måndag, juni 29, 2015

Facebooksmervärden! Och Sanandaji!

Jag märker att bloggen ibland kommer lite i skymundan på grund av inlägg jag gör i intressanta facebooksdebatter. Bloggen når dock ut mycket bredare, därför lägger jag in några FB-inlägg jag gjort idag.

1. Tack FB-vänner för vänliga inlägg på min FB-sida, just nu 593 stycken. Att runt 25 % av mina många FB- bekanta varit uppkopplade och skänkt mig en tanke gläder mig stort. Trots att jag kan vara envis och besvärlig. Jag gillar ju sociala medier och munhuggning och lägger kanske för mycket tid på det. Men det ger mycket tillbaka i kunskap och lära känna människor och att borra djupare i olika frågor. Och jag är glad över att både ha många partivänner som kontakter men också över er alla andra, i andra partier eller oparti-ska! Tack och trevlig sommar, alla!

2. Hör ni alla kommun- och regionpolitiker som kan ert utjämningssystem. En professor Bergström kom just med en migrationsrapport om samhällsvinsterna. Många vittnar engagerat om asylinvandringens betydelse ekonomiskt för många kommuner.  Läs ekonomen Tino Sanandajis motbild här, om det kommunala utjämningsstödet på 1990-talet och nu. Lägre i Norrland och flerdubbling till Malmö och andra större städer. Hans analys oroar mig på djupet, lugna mig och visa var han tänker fel...;

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Problemet" med Tinos analys är väl att den stämmer med den magkänsla som en "vanlig" medborgare har. Om ni släpper er förtvivlade och krampaktiga hållning att den sanslösa invandringen av lågutbildade som det är tveksamt att de kommer att få jobb är positiv så blir det nog bättre.
Enda förklaringen till den är att få till ett trasproletariat för sänkta löner och kraschat socialsystem. En "bieffekt" ni kommer att skapa är stora samhällsproblem med risk för inbördeskrigsliknande händelser.
Men frågan är om det inte redan är kört för det fria samhället som vi känner Sverige inom bara nåt år....

Anonym sa...

Jag tycker att du regelbundet ska börja läsa Sydsvenskan. Då kan du själv följa utvecklingen i Malmö. Det är skottlossning med K-pist, handgranater mot bostadshus, sprängladdningar utanför företag och myndigheter som Migrationsverket, tingsrätten etc. Det är rån, våldtäkter, inbrott, utpressning, hedersbrott, tiggarläger mitt i stan, begravningsplatser fulla med bajs, osv. Du kanske inte blir på bättre humör, men du kommer få en bättre verklighetsuppfattning.
Pellafant