fredag, september 30, 2016

Tappar Ramberg, Hagen, Mattson fattningen? Eller jag?

(Alice Teodorescu i GP, som oftast helt klockren:)

Jag är chockad, faktiskt, och söker i detta blogginlägg redovisa varför, och vill gärna ha synpunkter. Håller jag på att tappa all sans och vett, eller är det svenska advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg, Expressens Cecilia Hagen och Expressens chefredaktör Thomas Mattson som håller på att göra det?

Denna nyhetsartikel i Nyheter Idag (OBS, typ SD-nära tidning) ger en god bild av hur det började (få tidningar har skrivit) med ett som jag tycker oerhört anmärkningsvärt blogginlägg av Anne Ramberg. Som tydligt pekar ut min riksdagskollega Hanif Bali (M) med rötter i Iran som "brun råtta" eller som "talesperson för bruna råttor".

Hanif Bali för en tuff kamp på twitter med massor av "vänstertwittrare" och kan vara provocerande för dem och kanske andra ibland. Detta väcker agg och hat, ja hur ska man kalla det som Anne Ramberg ger uttryck för? Men jag känner Hanif Bali som en riksdagsledamot med stort engagemang och som i många år varit migrationspolitisk talesperson för moderaterna.

Att en ledande advokat, tillika generalsekreterare i Svenska advokatsamfundet uttrycker sig så här utan att det blir en riksnyhet och kritiken blir förödande från "tyckarSverige" begriper jag inte.

Igår inspirerades Expressens krönikör Cecilia Hagen till att gå ännu längre än Anne Ramberg i denna krönika betitlad "Hur ska vi bli av med de mänskliga brunråttorna".

Hon skriver där ordagrant: "Jag dånar inte om jag får syn på en riktig råtta. Det är de där andra rådisarna jag skulle vilja utplåna på ett värdigt vis. De bruna. Dem som Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg skrivit om i sinasenaste bloggar. Läs!"

Och: "Hur ska man bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?"

Hon hänvisar alltså direkt till sin goda vän, de umgås i samma kretsar på Östermalm vad jag förstår, Cecilia Hagen och vill alltså utplåna typ rasister och väl inklusive Hanif Bali.

Man tar sig för pannan. Ofattbart. Hade någon i tidningar närstående SD skrivit på liknande sätt om sina meningsmotståndare hade det varit krigsrubriker i media. Men nu är det rätt tyst.

Och Expressen väljer alltså att publicera Cecilia Hagens ord som tyvärr kan tolkas som, eller inspirera andra till, våldshandlingar. Jag ser mycket allvarligt på dem och på att de publicerats.

Det gör dock inte, märkligt nog, Expressens chefredaktör Thomas Mattson. Artikeln, som jag tycker borde vara nästan åtalbar, typ, låter han stå kvar och på twitter nonchalerar han den t o m.

"
Så är det naturligtvis inte. Bisarr tolkning - tyvärr spridd av du-vet-vilka. Ej ens värt att bemöta, egentligen

Cecilia Hagen vill alltså kanske utplåna Hanif Bali. Är det "en bisarr tolkning", så kan hennes text omöjligen tolkas? Men precis så står det ju.
Men OK, hon menar kanske inte Hanif Bali, då. Hon menar de främlingsfientliga krafter eller rasister som Anne Ramberg pekar ut, lite oklart vilka. Ingår t ex de som röstar på SD, 800.000 medborgare? Jag tycker, både vad gäller Ramberg och Hagen, att det är livsfarligt att anamma ett språkbruk och ett människoförakt som nazister och rasister har och använder sig av. Var kommer detta att sluta när de goda krafterna tar till samma fördömanden, utpekanden och hot som de onda?
Det är tyst på twitter från vänstern och från många goda liberaler. Och Thomas Mattson menar att kritiken mot Ramberg och Hagen är inte ens värd att bemöta. Det vill säga, de har inte skrivit något som helst anmärkningsvärt...
Håller jag på att tappa koncepterna, eller är det Ramberg, Hagen och Mattson?


Cecilia Hagens krönika:
"Värst lär det vara på Karlaplan i Stockholm, om natten. Det rasslar i buskagen, fuktiga små nosar kikar fram, pepparkornsögon spejar, och så, vips, pilar en bamseråtta i väg mot en översvämmad papperskorg eller en tappad korvbit, de korta små benen går som avbrutna trumpinnar och varenda Östermalmsdam eller -herre eller -knähund i närområdet dånar.
Det där sista var alldeles för fördomsfullt, jag tar tillbaka, jag är snudd på Östermalmsdam själv och jag dånar inte om jag får syn på en riktig råtta. Det är de där andra rådisarna jag skulle vilja utplåna på ett värdigt vis. De bruna. Dem som Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg skrivit om i sinasenaste bloggarLäs!
Det är många som lider av råttfobi. Råttskräck. Min något äldre kusin förlorade sin hjältestatus i mina ögon för några decennier sen när hon likt dåtidens serietidningars sekreterarvåp hoppade upp på mitt köksbord i det ögonblick en söt och pigg liten mus kom kilande över golvet.

