlighet och invandringspolitiken.

Ehuru det är rumsrent hos ett besuttet maktkorrumperat etablissemang (vilket inte är samma sak som en elit), så hör tvärtompolitik inte hemma i en upplyst nation, som Sverige var före nationalstatsupplösningen och före fokuseringen på den humanitära stormakten.

Anonym sa...

Föga ärofyllt att bli hyllad av en kvinna som tillhör dagens elit med bra och välbetalt arbete.Det säger mycket om vilka grupper som gynnas av C politik.Men vi andra då som befinner oss i "rostbältet".Vore det inte bättre för hela sasmhället ifall vi hade anledning aqtt hylla Lööf.Visom befinner oss i rostbältet(långtidsarbetlösa,långtidssjuka,fattigpensionärer,svaga grupper)väntar på att få anledning att hylloa eliternas lilla kelgris,Annie.Janne Josefsson säger ju att det finns ett folkförakt hos journalister,han har ju rätt.Vi i rostbältet blir fler och fler och den lilla klicken rika blir bara rikeare och rikare.Stackars satar i rostbältet som tror att SD kan rädda dem,ett SD som blir mer folkfientligt.V är det enda seriösa alternativet för oss i rostbätet.

Anonym sa...

Jadu Gruelse,vi glömmer inte när halva Skåne var inmutat av Shell.Jag gick in på SGU och fann att nästan halva Skåne var inmutat för undersökning.Hur i helvete kunde sådant smygas igenom och utan att markägare blir informerade? Narturligtvis eftersom det var ett gäng korrumperade politiker som då styrde Sverige.Man hade alklt möjligt kobnstigt folki där vars personliga handlingar omöjliggjorde en offensiv politik.Tacka vet jag nuvarande regering som tar tag i stort som smått.Nu senast tittasr man över minerallagstiftningen.Man skall skjuta till ett antal miljoner till Norrlanss bönder.Samtliga allianspartier behöver gå i lära ytterligare fyra år.

gruelse sa...

Journalistheidi skulle ha kunnat tillägga:

Mot sund nationalism, demokrati, fosterlandskärlek, altruism och mot det västerländska bildningsidealet står, ivrigt förfäktad av Annie Lööf, den aggressivt globalistiska, antisvenska, gruppegoistiska, nyliberala, kriminalitetsbejakande, kulturmarxistiska, flykting- och multikultivurmande populismen, misstron mot de svenska fattigpensionärerna, motviljan mot det goda samhället med en inre harmoni samt motviljan mot nationell samling.

Därför kommer på torsdag representanter för den flykting- och multikultivurmande populismen, såsom Annie Lööf, Gustav Fridolin, Jonas Sjöstedt med sina kohorter, ytterligare en gång bära avog sköld mot fosterland och trumfa igenom "flykting"-amnestin till de ca 9000 ensamkommande så kallade flyktingbarnen i Riksdagen.

Anonym sa...

Det finns ingenting att diskutera.Det var inte liberaler som organiserade välfärden under fyrtio år men det var de sjuka ideerna som under åtta alliansår gjorde allt för att slå sönder den.Må de aldrig mer komma till makten.Det är liberala ideer som gjort att endast tre av tio i utsatta områden har gymnasiekompetens.Hoppas på ytterligare fyra år med S men utan stöd av MP.Hoppas att V tar röster från mp.

Anonym sa...

Hur tänker sig alliansen konkret att föra en expansiv jordbrukspolitik? Har man tagit höjd för ett ändrat konsumtionsmönster? Fler och fler skolor väljer bort fläskkött.Man kan ju börja med att öka avskrivningstakten för byggnader i svinproduktion.Ni och du har ju förstört Sverige.Hur mår ni egentligen när ni ser eländet?

Anonym sa...

Om SDs Jimmy Åkesson hävdar att jorden är rund måste Lööf och C stå upp för att jorden är platt. Det är tydligen att stå upp för sina liberala principer.

/Eskil

Anonym sa...

Ett vet jag, det är problematiskt för det politiska klimatet när man börjar definiera sig själv som god och motståndaren som ond.

Anonym sa...

Vi hoppas alltså på lite mer humor i Svensk politik.
Bäst, för deras eget valresultat, vore om SD kunde börja driva lite med sig själva
och med Svensk politik.

Jimmy kunde tex låta sig intervjuas medan han tillreder bruna bönor med stekt fläsk.

Carl Bildt kunde nynna "we shall overcome" eller tipsa någon i Folkpartiet.

Centern kunde väl nylansera ett bondetåg till borggården och starta en insamling av nya kryssare, kanske inte pansarkryssare, men varför inte nya korvetter med kryssningsmisiler, oh kalla dem för Roboten Svea.

Kd kunde gott driva med värdegrunden, i vart fall den kristna, och kanske nämna att det inte är förenligt med kristen värdegrund, att driva med andra religisöa värdegrunder.

KD kunde också ge sig ut, vad har de att förlora, på en tur i en stor buss, som heter:
The people of reality D-tour och besöka var enda vårdcentral och bidra med extra plåster, och kanske sjunga lite Jerum Jerum.

Folkisrna får köra en Dr Strangelove, och tala om det "Europeiska folket" och marschera upp ur rullstolen och uttala, I can walk, dvs att upphöja de germanska, latinska och östeuropeiska folken till just Europeér, och kalla detta för nynationalism, och driva på med att avskaffa våra natinella parlament, och införa ett folk, ett rike och en EU-kommissionär, och helt enkelt glömma bort frågan om hur demokratin i EU ska skötas, i ett enda parlament, om Europeerna röstar på fel ideologi?

Sossarna kan väl köra en slogan; "det nya gamla arbetarpartiet"
Vi arbetar, och snackar inte. Fast då är det nog dags att börja fundera
på vilka väljarbaser som faktiskt arbetar, på riktigt.

Vänsterpartiet kunde driva vidare med sig själva på redan inslagen linje:
Vi, de intersektionella, importerar all ideologi från USA.

Moderataterna är svåra, kanske kunde de köra något med:
Nya nymoderaterna, vi har gått varvet runt och testat alla gränser som går.
Nu är vi tillbaka på ruta 1, och ska pröva lite på hur det är att vara konservativ,
det är det nya intersektionella modet. Det gamla högerspöket lever än måste ut ur garderoben.

Fast SD har nog bäst förutsättningar. Tänk en reklamkampanj, där SD använder samma retorik som sina belackare.
SD Sveriges godea feer.
SD, för medmänsklighet.
SD - humanister med stora hjärtan.
SD, står upp för omvärlden, vi hjälper människor där nöden är som störst.
SD - det nya godhetspartiet.
Osv. det skulle bli kaos, och väldigt roligt, om SD låtsades att inte vilka diskutera praktisk sakpolitik, utan enbart värderingar, utan att definiera vad man menar med värderingar, eftersom ingen hittills någonsin lyckats definiera detta på ett bra sätt.
SD - driver etiken längst, varför tillämpad etik, varför normativ etik, när vi kan syssla med metaetik, och fundera på om inte alla har rätt att definiera sin identitet som den själva vill. Man kan tex leka med postmoderna ideal om identitet, och lura i folk att de har en nationell identitet. Jag är en svensk katt (tiger).
Mer sannolikt blir valet absurt, och politiken gör parodi på sig själv utan att förstå, att de inte förstår, humorn. Det är då satiren är som bäst. S.W