söndag, augusti 17, 2014

En öppnare migrationsdebatt?

Jag har länge försökt att diskutera de svåra men viktiga migrationsfrågorna, utifrån en generös grund men öppnare än den smala åsiktskorridoren i Sverige har medgett.

Eftersom jag verkligen menar att denna debatt är viktig lyfter jag i min personvalskampanj fram just detta, att jag vågar diskutera dessa frågor. Du som googlat dig fram till min blogg för att se hur jag resonerar kan se detta under etiketten "invandring".

De senaste dagarna har bjudit på tänkvärda och mer öppna ledarartiklar i stora rikstidningar som jag nu länkar till; Dagens Nyheter (Håkan Boström), Svenska Dagbladet (Sanna Rayman), Svenska Dagbladet (Alice Teodorescu),  och Expressen (Anna Dahlberg.

Tillagt 29 aug: KDU i en anmärkningsvärd debattartikel på DN debatt.

 

10 kommentarer:

Anonym sa...

Igår briserade då bomben. Invandringen går inte plus. Den kostar enorma summor. Så mycket att det i princip inte finns utrymme för så mycket annat de kommande åren.
Men vettiga tänkande människor har insett det för länge sedan.
Vi "hjälper" alltså någon promille till utanförskap här medan miljoner andra lider samtidigt som vi knäcker vårt egen land. Snyggt jobbat. Vi måste hitta andra sätt att hjälpa flyktingar på. Låt oss alltså hoppas på vettig öppen debatt.

Anonym sa...

Kolla Conucopias brev till ditt parti. Se till att ni svarar så fort som möjligt. http://cornucopia.cornubot.se/2014/08/fraga-till-riksdagspartierna-fi-och-pp.html

Såg att Migrationsverkets nya prognos är 202.100 invandrare i år och 191.570 nästa år. Detta innebär en miljon invandrare på fem år om detta fortsätter.

Alltså vi står inför stora förändingar på mkt kort tid.

Anonym sa...

En miljon på fem år (ca 10% ökning av befolkningen) på så kort tid är helt vansinnigt. Oansvarigt.

Alla ska ha tak över huvudet och alla ska ha försörjning, hur ska detta klaras, politiker?

Vi har enorma problem redan nu som man kan läsa om varje dag i tidningar som Corren etc.

Gunnar sa...

Som någon annan sade: 48 miljarder är inte speciellt mycket om man tänker på vad invandringen just nu kostar, och kommar att kosta kommunerna. Där har vi det stora svarta hålet. Några tankar på hur vi ska få tag i 400000 nya bostäder de närmaste åren Staffan?

bloggare på icedaniel.se sa...

Det är ju trist om det skall kosta så mycket så att det inte finns utrymme för reformer. Skolan och vården är ju redan eftersatt som den är idag.

Anonym sa...

Lycka till Staffan!

Anonym sa...

Inget av det jag säger här nedan borde anses som rasistiskt då allt handlar om hur VI borde hantera saker för ALLAS bästa och inte vad som är fel på invandrarna.

Jag brukar säga att välgörenhet alltid måste ske med överskott, om man vill fortsätta vara behjälplig även i framtiden.

De som inte anslutit sig till terror gruppen IS(IS) borde aldrig få sätta sin fot i Sverige igen då de både direkt (terror dåd i Sverige) och indirekt (terrordåd i annat land så Sverige blir ansvarigt) är en säkerhetsrisk. Jag vill inte att Sverige ska hamstra terrorister. Man måste ju som ansvarig prioritera Svenska medborgarens säkerhet först.

Inga silkesvantar med förtryckande kulturer. Det skapar rasism snarare än förhindrar den då invandrare utnyttjar vår mesighet vilket får svenskar förbannade.

Vad kostar flyktinguppehållet? Är priset rimligt, eller betalar man ockersummor för boendet mm? Kan man väsentligt minska dessa summor så har vi möjlighet att hjälpa fler.

Vad är rimligt antal flyktingar att skicka till en liten by långt upp i Sverige?Finns tillräckligt med resurser.

Vi bör blanda upp invandrare bland Svenskar. Bästa sättet att hindra både rasism och upplopp.
De som kommer hit bör inte vara sysslolösa en längre tid då detta skapar frustration som kan utmynna i kriminalitet.

Åkersson har åtminstone ett halvt rätt, när han säger att vi bör hjälpa till i närområdet istället. Varför inte flyga ner och bistå samt DÄR avgöra om någon måste fly runt halva jordklotet till Sverige.

Anonym sa...

Massinvandring och allmän välfärd går inte att kombinera enligt Assar Lindbäck och Milton Friedman .
Sålunda vet Reinfeldt och regeringen att svensk välfärd kommer att raseras och kör medvetet vårt samhälle in i bergväggen.
Att borgarna är missunnsamma och hatar att mindre bemedlat folk kan leva ett normalt liv med god standard är känt sedan demokratins födelse i vårt land.
Att vänstern kör samma linje är mer svårbegripligt.
SD är det enda partiet som står på svenskens sida och vill försöka rädda vårt land.

Anonym sa...

Det finns dagar då jag tänker att en rysk invasion vore en nåd att stilla bedja om.... det kan knappast bli värre än det som Reinfeldt hotar oss med.

Anonym sa...

Enligt Novus som frågat 1000 personer hur dessa ställer sig till flyktingmottagande blev svaren:
26% för ökad invandring
36% vill ha samma nivå som nu
32% vill ha minskad invandring
6% vet ej.
Ändå väljer media (Expressen idag t.ex.) att rubricera det som att en klar majoritet av svenskarna är för att ta emot fler eller lika många flyktingar som nu.
Kan man räkna så ser man att man lika gärna skulle kunna säga tvärtom. En klar majoritet av svenskarna är för en minskad eller en invandring på samma nivå som nu. Det skulle t o m vara mera rätt eftersom fler är emot än för en ökad invandring.
Det visar hur media förvanskar uppgifter. När jag först såg uppgifterna på Text-TV tidigare i veckan visade man heller inte fördelningen, utan nämnde bara att 60% var för.