Jag har haft större råttdjur på besök också och jag pratar inte om mänskliga rådisar just precis nu. Mina lokala råttor är intelligenta och faktiskt sympatiska till skillnad från de Rambergska brunråttorna. En gång släpade en stor råtta en halv limpa över mitt köksgolv medan jag satt och åt frukost. Den tittade sig först omkring för att försäkra sig om att jag inte såg den, vilket jag visst gjorde, och sen började den målmedvetet putta brödet framför sig i riktning mot gjutjärnselementet. Ett elementrör gick rätt igenom golvet och runt det röret hade ett hål uppstått, ett hål som mynnade i underjorden. Och där, inbillar jag mig, stod en råttkusin på två ben med uppsträckta tassar beredd att ta emot bytet. Jag låtsades som om jag inte märkte någonting. Jag gillade råttan. Den råttan.
Minns ni förresten Art Spiegelmans seriealbum "Maus"? Där framställdes de inte som råttor, nazisterna, utan som ondskefulla katter. Och judarna var tecknade små möss som de jagade. Spiegelman fick Pulitzerpriset för serien 1992, det var första gången en tecknad serie belönades med det prestigefulla priset.
Apropå serieteckningar, häromdagen hittade jag i mitt Facebookflöde Nanna Johanssons "Medias beskrivningar av SD i nio enkla steg" från tidningen Arena i december 2012. Där skildrar hon normaliseringsprocessen på kornet. Jag tror att vi hunnit till steg 5 nu. Må vi inte komma längre än så.
Bland råttor jag gillat finns min dotters hamster Basil om man nu får räkna hamstrar till råttdjuren. Basil var en mycket tråkig och passiv ulltott som gjorde om det lilla hjul hen skulle motionera i till sovplats. Jag känner igen mig i inställningen.
Så sent som i går stötte jag på en riktig gaturåtta, i Malmö, på Gustav Adolfs torg. Den var på väg att fixa käk åt sig och de sina, antar jag. De har väl slut på råttgiftet här liksom i Stockholm.
Hur man ska bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?

Jag önskar att jag hade ett svar. Själv har jag inlett en Aktuellt-strejk. Det lär de inte märka, jag tittar ändå så sällan. Men jag tänkte att jag skulle ge "Breaking news" en chans i stället. Där har de morskat upp sig rejält. Ty mycket tål Filip och Fredrik skrattas åt, men mera hedras ändå."


26 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Vi har tryckfrihet och yttrandefrihet så en krönikör får skriva vad den vill, men visst är det förvånande att den alltid trevliga Cecilia Hagen uttrycker sig så där. Uppenbarligen ser dessa människor något hemskt framför sig à la 30-talet, vilket har tjatats om i vänsterkretsar sedan Henrik Arnstad tog på sig en No pasaran-tröja. Åtminstone. Detta är inte 30-talet utan 2010-talet har jag påpekat, men det går inte att få "eliten" att se detta. Om man fastnar i ett årtionde så kommer det eventuellt med nödvändighet att förverkligas en gång till. Och det är väl vad extremvänstern vill? Vilka ska de annars slåss mot? Vanliga medborgare hänger dock inte med.
http://annhelenarudberg2.blogspot.se/2016/09/ska-nazister-fa-debattera-i-aktuellt.html

HenrikM sa...

Du har inte tappat sans och vett. PK-journalisterna börjar bli desperata och nu visar sitt sanna jag, de tappar mark varje dag mot alternativmedia. Min analys är att journalister befinner sig i en egen bubbla, deras mest stolliga åsikter kan de inte dryfta med omvärlden då den slår tillbaka, nu har vi fått en mycket liten inblick in i deras bubbla, den skrämmer!

Svend E Dahlström sa...

Jag tyckar att det mest skrämmande är att Cecilia Hagen fullkomligt kopierar Adolf Hitlers sätt att tänka! Det är skrämmande att en Journalst med den makt de faktisk har, så fullkomligt saknar omdöme i den grad.
Än mer anmärkningsvärd är att det får passera så obemärkt som det gör, hade ett media som t.ex Fria tider publicerad något liknande hade vi haft nationell mediastorm i samtliga tryckta medier och varenda tv. soffa varit överbelastat i en vecka

Anonym sa...

”PK-journalisterna börjar bli desperata och nu visar sitt sanna jag, de tappar mark varje dag mot alternativmedia. Min analys är att journalister befinner sig i en egen bubbla, deras mest stolliga åsikter kan de inte dryfta med omvärlden då den slår tillbaka, nu har vi fått en mycket liten inblick in i deras bubbla, den skrämmer!”

Rätt. I USA har alternativmedia snart krossat msm, det går mkt snabbt nu. Och demokraterna är så gigantiskt korrupta, råder alla att gå igenom senatsufrågningarna av fbi som nu pågår i usa. Bara i alternativmedia.

svarv sa...

saken är att dom är socialister / kommunister vilket änationsalsocialismen är en vanart utav..
vad många inte känner till är att nazisterna åkte till sovjet och sovjets gulag för att lära sig hur man byggde upp koncentrationsläger, just för att bli av med de sk små bruna rottorna
i socialismens namn är alla oheliga medel tillåtna för att komma till sin utopi oavsett hur många som fryses/svälts/arbetas/gasas ihjäl.

Fredrik Larsson sa...

Det är plågsamt, detta. Jag har en känsla av att något i saken beror på att gränsen mellan aktivism och att vara makthavare blivit oklar. Aktivisten har som underdog ofta en tydligt utmejslad fiende som ska bekämpas med alla medel. När man då byter position och inte riktigt inser skillnaden är risken att man fortsätter i samma hjulspår. Men det är förstås också så att när tonen väl blivit satt och det visat sig att den godtas, då finns alltid de som glatt och villigt tar den till sig.

Det är djupt sorgligt att konstatera att det görs skillnad på folk och folk. Kommer man från "rätt" håll är det helt acceptabelt att glömma alla skillnader mellan sak och person samt att klippa till utan urskillning. Respekt är inte längre något som visas med självklarhet och det är i längden förödande.

Om man sedan tänker på hur politiken också blivit en arena där ljugandet kommit till läget där faktaförnekande och utmålande av personer med seriösa invändningar som allt från mentalt störda till ondskefulla och nazianstrukna... så givetvis är det något ytterst illavarslande och farligt som händer i vårt land. Just detta att den som har en avvikande åsikt är lovligt byte, är riktigt otäckt. Den inställningen känns igen från totalitära regimer och inte minst från hur nazisterna hånade och förnedrade judar och meningsmotståndare. Detta hör absolut inte hemma i en demokrati.

