onsdag, november 08, 2017

Magnus Ek etta på riksdagslistan i Ög, Grattis!

Jag gratulerar varmt Magnus Ek till att toppa nomineringskommittens förslag till riksdagslista för Östergötland. Magnus är en mycket lovande politiker och gör ett utmärkt jobb som ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund.
Jag har haft förmånen att toppa östgötalistan 2006 och 2010 men 1998, 2002, 2014 och nu förmodligen 2018 har jag varit tvåa efter mycket duktiga Ekar! Så jag är van!
Vi får se hur listan slutligt fastställs av nomineringsstämman den 25 november men skulle det bli som förslaget tycker jag det ser bra ut, en 23-åring som kan matcha moderaternas 22-åriga tvåa, en erfaren 70-åring (27 % av väljare är över 65..) och en Birgitta Gunnarsson med stor kapacitet och förtroende från västra länsdelen.
Hade jag inte haft förmånen av en god hälsa och ett fortsatt brinnande politiskt engagemang och intresse, och styrkan i min erfarenhet, så hade jag ju inte kandiderat igen.
Nu gör jag det och jag kommer givetvis att ge järnet för att östgötacentern ska få så många röster som möjligt, och för att förhoppningsvis lika många eller fler ska kryssa mig som i valet 2014, 12 %.


Magnus Eks foto.

1 kommentar:

Staffan Danielsson sa...

Nomineringstider.., Spännande, inte minst för oss i toppen på listorna. Demokrati när den är som bäst, fast det kan vara tufft.

Jag håller med Muharrem Demirok i Corren 10 nov att resultat av medlemsomröstningen i Östgötacentern inte ger lika mycket ledning som den brukar, eftersom bara 11-12 % av medlemmarna deltog.

Orsaken är sannolikt att svarskuvert inte skickades med utan istället skulle man logga in på nätet och uppge utskickade koder. Kanske de yngre klarade detta bättre?

Hur som helst, valberedningen har gjort sina bedömningar, nomineringsstämman fastställer riksdagslistan den 25 november och sedan avgör valdagen. Får ingen personkryss över 5 % gäller listan, får en eller flera mer kryss går de före.

Nomineringstider...Spännande!