söndag, september 09, 2012

Twitterstorm från Mikael Karlsson, SNF, jag debattutmanar!


Jag kan inte stå vid sidan om och titta på medan importmaten väller in över Sverige och världens mest miljö- och djurvänliga jordbruk tappar mark.

Tyvärr kan Svenska Naturskyddsföreningen det, och har ett alltför snävt fokus i sin opinionsbildning på jordbruksområdet. Jag skulle gärna vara medlem i SNF men vill först se att SNF t ex kan vara med på barrikaderna för att stå upp för hela det svenska jordbruket och för närproducerad mat från Sverige.

Mina debattinlägg har nu föranlett svar från SNFs vice ordförande Johanna Sandahl, och i en twitterstorm enligt nedan nu på söndagskvällen har SNFs ordförande Mikael Karlsson reagerat med frustration. Jag har kort replikerat.

Jag ser fram mot fortsatt dialog med SNF i dessa oerhört viktiga frågor - Sveriges och världens livsmedelsförsörjning - och ställer gärna upp på debatter och möten och träffar var och när som helst!

Linköping den 9 september 2012

Staffan DanielssonCentern har riksdagsledamöter som blundar för erfarenhet och forskning. Det behöver ingen tro. Det räcker med att läsa Staffan Danielsson.

Centerpartiet hycklar och lurar konsumenter. I alla fall om man om får tro dess riksdagsman Staffan Danielsson och kör hans retoriska stil.

Centern tror inte på forskning. I alla fall inte om man om får tro dess riksdagsman Staffan Danielsson och kör hans retoriska stil.

Centern gillar övergödning av haven. I alla fall om man om får tro dess riksdagsman Staffan Danielsson och kör hans retoriska stil.

Centern tycker illa om ekologiskt lantbruk. I alla fall om man om får tro dess riksdagsman Staffan Danielsson och kör hans retoriska stil.

Centern tycker gifter i jordbruket är bra. I alla fall om man om får tro dess riksdagsman Staffan Danielsson och kör hans retoriska stil.

Om nån undrar tröttnade jag på en riksdagsman som medvetet förvrider budskap för att få lite media. Centern är långt klokare än Danielsson.

Staffan Danielsson:


@OrdfNaturskydd , centern vill ha ett hållbart och miljövänligt jordbruk som kan stå emot importen, vad vill SNF?#svpol,#centerpartiet,#SNF

@OrdfNaturskydd ,Ekojordbruket är en viktig nisch och spjutspets: Men mätta världen kräver även modern teknik,#jordbruk. #centerpartiet,#SNF

@OrdfNaturskydd , Att ställa höga krav på svenskt jordbruk och sedan gynna importmat, är inte det hyckleri?#jordbruk,#centerpartiet,#SNF

@OrdfNaturskydd , SNF slåss för eko i Sv och världen. OK. Men varför inte också stå upp för bästa konv. jordbruket, det svenska?;jordbruk

@OrdfNaturskydd , vilket jordbruk läcker mest till haven, vet SNF vad forskningen säger?#jordbruk,#centerpartiet,#SNF

, till sist, menar SNF verkligen att det är bättre med ekomat från Sydamerika och Tyskland än mat från svenska åkrar och beten?

..........................................................

Tillagt senare samma kväll:

Ordf Naturskydd: Du fick svar när vi träffades i vintras. Synd att du inte lyssnade. Eller fabulerar du för att få lite media? Vilken besvikelse.

Staffan Danielsson: ,Jag fick inte svar.Jag ser inte SNF på barrikaderna för mat från svenska åkrar och beten,utan endast för ekologiska sådana.

Ordf Naturskydd: Du förvrider, förvirrar och förenklar men rid du själv din barrikad och veva mot väderkvarnar, så pratar vi med andra i centern.

Tillagt tisdag 11/9. Mikael Karlsson är fortfarande arg på mig:
Dagens Danielsson: är emot frihandel och för jordbruksprotektionism, särskilt när det gynnar bönder som anväder gifter.

Mikael Karlsson@OrdfNaturskydd
Dagens Danielsson: Centern föredrar giftbesprutning i Sverige före stöd till kvinnor som odlar ekologiskt i fattiga länder.

Tillagt onsdag 12/9:
Mikael Karlsson@OrdfNaturskydd
Dagens Danielsson: Jag är oense med och men det är kul att hitta på saker i medier, då syns man.
Mikael Karlsson@OrdfNaturskydd
Alternativ Danielsson: Jag fick att backa från miljöanpassat jordbruk, det är därför de tiger när jag driver intensifiering.
Mikael Karlsson@OrdfNaturskydd
Dagens Staffan Danielsson: tycker bra om jordbruk med kemiska bekämpningsmedel, inte sånt där ekologiskt hyckleri...

Tillagt fredag 14/9:
Mikael Karlsson@OrdfNaturskydd
Dagens Danielsson. tror Sveriges bönder vinner på mer miljöskadligt intensivt lantbruk. Så vinner man konsumenter.

tillagt lördag 15/9:
Mikael Karlsson@OrdfNaturskydd
Dagens Danielsson: gillar industriländers giftjordbruk mer än ekologiska produkter från fattiga bönder i Syd.

Tillagt söndag 16/9:
Mikael Karlsson@OrdfNaturskydd
Dagens Danielsson. På förekommen anledning: Ja, han är på riktigt. I riksdagen för C. Driver egen kampanj för mer miljöskadligt jordbruk.
Mikael Karlsson@OrdfNaturskydd
Staffan Danielsson (C) säger sig tala för . Håller verkligen med om det?

Tillagt måndag 17/9:
Lars Ohly@OhlyLars
: Dagens Danielsson: C tycker miljörörelsen hycklar. Håller med om det? Eller gör åter C svarslös?

Tillagt 18/9:
Mikael Karlsson@OrdfNaturskydd
Dagens Danielsson: Yes, 3,3%. Nu ska jag kräva ännu mer giftjordbruk så kanske vi ror hem 3,5% av opinionen för .
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag struntar i om maten kommer från Bollmora eller Burkina Faso.