Att du Staffan också blev så hårt åtgången är något jag tagit illa på. Jag trodde att vårt parti hade mera vett än så. Att det varit högt i tak har jag sett som ett adelsmärke, men tydligen har det förändrats.

Det är alltid illavarslande för makthavare när de börjar tysta de som för verklighetens talan, de som räknar hela ekvationerna och läser på fakta. Om regerande inte är en fråga om att hantera verkligheten får man snabbt problem som blir mycket svåra att lösa. Vi är redan där. Det behövs en rejäl moralisk uppryckning om folket ska kunna förväntas vara lojala mot systemet. Det är själva samhällskontraktet som står på spel.

Men du visar definitivt att det finns en hederlig väg att gå och det är underbart att se bredden i det stöd du får. Vad du gör, sluta inte. Du behövs verkligen.

Martin sa...

Snicksnack. Cecilia är orolig över att alltfler bruna människor dristar sig in på östermalm. Det är hennes klagomål, utomeuropeer och resande. Jag tycker hon är väl extrem men sympatiserar med henne rent allmänt.

Anonym sa...

"Sverige skulle ha en generösare flyktingpolitik med en alliansregering, hävdar Centerledaren Annie Lööf" DI idag

Centern vill fortsätta gå mot folkviljan i denna fråga. Återstår bara ett alternativ i valet. Men det är klart, alla Rambergskor i Sverige strömmar in till Centern.

Johannes W sa...

Det är svårt att se vad som skulle vara så anmärkningsvärt med Anne Rambergs blogginlägg. Om en riksdagsman anammar liknande retorik som hatspridarna på Avpixlat är det riktigt att kalla vederbörande för en taltratt för gatans parlament. Det är utmärkt att Ramberg försöker hyfsa debatten. Men som också framgår av hennes inlägg så är kritiken inte i första hand riktad mot Hanif Bali. Om man betänker hur många av de s.k. "sveriegvännerna" som dagligen och stundligen sprider sitt hat och förakt gentemot muslimer, så är det på sin plats att markera. Eller att ge tillbaka med samma mynt, om man så vill. Många av oss föredrar för övrigt att använda begreppet MENA-hatare i stället för det oskyldiga "sverigevänner", eftersom det säger mer om vad de egentligen står för. Det är ju i första hand till dessa som Ramberg riktar sig, inte Hanif Bali. Och att sedan kalla de rena rasisterna, som också ryms inom dessa led, för brunråttor är högst relevant. Tack, Anne Ramberg.

Anonym sa...

Det hela är tolkningsbart åt alla möjliga håll.
För det första misslyckades DNs Östermalmsreportage en smula, om SDs framfart bland
de privilegierade.

Sedan sitter den delen av etablissemanget som driver öppna gränser i en rävsax, dvs enligt allt sunt förnuft finns det en korrelation mellan Sveriges migrationspolitik sedan 2002 och SDs framfart, dvs orsaken till att Sverige snart inte kan regeras utan SD beror på de ideella krafternas verklighetsfrånvaro, eller som i Rambergs fall på rent egenintresse.

Att det skulle vara DNs arroganta ledarsida, att det är folkets fel, och inte den förda agendas, ligger lite åt Adolf-hållet, och nu är man inne och tassar på den känsliga delen. De som driver den extrama politiken kan ju se, om man vill, att det inte fungerar, i vart fall inte i Sverige som går på knäna, där våra offentliga resurser är på bristningsgränsen, finanserna går med underskott, BNP per capita faller som en sten, nettoexporten är negativ och kommunerna är i många fall konkursmässiga och behov av statsunderstöd.
Därtill extremt högt skuld på den privata sidan och en annalkande bostadsbubbla. Därtill det lilla problemet med att arbetsmarknaden inte fungerar, för många okvalificerade och för få kvalificerade, där det tom är brist på soldater och poliser, pga för låg lön eller för usel arbetsmiljö.

Så de som driver migrationslinjen, i godhetens tecken, inser att det inte fungerar, är kanske tom möjligt, men de kan inte erkänna det, då skulle ju SD haft rätt. Så man ska nog se Ramberg, Wolodarski, Hagen och Aftonbladets kvarvarande apostlar som tagna ur sängen, och vad har man kvar som argument när verkligheten träffar dem rakt i nyllet?

Jo, det är inget annat än retorik från gatans parlament. Synd att inte Orwell kan vara med och skriva en uppföljare, oups we did it again. S.W

Anonym sa...

Hagen ryckte förmodligen ut till Anne Rambergs försvar, eftersom Ramberg redan gjort bort sig med sin Adolf-retorik, och det hela är faktiskt helt osannolikt. Genom att Hagen slöt upp, så får man anta att Rambergs uttalanden kom i bakgrunden från Hagens. Dock har det hela bemötts med tystnad från etablissemanget, en ganska pinsam tystnad, när Expressen tillåter en krönikör använda samma retorik mot delar av valmanskåren som nationalsocialisterna, detta om råttor som tar över. Det kan vara judar, "negrer", muslimer, araber, kusin-knullare eller bara simpla svenskar som proteströstar på SD, som reaktion mot en förd politik som bevisligen inte fungerat, och sannolikt dessvärre kommit att påverka utvecklingen av hela EUs framtid och Brexit.

Det kan mycket väl vara så att Hagen tror att hon gör en välgärning för den krafter hon själv anser sig stödja, eftersom hon ingår i Ankis sällskap,
och vänner ska stötta varandra, så klart. Problemet är bara att "välviljan" blir den motsatta, när Hagen skapar dessa i grunden djupt obehagliga konnotationer, så blir allt så skruvat som Hakelis beskriver, vi som ser elitens nuvarande virrvarrande verklighetsförankring som Alice i underlandet, medan några av oss, som sitter och betraktar utifrån - utan minsta koppling till kulturetablissemanget, journalister, PR-skojarna, de policyprofessionella, juridiska nya och gamla sällskap, finanseliter, akdemisk elit eller all sköns andra välfärdsmecka-skojare - jo vi ser allt som ett spektakel.

