lördag, februari 04, 2012

Putin - blockera inte FN - Stoppa dödandet i Syrien!

Fortsatt fasansfulla rapporter från Syrien, idag ett sjukhus invaderat och över 200 människor avrättade.

Regimen försöker svära sig fri, utan att alls övertyga.

Ryssland har goda relationer med Assadregimen, är en stor vapenleverantör, och bromsar nu tillsammans med Kina FN från att agera.

Detta är en orimlig linje, och Sverige och övriga länder måste nu öka pressen på Putin och Kina. Arabförbundet vill att FN ska agera.

Syrien och attackerna mot civilbefolkningen där är nu vad jag kan förstå värre än Gadaffis i Libyen, och händelserna där står i centrum för världens blickar.

Vad kan Sverige göra, och vad kan vi i riksdagen och från Centerpartiet göra? Ett sätt är att lyfta frågan till debatt i riksdagen, vilket jag överväger, så att utrikesminister Bildt kan ge regeringens syn på läget och hur man agerar för att stoppa dödandet. Genom att riksdagen diskuterar situationen ökar rimligen också pressen på Ryssland i och från vårt land.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

AQ sa...

Helt klart måste frågan tas upp till debatt i riksdagen, en början till lösning. Därefter måste handling komma, visst är Sverige litet men många bäckar små som det heter.

Vill även minnas att vi i dagarna fått beröm inom EU för att föra en framstående utrikespolitik. Låt oss nyttja vår framstående roll till att göra rätt och hjälpa utsatta människor när dom verkligen behöver oss!

Anonym sa...

På Ryssland biter bara "kulor och krut" (realpolitik) vilket du bland annat sett till att Sverige står utan.
Så dina förhoppningar om att en riksdagsdebatt i Sverige skall stoppa dödandet kan du tyvärr glömma direkt.

Jonas75