måndag, augusti 29, 2016

Jag replikerar Jerzy Sarnecki på DN Debatt

Professor Jerzy Sarnecki skrev på DN Debatt nyligen att "Ökad invandring leder inte till fler brott".

Jag anser detta vara provocerande, tillspetsat och delvis osant.

Och jag anser det beklämmande att Sarnecki kan påstå detta med tillgång till brottsstatistik som medborgare och riksdagsledamöter inte har tillgång till.

Den svenska brottsstatistiken borde bl a därför snarast föras mera som den gjordes tidigare, och som den förs i sannolikt alla övriga EU-länder. Och naturligtvis borde Brå på eget initiativ, eller på uppdrag av regeringen, snarast göra en tredje rapport om brottsligheten som de som gjordes 1996 och 2005.

Jag replikerar här Sarnecki på DN Debatt.

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Jo du har helt rätt och jag och andra medborgare har naturligtvis märkt av den brottslighet som den exempellösa invandringen medför. Polisen tog nyligen ett par invandrare som hade gjort en brottsturné i närheten där jag bor på Värmdö i Hemmesta och så tagit sig vidare runt i Sverige. Det var många inbrott i detta lugna område, som aldrig tidigare hade drabbats på detta vis. De skydliga har fått fängelsestraff och ska utvisas sedan på tio år. Och jag räknar morden varje månad och de är också högre än de har varit tidigare fast Brå försöker säga att det jämnar ut sig över tid. Nej jag tror knappt det. Det har inträffat 98 mord/dråp i år. Till dags dato. Jag räknar dem själv för statistik går ej att lita till. Det blir ungefär tolv mord i månaden. Det är högt över den nuvarande statistiken. Det knakar i samhället när det inte går att lita till myndigheter längre. Inte ens för statistik.

Mats Olsson sa...

Jag blir bedrövad av att ingen lyfter det faktum att den svenska barnagalagen har gjort att brottsligheten bland infödda svenskar har gått ner kraftigt sedan mitten av 90-talet. Detta gör att brottsligheten ändå ligger still eftersom vi har massa nya brottslingar som kommer invandrande. Idag är inte den typiska mordscenen längre en lägenhet där fulla svenskar och finnar utgör gärningsmän, idag är det ett mord med handeldvapen begånget utomhus i våra utanförskapsområden, med gärningsmän från MENA-området. Brottsligheten har inte ökat men ändrats, svenska gärningsmän utgör en sjunkande procentuell andel medan män från MENA-området utgör en ökande procentuell andel.