Det går som gemen man, mannen på gatan, dvs vi som enligt RF har all demokratisk makt, enligt första paragrafen i RF, att se det som något annat än förakt för demokrati, när väljarna, enligt den demokratiska urtanken, korrigerar makteliten, så får man följa eller protestera. Rekommenderar i sammanhanget Hirschmans klassiker:

Exit, Voice, and Loyalty från 1970
Har för mig att han fick idén genom att betrata vad som inträffade på en järnvägsstation i Afrika slutet 60-tal, när det inte fungerade med tidtabellen eller tåget. Det går att dra exakta paralleller till dagens Sverige, förmodligen skulle Centerpartiets ledning vinna på att läsa den uppsatsen, den tillhör sas fundamenta för alla som tror sig begripa sig på detta med statskunskap, moral och handlingsetik, eller tillämpad etik, det är något helt annat än normativ etik. Gör om läxan, fundera på meta-etiken, och sedan hoppa till tillämpningen, och fundera på om Hirschman har något att säga, för det är precis så som det är, just nu.

För att spetsa till poängen:

Exit V Voice V Loyalty

V = bolsk operator, dvs eller, det är alltså fråga om att välja spår, man kan inte äta kakan och ha den kvar, att ha kvar demokratin med öppen gräns med höga skatter, man måste fundera på vad som händer om man tar bort skatten, med människors beteende. Voice har många former, där brunråtteretorik inte tillhör det demokratiska samtalet, så om skatten är kvar, och välfärden erroderas, och eliten fortsätter att bada i dollar, så spelar det ingen roll om SD har fel bakgrund, demos kommer att kullkasta ordningen med besked, och eliten inser nog inte detta ännu, annars skulle de inte hålla högmodet uppe. S.W

Anonym sa...

Visst, Wolodarksi och co driver Federation och Euron, som mål, och medlet är migration, för att ösa upp nationsgränserna, det är bara det att de glömmer att tala om att detta samtidigt innebär att avskaffa demokratin, som vi känner den, som faktiskt inte är möjlig utan nationella val i en nationalstat. Att man i detta läge har kvar målet om EU-federation och att fortsätta med Euron, för att försöka lösa kreditkrisen må vara begripligt, förutom då att det inte kommer att fungera. Östeuropa kommer sätta ner foten, de vann sin frihet nyligen, och vill inte få Wolodarskis världsordning i knät via Bryssel.

Så trots allt är det symptomatiskt, om man vill veta vem som bestämmer, som sätter agendan, ska man studera vem som inte får kritiseras och vad som inte får sägas, för där ligger makten, och det är detta som är själva problemet. Nu har Hagen certifierat Rambergs hatretorik, och anammat nationalsocialisternas retoriska grepp, och visat makten i sin fulla prakt, dvs den som har makten kan ta sig den rätten eftersom makt = rätt, tyvärr.

Vad de inte riktigt klarar av att förstå, är att de bäddar sängen för SD, eftersom Karlsson, Åkesson och Co, kan anamma en mjukare retorik och framstå som söndagsskolegossar, så det blev i praktiken två noll till SD igen, och det är bara att ta av sig hatten. Ramberg, Hagen och den lilla råttsvans av hatretoriker som finns kvar, gjorde det igen, de bet sig i sin egen svans, och det uppstår ett stort frågetecken, vart är vi på väg, när tom Vuk framstår som en sansad man. Nä, de trampade över duktigt, eftersom de inte begriper hur det fungerar, och så fortsätter de att driva blame blame blame, eftersom de inte har något alternativ. S.W

Anonym sa...

Alltså, man ryser för sig själv, hur man själv förändras i sin omvärldsuppfattning, föreställningen av verkligheten, när man ryser och känner obehag av Hagens bild, hennes föraktfulla blick, som blickar ner på undersåten, och ändå vet alla att hon indirekt syftar på sin egen yttre bekantskapskrets, som inte längre håller henne och hennes gelikar om ryggen, det är där skon klämmer, och det är bara det att demos struntar i detta, man kokar samma DNs ledaresida, Hagen, Helin, Ramberg, mp-eliten med den muslimska Hitlerturk-svansen, patriarkerna med Saudipengar i samma häx-kittel och tycker att det är rent ut sagt för jävligt, att ett litet antal människor bortom all sans och måtta, kan driva en demokrati mot stupkanten, dvs inte förstår att det är den egna linjen som skapat jordmånen för SD.

Det går alltså inte att begripa Hagen, eftersom hon inte begriper sig själv, alltså mer än sitt eget intresse i den egna kretsen, och egentligen är det bara att buga och bocka, det absurda kan inte bli mer tillskruvat och inte ens Hakelius kan sätta fingret på punkten, mer än genom ett mycket lång omskrivning för att förstå poängen.

Eftersom SD kommer att vara våg nästa valperiod och ingen vill göra ngt åt saken, så kommer ordningen, alltså inte politiken, utan förvaltningen och näringslivet att fortsätta i utförsbacke, och det finns ingen bättre jordmån för SD, Hagen odlar deras trädgård, i all sin upphöja högfärdhet,och det ska vi vanliga väljare trots allt vara tacksamma för, när Nya Tiders red, framstår som Tommy, akb som Annika (lite tafatt), Åkesson som Pippi och Hagen/Ramberg som tant Pruselius alias Prusiluskan. Sedan kommer Rikspolischefen som Kling eller Klang. Vad Astrid beskriver är ju ett vuxensamhälle som tappat greppet om verkligheten och skildrar det ur ett barnperspektiv, tyvärr finns inga författare som kan driva med värdegrundsmaffian, men det är samma krafter, då som nu. S.W

Anonym sa...

