tisdag, januari 08, 2013

Bra bearbetat idéprogram i Ög - Läs och stöd!

Den erfarne ledarskribenten Yngve Sunesson - djupt rotad i centerrörelsen - skriver idag i Hallands Nyheter en utmärkt ledare som jag helt kan instämma i, med rubriken "Debatten kan stärka Centerpartiet".

Hans bedömning är att vår partiledare Annie Lööf hittills har agerat rätt i den debatt som uppkommit och att hon och partistyrelsen nu har förutsättningar för att "pånyttföda" partiet om man i tillräcklig grad beaktar den kritik som nu förs fram.

Många medlemmar, avdelningar och kretsar kommer nu att skicka in sina synpunkter till partistyrelsen, och många efterfrågar en bearbetad programtext som bygger på programgruppens förslag men som tar bort några kantigheter och bättre lyfter fram en socialliberal tyngdpunkt.

Distriktsledningen i Östergötland tycker jag har agerat föredömligt i den viktiga debatt vi nu har i Centerpartiet med snabbhet, öppenhet och engagemang i dialog med många medlemmar. Och man visar verkligen vilket öppet och transparent parti som dagens Centerparti är när man nu på distriktets hemsida lägger ut ett genomtänkt och bra bearbetat programförslag som distriktet nu diskuterar, och som man inbjuder medlemmarna att läsa och ge synpunkter på tillsammans självklart med synpunkterna på programgruppens förslag.

 Det här arbetsmaterialet bygger på programgruppens förslag men med tydlig bearbetning i socialliberal riktning. Det borde kunna accepteras av både programgrupp och de flesta kritiska röster. Jag är övertygad om att om partistyrelsen sätter ner foten ungefär så här så kan man samla partiet och stämman vilket kommer att stärka partiet och ge ett bra avstamp inför valet!

 Här erbjuds nu ett bra alternativ för intresserade centerpartister som ska skriva till partistyrelsen att kunna ta del av och använda helt eller i delar eller hänvisa till! Varsågoda!

3 kommentarer:

Anonym sa...


Månggifte...dessa totalt verklighetsfrämmande centerpartister tror att detta är friheten...(vi ska få göra som vi vill), månggifte, är det något för Anni Löv..eller alla övriga feminister. Detta är ett hån mot oss kvinnor, de centerpartister som är för månggifte kan ju konvertera till islam, och leva lyckliga alla sina dar...men gifta sig med en man kommer inte på fråga...

Magnus sa...

Hej!
Såsom östgötsk försvarspolitiker synes du ju verkligen ha fått utrymme!
Mvh
Magnus

Unknown sa...

Hejsan !

Det är fantastiskt mycket roliga diskussioner.

Jag tänkte bara ta upp och kommentera en enda sak som har varit omdiskuterad och ställa en som jag anser relevant fråga. Hoppas det går bra !

Här kommer frågan direkt. Vad är skillnaden i betydelse mellan dessa två textrader ?

1 - För ett parti som värnar friheten och bygger sina värderingar på alla människors lika rätt och värde finns inget annat logiskt ställningstagande än att man är för en fri invandring.

2 - För ett parti som värnar friheten och bygger sina värderingar på alla människors lika rätt och värde finns inget annat logiskt ställningstagande än att man vill ha en värld där människor kan röra sig fritt över gränserna.

Den förtsta textraden är tagen ifrån idéprogramgruppens utkast. Den andra textraden är då tagen ifrån utkastet ifrån distriktsledningen i Östergötland.

Är skillnaden att med den första textraden innefattas det inte att utvandring är fri eftersom det specifikt står skrivet fri invandring ? Men i den andra textraden kan man föreställa sig att det är både fri utvandring och fri invandring som innefattas eftersom det uttryckligen står röra sig fritt över gränserna. Personligen föredrar jag den andra textraden, även jag hade föredragit att det hade stått fri rörlighet istället.

Oavsett är det bättre än vad Sverigedemokraterna som inte vill något. De förespråkar istället ett land som enbart är befolkat av ett litet antal pingviner som är beväpnade med järnrör för att försvara sig mot inkräktare.