tisdag, september 06, 2016

Plötslig enighet om att många asylbarn är vuxna!

Tillagt sen 6 september: Jag skriver i Dagens Samhälle.


Jag är tjatig om åldersbedömning nu, ursäkta.

Men frågan är i ett avgörande läge.

I flera år har ju Aftonbladet och Rädda Barnen och Migrationsverket och politiker förnekat att tusentals vuxna män av Migrationsverket givits asyl som barn, över hela landet. Jag och andra som pekat på myndigheters (Migrationsverkets) ansvar för att kontrollera ålder som i andra länder har stämplats som främlingsfientliga, obegripligt nog.

Nu släpper istället fördämningarna och "alla" börjar bli överens om att vuxna män över hela landet har problem, liksom skolor och HVB-hem osv, att passa in i barnsammanhang. Hur detta påverkar för de riktiga barnen kan man ju tänka sig.

I en artikel i Aftonbladet vidgår nu Svenska Kommunförbundets företrädare att det är ett utbrett bekymmer över hela landet att många av de som av Migrationsverket givit asyl som barn under 18 faktiskt är vuxna och att de därför borde undervisas med andra vuxna och inte med barn....

Och Migrationsverket säger plötsligt att de aldrig bedömt om asylsökande är under 18 år, de bedömer bara om de inte "uppenbart" är vuxna långt över 18 år, vilket i praktiken förefaller vara typ över 30-40 år...

Sverige har varit landet Absurdien ifråga om att vuxna män som sagt sig vara barn regelmässigt fått personnummer som barn av Migrationsverket.

Nu vet vi att så är och har varit fallet i mycket stor skala, vilket jag bloggade om igår.

Alltid något.Skicka en kommentar