Det är uppenbart att det är en bubbla, åsiktsbubbla, en lite för smal elit som lever i sin egen parallella värld, och faktiskt inte kan ta in att SD är på väg mot 20 % i nästa val, och att det finns en orsak till detta, orsaken är den förda politiken, den fungerar inte, och demokratin är satt ur spel, eftersom ingen kommer ur läget, samtidigt som ingen vågar säga som det är, det fungerar inte, det har inte med moral/etik att göra. Det är som Stalingrad, generalerna talade om att det inte skulle fungera, ledaren lyssnade inte, sedan förlorade man en miljon man, och hela östfronten, och vad gjorde ledningen? Jo, inte ändrade man på ordningen, man anpassade verkligheten efter retoriken och inte tvärt om, och vips föll alla sympatier på hemmafronten. Sedan gick det ganska fort att bli av med galenpannorna.

Det är alltså dessa konnotationer man ska se upp med, den försåtliga konst advokater besitter att undergräva människors trovärdighet, det fungerar ganska långt, men sedan går de över gränsen, och vanliga människor inser att de inte behöver smyga eller skämmas, varpå man skapar sig vapnet att protestera, dvs man skiter fullständigt i SD historia, utan ser SD som ett medel, för att nå målet, att täppa till käften på en ganska obehaglig elit.

För egen del, efter Hagens artikel, så ses bilden på henne med helt nya ögon, vad som betraktas är en bild på en kvinna som är känslostyrd, hatisk och fullkomligt livsfarlig, det lyser förakt från hennes ögon. Själv inser hon inte vad betraktare utifrån ser, och det är väl det som är räddningen, paradoxalt nog.

Wolodarskis tirader, primadonna-later och kotteri med Helin är symptomatiskt, ett tecken på desperation. Wolodarski begrip sig inte på den brittiska empirismen, att verkligheten alltid segrar och att man ska förhålla sig till den. alla högre maktordningar innebär att makthavaren lättar från verkligheten och ska hantera komplexitet. Makten måste komma underifrån, från de som betalar skatten, som ska ha valuta för gälden, gengäld.
Inser man inte detta, blir det revolution, som i detta fall en demokratisk, där slagordningen just nu ger SD minst 20 %. Akb och moderaterna + S är nog de enda som klarar analysen inför 2018, eftersom det är dessa som ska regera, dvs sitta ovanför fall-luckan, med Åkesson som våg.

Planen med DÖ, var ju att försöka ändra RO, Riksdagsordningen efter den nya parlamentariska situationen, och de missade bara en liten detalj, verkligheten inför valet 2014 är en annan än den 2022, så man lägger om grundlags-lika spelregler för en nu-situation, för att slippa ändra politik, och då har man inte fattat mycket av demokrati, det kommer att gå rakt åt helvete, eftersom Demos kommer att korrigera.

Så de försöker med alla till buds stående medel krama ur det sista med värdegrunden, och det är två år kvar till valet, verkligheten har träffat värdegrunden, och den gamla lagen gäller, den som var rådande i Weimar, först kommer säkerheten, sedan magen och sist moralen. S.W

Anonym sa...

Som moraltanten bäddar, så får hon ligga, och ligga kommer hon få göra, företrädesvis med miljöpartiets kampmän, ute i förorterna :-)
nä, nu ska vi vara snälla och inte sparka på de som ligger, föraktet för svaghet ska man passas sig för, och det är lätt att se skärven i andras ögon, men inte den egna bjälken.

Hagen har helt enkelt fört saken framåt, men inte som hon tror, och det är ändå glädjande, att hatets kolportörer inte kan rasera vår demokrati, med samma grepp som nationalsocialisterna.

För övrigt, svaret på frågan är nog detta om system 1 och 2 i beslutssystemet, Wolodarski och sannolikt Ramberg kan tänka, och har andra kort, och andra mål, medan Hagen använder system 1, även om krönikan naturligtvis är genomtänkt, så har hagen inget annat mål än att ge eldunderstöd till sin egen krets, och på så vis är hon ändå inte helt onyttig (för SD). Vi som inte sympatiserar med SD, ser i själva verket Hagen och Co som problemet, men hur ska man förklara detta? Det får historikerna ta hand om, människan är inget särskilt läraktigt djur, och makten går framför allt, och för att stävja maktbegäret, har vi demokrati - att avskaffa nuvarande nationella maktordning - är vad federationen syftar till, medlet är migration ->
polarisering av värdegrunder, som utnyttjas av främmande makt, på fler kanter än från ost, utöver då spliten/polarisering av vårt eget samhälle där väljarna blir allt mer förvirrade och snart inte tar någonting på allvar. Då går det som det går, eftersom demos har kvar makten, och förvirringen är total, blir det idel ädel försämringar av det vanliga livet på gatan, så kommer en reaktion.
I en demokrati räknas varje röst, och där är elitens röster lätta på vågen. S.W

Anonym sa...

