lördag, juni 30, 2012

Följ Staffan Danielsson i Almedalen!

Dags för Almedalen.. Jag inser att min rubrik inte är någon kioskvältare men vill i alla fall ge en bild av Almedalen för en östgötsk riksdagsledamot i mogen ålder..

Jag har varit på Almedalsveckan  ca 3-4 gånger förut, och haft ett gott utbyte av den. Blandningen av sommar och Visby med otaliga intressanta debatter och möten med männískor man annars mera läser om än träffar eller helt nya kontakter är rätt oemotståndlig för en samhällsengagerad person.

Jag deltar i fler sammanhang än tidigare och har därtill en del bra möten inbokade. Och ska därutöver givetvis försöka att pricka in andra intressanta debatter.

På måndag 14.00 diskuterar jag gentekniken i jordbruket med bl a Carl Schlyter (MP).

16.45, på försvarspolitisk arena, diskuteras försvarets folkförankring med Henrik Landerholm, Anna Ekström och Jan Salestrand.

Tisdag arrangerar Djurens rätt en dískussion om "Monsterkycklingar"... De presenterar/återanvänder en rapport om kycklinguppfödning som säkert är alarmerande. Deras inriktning är rätt "vegetarisk", som bekant. Ett antal riksdagsledamöter deltar. Diskussionen gäller Sverige, inte den växande import som väller in från länder där kycklingarna har det sämre...

Onsdag 4 juli kl 09.00 ordnar Gröna bilister ett "elbilsrally" vid hamnen, jag ska göra vad jag kan..

11.45 leder Göran Rosenberg ett samtal om klimatfrågans försvars- och säkerhetspolitiska konsekvenser vid försvarspolitisk arena.

13.00 handlar det om hållbar livsmedelsupphandling i offentlig sektor, något som ju engagerar mig. Debatt med Miljö- och jordbruksutskottets ordförande, Mikael Karlsson SNF och Anders Wijkman.

17.00 står "slaget om ekomaten" på Strandgatan 9, där Matilda Enkrans, ordf i miljö- och jordbruksutskottet och jag grillar och diskuterar vilken mat man ska köpa...

Torsdag kl 10.15 diskuterar Jonas Sjöstedt, Maria Ferm och flera andra riksdagsledamöter om "Ockuperade tomater", om Västsaharas jordbruks- och fiskeprodukter som kan säljas som marockanskt. Emmaus och Afrikagrupperna arrangerar.

Fredag, min sista dag i Almedalen, diskuterar jag och CUFs ordförande Hanna Wagenius försvars- och säkerhetspolitik på försvarspolitisk arena, under säkert utmärkt moderation av Annika Nordgren Christensen, Newsmill.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Medskick till Almedalen...

Sverige behöver redan nu öka sina satsningar på försvaret. Att återfå något som liknar ett försvar av Gotland är prioriterat.

Fredric

Anonym sa...

Fredric!

Jag förstår Din synpunkt, och sypatiserar faktiskt också med den. Men frågan är om det är lönt. Det är uppenbart för alla såväl vän som potentiell fiende att vi i Sverige bara kan försörja oss till hälften på livsmedel.

Vid en blockad skulle vi redan efter en veckas tid få finna oss i att inte ha mat så det räcker till mer än ett mål mat om dagen.

Leif

jan-olov sa...

Stödjer helt Fredric:s medskick till Almedalen.
Sverige behöver redan nu öka sina satsningar på försvaret. Att återfå något som liknar ett försvar av Gotland är prioriterat.
Redan i höstbudgeten behöver beslut tas att öka resurserna
Staffan du är en av dom som kan ta steget.

Jan-olov

Anonym sa...

Varför denna ryssofobi (fredric etc) när våra begåvade riksdagsmän redan med lissabonfördraget har lämnat över makten i sverige till sovjetstaten-EU, ett smusslande helt skymundan utan folklig förankring?

Vi har även våra gränser på vid gavel (världsmästare per capita?), även denna trojanska häst helt utan folkligt stöd och kan och får inte debatteras i media på normalt sätt, vi gillar ju olika men inte olika åsikter, så åsiktsfriheten upprätthålls i sann DDR anda numer bara på obskyra bloggar, och den som bryter mot denna koncensus är antingen högerextrem, nazist, eller breivikare.

Men jag tycker vi fortsätter på inslagen linje och istället för att försvara oss mot Ryssen så ger bort hela Gotland. Inte till Saudi (våra politikers våta dröm) utan till kineserna. Så vi får ett Hongkong/Shanghai där ute på sanddynorna som kan försvara oss mot ryssen och dessutom ge alla våra företag närmare till grossisten-kina nu när peaken snart slår till med kraft.
Vi kommer få ett h-vete, eller rättare sagt våra barn och barnbarn.

Anonym sa...

Ryssfobi?? Skänka gotland till Kina???? Att du ens orkar ta dej tid att skriva något så korkat. Idioter finns ta mig f...n över allt. Även här tydligen......

Anonym sa...

Det är öppet mål i försvarsfrågan nu när moderaterna fullständigt har gjort bort sig. Nu har vi chansen att ta ledartröjan i försvarsfrågan.

Centerväljare

Anonym sa...

Snyggt Staffan! Där satt den!