tisdag, januari 31, 2017

Spännande bok av Tino Sanandaji imorgon!

Imorgon onsdag 1 februari presenterar nationalekonomen Tino Sanandaji sin bok MassUtmaning, om integration av nyanlända mm.
Jag och min moderata riksdagskollega Jan Ericson har bjudit in författaren till ett möte i riksdagen imorgon kväll, se nedan.

Expressens Anna Dahlberg har redan uppmärksammat boken i en ledare.

F.d debattchef på Dagens Samhälle Andreas Henriksson har skrivit att "Jag sätter en flaska skumpa på att det här kommer bli 2017 års mest inflytelserika bok i svensk samhällsdebatt”.

Så här presenteras Tino Sanandaji på wikipedia.

Han har satt svenskt rekord i crowdfunding för sin bok, och han har 55.000 följare på Facebook där han skriver mycket om migrationsfrågor. Han är kunnig och mycket noggrann och granskar gärna de felaktigheter och försköningar som ofta förekommer, och han uttrycker sig gärna drastiskt vilket kan uppfattas provocerande.

Detta provocerar mycket riktigt också många i åsiktskorridorens mittfåra som gärna söker stämpla honom som typ på gränsen till främlingsfientlig. Det är ju fel, han strävar efter att beskriva verkligheten som den är vilket också jag menar måste vara grunden för att kunna förändra den i avsedd riktning.

Jag tycker det är viktigt att diskutera integration och migration och ta del av analyser och slutsatser från både de vars analyser jag delar men också från dem som kan ha delvis andra ingångar. Jag har t ex med intresse läst Johan Norbergs och Fredrick Segerfeldts pamflett (närmast) Migrationens kraft från ca 2012 även om jag inte håller med om en del.

Att migrationsfrågorna alltjämt är mycket laddade är tydligt. Av anmälningarna att döma blir vi en hel del som tar tillfället i akt att lyssna till Tino Sanandaji, men intresset varierar väldigt mellan olika partier. Men så kan det ju vara ibland i olika frågor.

Kanske inbjudan till mötet ändå har väckt intresse för boken, som jag tror är intressant och läsvärd.

(Följ gärna Följ Staffan Danielsson på Facebook)"Möte med Tino Sanandaji
Nationalekonomen och fil.dr. Tino Sanandaji är en kunnig och slagkraftig deltagare i migrationsdebatten som kan provocera. Han är aktuell med sin purfärska bok ”Massutmaning – Ekonomisk politik mot utanförskap och antisocialt beteende”.
Han skriver: ”När bokprojektet påbörjades var den stora frågan flyktingkrisen. Den är huvudsakligen överspelad sedan Sverige kapitulerade inför verkligheten och började stänga gränserna. Jag har därför ändrat bokens fokus mot nästa stora problem, att integrera alla de invandrare som Sverige redan tagit emot.
Bokens slutsats är att samhällskostnaderna för sociala problem, exkludering, kriminalitet och antisocialt beteende är jämförbara med invandringens direkta kostnader. Det är därför avgörande att ta fram konkreta åtgärder som ger de invandrare Sverige tagit emot arbete och en plats i det svenska samhället.”
Vi har bjudit in Tino Sanandaji att berätta om sina slutsatser och svara på frågor onsdagen den 1 februari i Mittpoolen kl 18.00-19.30.
Föranmälan obligatorisk till staffan.danielsson@riksdagen.se senast tisdag 31 januari, helst med vändande epost.
Välkomna!
Staffan Danielsson och Jan Ericson 
1 kommentar:

Anonym sa...

Efter valet 2010 har jag minst sagt varit olycklig med den statistik jag sett och politiker med bihangade journalister som deklarerar hur bra dagens invandring är.

Som problemlösare i yrket i en helt annan bransch fick jag helt enkelt inte statistiken och glättiga uttalanden att gå ihop. Tino S är bara en av flera jag sökte, och fann, som precis kunde förklara att min magkänsla, utvecklad på annat håll, även fungerade för samhället i stort när det gäller denna helt vettlösa migration vi har.

För över två decennier sedan var jag helt med på noterna då det gällde politikerna och deras tal om att anpassa oss till globalisering för att hålla Sverige konkurrenskraftigt. Det som sedan hänt är raka motsatsen. Vi har minskat vår konkurrenskraft något enormt genom import av lågutbildade. Detta i samklang med allt annat flummeri som hör till att man ska inte vara orättvis, och absolut inte premiera exempel på framåtanda och kunskap.

Idag hör man knappt något om Sveriges konkurrenskraft i globaliseringens tid. Allt handlar om hur vi ska få lågutbildade importer i arbete. Eller oönskade delar av kulturer man inte släppt då man gick över gränsen. Eller polisen, socialen mfl som är överbelamrade. Skolan ... Jag vet inte vad som kom fört, hönan eller ägget, men jag misstänker att alla problem vi dragit på oss helt i onödan härstammar från "men det är ju synd om ...." och asylinvandringen med anhöriga täcker hela spektret av "tycka synd om" och akta för att ställa krav.

Tacka fan för att det går bra för de asylanter med familj som verkligen TAR TAG i sin situation, helt oberoende av "tycka synd om" mentaliteten. De finns och de metoder de använder för att fixa svenskan och kunskap är så enkla att jag inte fattar att politiker/journalister förstår detsamma. PLUGGA SJÄLV!