Hur alliansen ska ta flaggen 2018 blir allt mer en gåta, eftersom Lööf nu deklarerat att de ska rösta bort Löfven, (vilket kräver aktivt stöd från SD), men sedan, hur hon ska få SD att lägga ner, omröstning av ny statschef och sedan direkt eller indirekt få SD att stödja budgeten, genom att tolerera den, är en gåta. Så Lööf befinner sig i ett parallellt universum, eftersom hon inte vet valutslaget, och samlar SD 20 %, S 25 % och Vp 7 %
så kommer inte akb kunna regera och det är kanske det som är planen, en ny Ullstens-regering med C och Fp? Det spelar ingen större roll, att regera Sverige 2014 - 2018 kommer att bli en mardröm, och bara den som kan samla en stark regering kommer klara uppgiften, det går inte att äta moral, Ramberg, Helin, Wolodarski och nu Hagen har visat vägen, och den ser inte aptitlig ut. S.W

PS till skillnad från Hagen förbehåller sig denna texförfattare till att läsaren inte kan utesluta små spår av ormgiftig cynisk ironi, så att ingen tror att texten kan vara på allvar, verkligen är som Hakelius skriver, alltför bisarr för att kunna ta på allvar, om det ska gå att försvara sitt förnuft, det gäller alltså att till varje pris fjärma hela sin analysmodell från eliten, och helt enkelt återgå till gatan. För tillfället har undertecknat förklätt mig till trädgårdsmästare och går omkring som mr Chanse, och försöker bara uttala de mest obegripla utsagor som finns, om ingenting. Stop making sense. Den nya värdegrundstiden är här, och en säck potatis är alltid potatis och sin vänkrets är till syvern och sist allt man har. Att inte vara en del av elit-etablissemanget, utan tillhöra gatans parlament börjar kännas allt mer som ett privilegium. Gatan har alltid rätt, den metaforen begriper nog inte eliten, den som rör kriget och dess orsaker. Kompromisslösheten, läs Hirschman och fundera. S.W

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

På Stureplan finns sedan länge helt nya eliter, alltför många kriminella, sedan Federlay och co tog språngbrädan till Bryssel. Maud kverulerar att PS inte skildrar Centerpartiets exodus av landsorten genom att försöka tala krysta om landsbygden när storstaden, och hon har ingen susning om Sörmland, och kommunerna på 1 - 1,5 h resväg från Stan, det är rena rama katastrofen, medelklassen flyr hals över huvud, tjena moss, Maud, du navigerade fel, och tappade tom Stureplan.

Att försvara förd glesbyggdspolitik, som gick ut på att bussa ut migranter till var enda håla, för att kullkasta de grundlagsskyddade kommunala självstyret är utstuderad maktutövning,
däri stort sätt bara tullarna kunna stå utanför de globala förändringstrycket. Östermalm med sin stora skyddande nationalstadspark (Görel Thurdins förtjänst - stort tack centern ;-) faller sist.

Överklassblomsterhattstanterna på Östermalm kan tuta i luren lite till, eftersom det är för dyrt att uppbåda mark på Östermalm, så fälttåget mot resten av landet kan fortsätta, och det är här man lite undrar hur Centern tänker, tror man att fortsatt generös flyktingpolitik inte påverkar den närodlade politiken, för det är just detta som är Lööfs och nyliberalernas problem, de älskar att vara generösa, men kan inte själva ta hand om alla som kommer, utan bussar problemet på kommunerna, och förväntar sig att andra ska ta hand om det praktiska, om nu dessa inte gör det, utan flyr undan, så undrar man lite över hur röstkalkylen ser ut. Ett bra tecken på ärlighet, är om Lööf står upp för invandrartjejerna, vänsterpartiet gör det inte, Fi gör det inte, sosseidentitetsvänstern och tidigare samordnaren mot extremism gör det inte, så nu är det upp till bevis.... S.W

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Guden Marduk säger till Nebukadnessar:
Varför gör du så här mot dem som inte gjort något dig något ont.
- "Du ska inte gör om det igen, annars bestraffar jag dig riktigt hårt".

Det här är din bestraffning du ska få: långa naglar, långt hår, långt skägg, du ska gå som en katt, bo i skogen, äta mycket gräs och leva som miljöpartiserna och Reinfeldt vill, ute i en backstuga i skogen...

Nebukadnessar säger desperat:
Snälla Gud, ge mig en chans till.

Nebukadnessar inser att han vill gå tillbaka till sitt kungliga liv bland eliten i sus och dus :-).

Nebukadnessar ber om bot och bättring till guden Marduk.
- Snälla Gud kan du göra så att jag kan komma tillbaka till mitt gamla liv igen. Jag lovar att inte ha judarna som slavar jag ber till dig Gud.

I Kapitlet i GT om Babylon och fångenskapen beskrivs alltså hur Nebukadnessar inser Guds storhet, kanske är det straffet ( och när han gör det, ger Gud tillbaka makten till Nebukadnessar.

Ja, centerpartiet kan gott vara nummer två på bollen, om inte trendkänsliga akb och co hinner före. Snälla min gud, förlåt oss, Gudruns trendkänsliga gäng förde oss rakt i famnen på patriarkerna som har som mål att förslava människan, och i först på tur står kvinnorna.

Att liberalarna ligger först, kallas blue ocean, är inte alltid bäst, lite som att apple inte var först med pekeplattemobiler, men nr två är ett vinnarhål, ska Lööf våga, eller ska hon fortsätta blunda för konsekvenserna av individernas grundlagsskyddade fri- och rättigheter in Sverige?

Nä, att ingen i Sverige står upp för kvinnorna, med utlänsk bakgrund, säger lite om tillståndet, det handlar om makt, och man tror inte man vinner röster i den nya patriarkala ordningen, om man inte vinner storskäggen, och vips så rekylerar det och SD får ett kvinnoförbund som värnar den lille kvinnan på gatan, som vill leva i skydd av demokratins trygga vingar, med rätt bestämma över sig egen kropp, eller hur Centern visa nu detta i handling Annie Lööf, bärja med talet, och följa upp med praktik, annars kommer det en andra våg omätbara SD-röster, från kvinnorna :-)
BHÖÖÖÖ

Regeringsmakt 2018 - in your dreams, den nås bara genom att SD tollererar en allians, alternativt att s gör det, dvs s eller m får vara slav, och det är inte uppenbart att akb kommer att finna sig att vara den som stryker flagg och låter Löfven sitta kvar, om de rödgröna får något mandat till, så regeringsmakten är inte mycket att ha 2018, om det inte är makt för sin egen skull förståss, eller?

Fan trot.
S.W

Anonym sa...

Hagens och Rambergs råttgifts-liknelse, detta att hyfsa språket enligt Orwllsk förbild, handlar om ett föreståden krig inom samma klass, för hoten kommer alltid inifrån, uppfattade, påhittade eller reella.

De som tillhör sanna klass, alltså inte pöbeln eller populasen (det folkliga folket) vilka överklassen ännu håller på armlängds avstånd genom fastighetspriser. Allegorin gäller snarast de kringboende, ja utom då Romerna förstås som bor i rabatterna i trakten som Hagen i vart fall inte officiellt vill avliva ännu, alltså klassen av välbärgade som inte tillhör den nya nyrika klassen av välfärdsindustrin, som inte klarar av att avkasta kapital B2B eller B2C utan kör B2S, statskapitalisterna, det är ena riktiga råttor, se smyger sig in i hela den svenska samhällskroppen...
och suger ut den infrån, så att säga, utan att släpa ett enda barr tills stacken själv.

Det är denna inre kamp som DN förde fram i ljuset med sitt reportage, som slog slint, men som nu förs vidare på andra arenor av firma Ramberg och Hagen. Krafterna bakom och det större tänkandet vet vi ännu inget om, det är helt slutna rum. S.W

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Så det tog ett tag att hitta Engelaus blogg, den förtjänar, mot bakgrund av DNs Östermalmsreportage, att upplysas om.

Studeras skribenterna, en brokig skara, som nog får anses vara råttor hela gänget, alltså i fråga om var de har sin huvudsakliga vistelseort,
tom Carl Bildt håller till i trakterna kring Karlaplan, Wachmeister naturligtvis och självfallet även Wolodarski, så är det väl rått-uppstället som inte passar in, vi ser på Engelaus sansade blogg.

För att bevisa att tesen om brunråttepedagogikens slagkraft alltid är vägvinnande :-), kommer undertecknad fom med nu vara stadig läsare av Engelaus blogg och uppbåd. Ni hänger väl på...
För nu gäller det att jävlas med tant Grön & Brun så mycket det bara går. Vi råttor är fler och raskatterna har tappat greppet.

De är helt säkert inte fattiga Sverigedemokrater, och nog inte heller kretsen kring Bonniers närmaste vänkrets, men alltså samma sorts klass, den där eliten som finns kvar och inte tillhör "sällskapet" kring Ramberg, det är den där andra traditionella överklassen som oron berör, de farliga obehagliga råttorna, de som har makt över andra människors tankar.

https://detgodasamhallet.com/2016/10/03/ska-tolpar-avrattas/#more-5208

S.W

gruelse sa...

@S.W
Tack för dina alster!

Huruvida Ramberg har tappat fattningen så skulle jag vilja säga att hon som i övrigt verkar vara en intelligent människa drabbas, i likhet med andra i övrigt intelligenta svenskar inom etablissemanget, av en mental härdsmälta och grumlat helhetstänkande när någon kritiserar grundvalarna för flyktinggeschäftet och den destruktiva massinvandringen. Kom ihåg, deras mål är att Sverige ska bli och förbli en humantär stormakt! Kosta vad det kosta vill!

Utifrån hennes juridiska och självpåtaget ”moraliskt högtstående" position får inget, absolut inget inskränka i asylrätten. Det spelar ingen roll om den generella välfärden kollapsar, skolresultaten närmar sig Biafranivåer, svenska pensioner urholkas eller om våldtäktsfrekvensen närmar sig Sydafrikanivåer. Asylrätten får bara inte tummas på!

Det spelar heller ingen roll om asylrätten missbrukas å det gruvligaste. Det svenska asylrättssystemet uppmuntrar ju till att man förstör sina ID-handlingar innan man kommer till den svenska gränsen. Det spelar ingen roll att majoriteten av de som anför asylskäl när de kommer till Sverige inte har asylskäl. De flyr egentligen inte för sina liv på grund krig, utan för att få ett liv med högre standard, bättre välfärdsförmåner och för att senare få hit sina anhöriga. Absoluta majoriteten av de ca 35000 s.k. ensamkommande flyktingbarnen som sökte asyl i Sverige förra året, flydde inte för sina liv. De blev kommenderade att resa till Sverige.

Om asylrätten inskränktes skulle dessa etablissemangsmänniskor skämmas för sina tidigare uttalade, högttravande intentioner i kontakter med sina kollegor i globalistiskt genomsyrade, internationella fora. Och det vill de inte.

Att offra nationen Sverige för att kunna behålla asylrätten är därför ett lättvindigt offer i ett sådant läge, speciellt då de inte inser, eller inte vill inse, vad det innebär att transformera en gammal fin nationalstat till en failed state.

Det är så här Anne Ramberg tickar!

Anonym sa...

Dessutom ska man inte glömma Carl Bildts rått-kavaj, en grön, tror tom att Maria Wetterstrand blev förtjust i den råttkostymen.

Fast detta om "judiskt" ska man inte överdriva, det finns så många olika åsiktsriktningar även på den kanten. Rambergs påbrå har inte med saken att göra, det är den styrelse som backar upp henne som avgör hennes inställning. En fråga om intresse, och välfärdsindustrin är en guldgruva för kapital, men det har inte med härkomst att göra, kapitalet är blind för allt utom avkastning.

Sedan bygger inläggen ovan på att läsaren klarar av allegorier och ironi, och att läsa mellan raderna, detta att Ramberg ber om en hyfsad sansad debatt, och blir uppbackade av en råttväninna, med en text Ramberg självfallet läst före publicering, förtjänar att drivas med flera varv. Hagen menar så klart vart enda ord, de råttor hon avskyr som inte lallar med, och bortförklaringen inte ens krystad, som obotligt busfrö, så går det inte att inte låta bli att driva med dårfinkarna, detta är ju nästan Romson-klass :-)

Nu har firma hagen och Ramberg skapat fritt spelrum för rått-språket och det galan med det hela är relativismen, att ingen längre tar språket på allvar, man kan säga vad som helst, råtta, fascist, jag vill avliva dig med gift, och sedan säga, ärrå, jag menade inte det texten uppfattades av alla andra, eller vad som faktiskt står, jag menade något helt annat, jag menade...jag vad menade hon egentligen, fascisttanten. S.W

ps: det är alltså fråga om spegling, att visa på det dåliga omdömet genom att kopiera beteendet, så att kalla meningsmotståndare är naturligtvis djupt osmakligt och på alla visa vedervärdigt, men nu är intentionen god, dvs att klä av kläderna och påvisa att pumorna uppvisar exakt samma omdömeslösa beteende, som gatans parlament de föraktar, och det är bara att ta av sig hatten och jubla, Hagen har givit oss alla fria, vi kan äntligen anklaga alla vi hatar och ogillar för att vara råttor, och önska livet ur dem, gud vad jag skulle vilja ta livet av dem, ni vet vilka jag menar, de där stora ondskefulla kattråttorna som sprider ond bråd död, jag kan ta gift på att det är mer kvalfylld död att förgifta dem, än att bara mölja över dem på stan med en lastbil. Det gäller för den som sitter bakom ratten att hejda sig, när de där rovdjuren dyker upp mitt på blanka dan :-)
obs stor varning för ironi, varför inte följa Hagens exempel, det är ju bara en liknelse ds

Anonym sa...

Du tänker rätt, utom på en punkt, det är inte "kan"

det är Futurum preteritum, ”det förflutnas framtid”

När vi sopade problemen under mattan 2010 - 2014,
-->
så blev defacto SD Sveriges 3e största parti

och

eftersom vi fortsatte att blunda för problemen 2014 - 2016,
-->
så ÄR SD Sveriges 2a största parti (i vissa opinionsundersökningar)
och sedan är det då detta med konditionalis:

Det är fullt möjligt att Jimmy Åkesson och hans vänner skulle kunna vara Sveriges största parti 2022, eftersom.....

Ja, nu är detta med kausalitet eller korrelation, i vart fall går det inte att utesluta att alla romer som utnyttjas och tvingas leva som djur av människosmugglare vilka utnyttjar vår gästfrihet parallellt med alla Afganbarn, vilka saknar asylskäl som dräller på stan, i kombination med Ikeamördaren, flyktingförläggningskvinnoföreståndarmöraden, i kombination med Hitlerturken och Mps alla handskakande män, i kombination med Svensk urskruvad samhällsdebatt med flera händelser samfällt korrelerar till att SD kommer att bli Sveriges största parti 2018 eller 2022.
(Futurum exaktum)

Rojas anser att det är Folkpartiets fel i grunden, och de är nog medskyldiga, problemet var mer att alla andra partier ställde sig på samma retoriska nivå som mp och vp och helt enkelt lämnade denna flank vidöppen, och jordmånen var inte dålig, när sedan advokatsamfundets ordförande rycker fram, sida vid sida med Cecilia Hagen (som alltså tillhör Bonniers blodsband på kvinnosidan) och filuren Wolodarski, så kan det bara haverera fullständigt, när den lilla klanen exploaterar heilarnas kampretorik. Det är då man är säker på att Hakelius har rätt, det är för absurt för förnuftet att ta in.

För övrigt är Helin förlåten, han trampade lite snett, och det var världens nyttigaste läxa, både för honom och alla andra nyhetsredatktioner, det är till och med så att det är bra att ibland trampa i klaveret, då är då det blir rättning i ledet. Nu har Aktuellt och alla andra till slut fattat galoppen, och absurt nog kan vi sannolikt tacka Helins lilla dikeskörning för detta, jämte så klart JJ, som vågade kavla upp armarna. Helin är förlåten, eftersom konsekvensen blev rätt, det teleologiska lämnas därhän, i en bakvänd värld krävs emellanåt bakvänd tågordning för att landa rätt med fötterna, och det har Helin nu gjort, tack gode gud.

Det känns för första gången bra i magen, det känns som den där bedrövliga ängsligheten äntligen håller på att få lite konkurrens av mod och klarsyn, det som kan kallas för upplysning.

Att vara frontman och bära facklan när det är skymningsläge på väg mot nattsvart mörker kräver förutom mod även kunskap och måhända en lite gnutta uppbackning från oss som står längst bak i kön. Det är tex inte alla Riksdagsmän som vågar vara frontmän, någon annan institution för att bevara TF och RF (demokratins grunder i Sverige), utöver Riksdagen finns inte, så vi ska vara glada över de frontmän vi har, det är lite tunt i leden bland knapptryckarna, Hanif Bali är en annan, Gunnar Högmark saknas, lika så Björn von Sydow.

Tänk om..... Fp inte bytt ut Rojas mot Ullenhag, en av alla dumdryga klåpare som bäddade sängen för SDs intåg, nu gäller det att gilla läget och acceptera den föreliggande verkligheten, det finns bara en väg framåt, futurum. S.W

PS väntar på när Centerpartiet tar upp liberalarnas upprop för kvinnokampen och rätten att inte bli könsstympad, det vore en väg framåt, att visa vad likabehandlingsprincipen betyder i en demokrati, och om inte chicka pimpinetta Lööf greppar den djupare poängen så kan kanske hennes chefer, Riksdagsmännen, lite ta den normerande ledningen, det är nämligen bara Riksdagen som kan hålla facklan högst, när det är på väg mot demokratiskt midvintermörker. ds